Den religionsvanvittiges vanvid

Nu skal vi se et eksempel på en religionsvanvittig person, der har lavet sin helt egen hjemmestrikkede vanvittige påstand om, hvad ateisme går ud på:

Den tredje største religion i verden er nu Ateisme. Folk tror, at det betyder, at man ikke tror på noget guddommeligt når man er ateist. Men skal vi ikke lige se på hvem hende Ate er, som er hendes ateister bekender sig til. Ate er en græsk gudinde. Hun er datter af Zeus, tordenguden og den største narcissist af alle guder. Hendes mor er Eris, Gudinde for splid og ufred og som aldrig forlader slagmarken. Eris er iøvrigt mor til ethvert onde: Ponos, som er smerte. Lethe som er glemsