Konspirationsteorien om kontrolleret opposition

Hvad er morsommere end konspirationsteorier om konspirationsteorier?

F.eks. er der mange konspirationsteoretikere, der tror, at konspirationsteorien om flad jord er en såkaldt PSYOP, der blot skal få konspirationsteoretikere til at fremstå dumme – som om det skulle være nødvendigt, da de udmærket klarer det selv.

En PSYOP er ifølge en engelsk Wikipedia-artikel følgende:

Psykologiske operationer (PSYOP) er operationer til at formidle udvalgt information og indikatorer til publikum for at påvirke deres motiver og objektive ræsonnementer og i sidste ende adfærden hos regeringer, organisationer, grupper og store udenlandske magter.

Med andre ord, så er det i ovennævnte tilfælde en konspirationsteori, der er introduceret af en udefineret magtelite, ofte betegnet som “de”, skønt der nogle gange er sat navn på. F.eks. Bill Gates, George Soros, Klaus Schwab, World Economic Forum (WEF), WHO, staten, Dronningen, frimurerne etc. Kært barn har mange navne, så det er måske ikke så underligt, at mange konspirationsteoretikere bliver forvirrede, og blot henviser til “de”.

Der er så også et vist snobberi indenfor konspirationsteorier. “Øv bøv! Det er meget finere at tro, at ‘de’ vil depopulere hele verden, end at tro på, at Jorden er flad.”

I mine øjne er begge dele, skingrende skøre, men der er den forskel, at den første påstand om depopulation ikke kan modbevises, mens det sagtens kan modbevises, at Jorden er flad.

Men der er faktisk noget, der er morsommere end konspirationsteorier om konspirationsteorier, og det er konspirationsteorier om konspirationsteoretikere.

Og en sådan konspirationsteori er konspirationsteorien om kontrolleret opposition, hvor kontrolleret opposition normalt blot forkortes til KO.

Først, så lad os lige se på, hvad en KO egentlig er:

En kontrolleret opposition, er en eller flere personer eller organisationer, der foregiver at arbejde for en sag, men i virkeligheden modarbejder den.

Ideen om en KO i den nu afdøde, såkaldte “frihedsbevægelse” er ikke helt ny. Faktisk så man spirende tendenser allerede i 2021, hvor man beskyldte personer i andre grupperinger i “frihedsbevægelsen” for at være PET- eller Mossad-agenter, eller at en gruppe var infiltreret af PET.

Herudover er det føget med alskens beskyldninger mellem de forskellige grupperinger i “frihedsbevægelsen”, hvilket da også har bevirket, at “frihedsbevægelsen” i dag er faldet fuldstændig fra hinanden.

Men en person har virkelig gjort KO aktuel, og det er naturligvis Kathrine Krogh Hoffman.

Det begyndte i det stille med, at hun lagde billeder ind i fotoalbummer i sin offentlige Facebook-gruppe “Frimurersymboler og -loger i Danmark“, hvor blandt andet fremtrædende konspirationsteoretikere i “frihedsbevægelser” angiveligt laver frimurersymboler, ofte i form af håndtegn. Personerne omfatter Flemming Blicher, Per Brændgaard, Thomas Soltau, Henriette Ergemann, Vibeke Manniche m.fl., hvorved Kathrine Krogh Hoffmann antyder, at personerne er frimurere.

Også farven orange udnævnte Kathrine Krogh Hoffmann til at være et symbol på frimureri. Da baggrundsfarven på mit coverbillede på Facebook og YouTube er orange, så deler jeg nu plads i fotoalbummet “Orange (logoer og kampagner)” med flere konspirationsteoretiske personer og organisationer, herunder de konspirationsteoretiske partier Frihedslisten og Samfundssind. Vi er altså også nogle slemme frimurere os alle sammen.

For at blive medlem af Den Danske Frimurerorden, så kræves det, at man har troen på et “Højeste Væsen”, men da jeg er ateist, så har jeg ikke troen på et “Højeste Væsen”, hvorfor jeg ikke kan blive frimurer … Øv! Det kunne ellers være sjovt at blive frimurer, bare for at pisse Kathrine Krogh Hoffmann af.

I løbet af efteråret 2022 begynder Kathrine Krogh Hoffmann for alvor at tale om KO, og hun kalder nu alt og alle i “frihedsbevægelsen” for KO. Den første gang jeg har set hende bruge hashtagget #kontrolleretopposition, er i et opslag fra den 15. september 2022.

Det 25. december 2022 offentliggør hun en liste over personer og organisationer i “frihedsbevægelsen”, der efter hendes opfattelse er KO. Listen bliver offentliggjort både i Facebook-gruppen samt på Facebook-siden af samme navn. Bemærk, at billedet hun benytter til opslaget, er udarbejdet af Mandag Morgen i marts 2021, og indeholder en fejl, da Jeppe Søe står nederst til venstre på billedet, men intet har med “frihedsbevægelsen” at gøre. Billedet blev senere opdateret af Mandag Morgen, men er forældet i dag.

Det er nok værd at bemærke, at praktisk alle personer og organisationer i “frihedsbevægelsen” er på listen, altså lige bortset fra Kathrine Krogh Hoffmann selv.

Hun har altså mere eller mindre udnævnt hele “frihedsbevægelsen” til en stor PSYOP, der er styret af frimurerne, og dermed at hun og hendes trofaste væbnere, er den sande “frihedsbevægelse”.

En ting der er bemærkelsesværdig, er, at jeg, altså “Det Sovende Får”, også står på listen over KO. Men dette giver ingen mening. Jeg er jo åbenlyst i opposition til alle konspirationsteorier og misinformation. Hvis jeg skulle være KO, så skulle jeg modarbejde min egen sag, og skulle dermed være styret af konspirationsteoretikere. Det giver slet ingen mening.

Med sin ihærdige udnævnelse af alt og alle til KO, har Kathrine Krogh Hoffmann gjort sig upopulær i praktisk taget alle kredse af “frihedsbevægelsen”. Hun står meget alene med sine holdninger, og har kun et fåtal af tilhængere. Hun har flere gange forsøgt at få følgerne over på Patreon, hvor hun har en konto. Et af problemerne er bare, at hun, afhængig af medlemskabet, tager henholdsvis 75, 100, 350 eller 550 kroner pr. måned, og så er det tilsyneladende uden moms. I skrivende stund, er fire personer hoppet på limpinden.

Et andet problem er, at Kathrine Krogh Hoffmann er dybt kreationistisk og religionsvanvittig, hun tror, at Jorden er flad, ser frimurersymboler og -håndtegn overalt, opfatter farven orange for et tegn om frimureri, så hun appellerer nok ikke til særlig mange, heller ikke blandt konspirationsteoretikere.

Efter at Kathrine Krogh Hoffmann begyndte sit KO korstog, har jeg dog bemærket, at flere personer og organisationer i “frihedsbevægelsen” nu rask væk kalder hinanden for KO, så konspirationsteorien om KO har tilsyneladende fået en vis udbredelse. Det eneste konspirationsteorien medfører, er imidlertid, at den skaber endnu mere splid blandt frihedsbekæmperne.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Top foto: Dids, Pexels

Del på sociale medier