De suveræne og levende mennesker

Den 9. december 2022, blev der på Facebook oprettet en privat gruppe ved navn NOL DANMARK. I dag har gruppen 404 medlemmer. Administrator og opretter af gruppen er Michael Douglas Collins.

Gruppen har udgangspunkt i den såkaldte suverænitetsbevægelse, der er inspireret af den amerikanske bevægelse “Sovereign Citizen Movement“.

Kort fortalt opfatter disse mennesker staten og myndighederne som private virksomheder, som man siden fødslen har indgået kontrakter med, lige fra tildeling af cpr-nr., kørekort, skattebetaling, lovgivning etc.

De har så den opfattelse, at man kan opsige kontrakterne, og erklære sig som et suverænt og levende menneske, hvorved man ikke er bundet af loven.

I Danmark startede det for alvor tilbage i 2017, hvor Anders Bak Nielsen startede Acephali. Han lagde i starten en række videoer på YouTube, hvor han beskrev hvorledes man kunne undgå bøder m.m. Han startede også en hjemmeside, der nu er lukket ned, hvor han tilbød pakkeløsninger, hvor han var “behjælpelig” med at udarbejde papirerne. Dette mod en klækkelig kontant betaling naturligvis. Hjemmesiden kan stadig ses på Wayback Machine, hvor man også kan se en liste over personer, der havde erklæret sig som suveræne og levende mennesker gennem Acephali. YouTube-kanalen med Anders Bak Nielsens videoer, er stadig tilgængelig.

TjekDet udgav den 1. december 2022 en artikel om suverænitetsbevægelsen i Danmark, med udgangspunkt i sagen om nordmanden Sigmund Myklebust, som jeg også skrev flere opslag om på Facebook.

Det kan næppe overraske, at et sådant – fejlagtigt – verdenssyn appellerer stærkt til konspirationsteoretikere, specielt blandt dem, der var tilknyttet den nu afdøde såkaldte “frihedsbevægelse”, altså dem jeg i dag kalder frihedsbekæmperne.

Skønt Acephali må anses som død, så florerer ideen stadig blandt frihedsbekæmperne, men nu ud fra andre dokumenter, der er udarbejdet af en amerikaner – selvfølgelig – ved navn Cal Washington, der har startet en bevægelse med navnet InPower.

Flemming Blicher, stedtiptiptipoldebarn af Gyde Christiane Nielsdatter Gudme, der også har erklæret sig som et suverænt og levende menneske, interviewede Cal Washington den 24. januar 2023 på YouTube. Flemming Blicher har imidlertid slettet sin YouTube-kanal i august 2023, så den kan ikke længere vises.

Det er værd at bemærke, at Flemming Blicher tidligere har samarbejdet med Acephalis leder, Anders Bak Nielsen, der sidst talte ved et arrangement ved navn Awaken Sunday den 12. september 2021. Flemming Blicher har efterfølgende afvist at være Acephali, og har slettet videoen med Anders Bak Nielsens foredrag. Jeg er naturligvis i besiddelse af videoen, hvor Flemming Blicher præsenterer ham. Noget tyder dog også på, at Flemming Blicher har kørt sit eget løb i sin proces med at erklære sig suveræn og levende, måske i erkendelse af, at Anders Bak Nielsens metoder ikke virker. Flemming Blichers metoder, hvor han blandt andet sendte kæmperegninger til anklagemyndighed og dommere, virker naturligvis heller ikke, da ingen betaler.

Da de tidligere forsøg på at erklære sig suveræn og levende, er slået fejl, er man nu sikker på i NOL DANMARK, at man har fundet de vises sten i Cal Washingtons metode. Men hvad går det egentlig ud på?

Jo, først så sender man en NOL til de ansvarlige, typisk fire personer, der næsten altid inkluderer Dronningen, som de jo tror bestemmer det hele, og Mette Frederiksen. Herudover er det dem, som man i øvrigt finder ansvarlige for det forhold, som man sender NOL’en i anledning af.

NOL står for “Notice of Liability”, og i NOL’en er fastlagt nogle betingelser, og hvis de ikke overholdes, så forbeholder man sig retten til at fremsende regninger. Her er der ikke tale om småbeløb, men om beløb i millionklassen. Jeg har i gruppen set beløb så højt som 60 millioner kr. Man betragter således NOL’en som en uopsigelig kontrakt.

Så får modtagerne 14 dage til at svare, hvilket ingen naturligvis gør, selvom et passende svar kunne være “Rend mig i røven!”

Når der så er gået 14 dage (plus det løse), hvor man ikke har fået svar, så sender man en NOF, der står for “Notice of Fault”. Her meddeler man, at man ikke har hørt fra dem, og at man går ud fra, at det skyldes en fejl.

Herefter får modtagerne endnu 14 dage til at svare, hvilket de naturligvis heller ikke gør, selvom et passende svar kunne være “Du kan rende mig noget så grusomt i røven!”

Når der så er gået endnu 14 dage (plus det løse), hvor man stadig ikke har fået svar, så sender man en NOD, der står for “Notice of Default”. Her meddeler man så, at nu er NOL’en og dens betingelser trådt i kraft. Her kunne et passende svar, være en række fuck-finger-emojis.

I gruppen har man den fuldstændige overbevisning, at NOL’en, altså kontrakten, er indgået ved stiltiende accept, og at der nu foreligger en juridisk bindende kontrakt. Så er det bare med at sende nogle regninger afsted.

I gruppen er man også overbevist om, at flere personer i højtstående stillinger er tvunget til at træde af, fordi de har modtaget en NOL, og nu står med kæmpe regninger. Det er naturligvis rent vrøvl og indbildning.

Det er næsten synd at skuffe dem, men der er ikke indgået en kontrakt med nogen som helst.

Der eksisterer skam noget man kalder stiltiende accept. F.eks. bliver det anvendt, hvis et forsikringsselskab ændrer forsikringsbetingelserne eller hvis Google eller Facebook ændrer deres vilkår. Så får man et brev eller en e-mail med ændringerne, og hvis man betaler sin næste præmie på forsikringen eller fortsætter med at bruge Google eller Facebook efter ændringerne træder i kraft, så har man accepteret ændringerne.

Imidlertid gælder dette ikke ved oprettelsen af forsikringen, Google-kontoen eller Facebook-profilen, hvor man skal acceptere aftalerne.

Jeg vil stærkt anbefale medlemmerne af gruppen til at læse – og forstå, hvis det ikke er for meget forlangt – aftaleloven. Specielt kapitel I, herunder § 8, der siger:

»Har tilbudsgiveren erklæret, at han vil anse den anden parts tavshed for antagelse af tilbudet, eller fremgår det i øvrigt af forholdet, at han ikke venter udtrykkeligt svar, er den anden part alligevel pligtig til, såfremt han vil antage tilbudet, på forespørgsel at afgive erklæring derom. Undlader han dette er tilbudet bortfaldet.«

Her skal man være opmærksom på, at tilbudsgiveren er den der har sendt NOL’en, tilbudet er NOL’en, og “den anden part” er den der har modtaget NOL’en.

Det der kort fortalt står i § 8, er, at NOL’en er bortfaldet, hvis man ikke modtager svar.

For at få fingre i NOL’en, NOF’en og NOD’en, så skal man melde sig ind i InPower Movement, og det koster 150 dollar om året, altså ca. 1.000 kroner.

Det er penge, der ryger lige ned i Cal Washingtons lomme. Det fremgår af den beskrivelse og disclaimer, der står i bunden af alle InPowers websider:

»InPower is an unincorporated non-profit association operated as a tax-immune, integrated auxiliary business of Revelation 18 Church, a 508(c)(1)(A) organization recognized by the United States. There are no refunds or transfers. InPower and/or Revelation 18 Church is not a law firm or a substitute for an attorney or law firm. We do not provide any legal advice, explanation, opinion, or recommendation about your possible legal rights, remedies, defenses, options or strategies. Your access to the website is subject to our Terms of Use.«

Behøver jeg at skrive, at Cal Washington efter min mening er en kæmpe fupmager.

Så er det blot et spørgsmål om, hvorvidt andre er smurt ind i dét, der igen efter min mening, er et stort svindelnummer.

Det er påfaldende, at gruppens administrator, Michael Douglas Collins, regelmæssigt tigger om penge i sine opslag. Penge der enten går til hans arbejde eller til hjælp til udgifterne for dem der sender NOL, NOF og NOD. Alle beløb skal imidlertid sendes til Michael Douglas Collins via MobilePay på hans private mobilnummer.

Gud ved, om han har husket at anmelde indsamlingerne til Indsamlingsnævnet?

Ud over at man har udgifter til indmeldelsen i InPower, så er der også udgifter til en notar, samt porto for at sende de mange breve, der selvfølgelig bliver sendt med snail-mail. Her skal man bemærke, at en notar blot bekræfter, at dokumentets underskrift er fra den person, der har skrevet under eller at en kopi er en kopi af et originalt dokument. Det er ikke en bekræftelse på, at dokumentets indhold har retsgyldighed.

Herudover, skal der også skaffes vidner på, at man faktisk har været på posthuset, og har sendt brevene. Derfor er der oprettet teams, der støtter hinanden, når de sender NOL’er, NOF’er og NOD’er.

Ifølge InPowers hjemmeside er der indtil videre udviklet NOL’er til Smartmetre, 5G teknologi, vacciner og geoengineering. Til brug i Danmark, er der dog kun udviklet en NOL til smartmetre, det vil sige trådløse fjernaflæsninger af el- og vandmålere.

Derfor bliver de NOL’er, der er sendt fra nogle af gruppens medlemmer, typisk sendt til Dronningen, statsminister Mette Frederiksen, indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde samt den direktør der er ansvarlig for opsætning af smartmetre, hvor man bor.

I NOL’en beder man om en garanti på, at smartmetre ikke er sundhedsskadelige. Hvis man ikke får denne garanti, beder man om, at ens smartmeter bliver pillet ned. Sker dette ikke, så sender man regninger.

Nu skulle man tro, at gruppens formål blot er at kunne opkræve de mange dejlige penge, men det er det slet ikke. Næ, man vil bruge systemets regler til at ramme dem selv, og tvinge dem i knæ.

Problemet er bare, at disse NOL’er slet ikke har retsgyldighed, og at myndighederne ikke kan betragtes som private virksomheder.

De love og regler der er i samfundet, har intet med kontrakter eller aftaler at gøre, og enhver der opholder sig i Danmark, skal overholde de love der er. Det kan man ikke bare melde sig ud af.

Egentlig er det sørgeligt, at der trods alt er så mange mennesker, der falder for det her. Der er nogle, der har hældt flere tusind kroner lige ud af vinduet.

Til sidst vil jeg bare gøre NOL DANMARK opmærksom på, at det skrives ikke som NOL, NOF og NOD. Det skrives som NoL, NoF og NoD, I ved, ligesom Cal Washington skriver det.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier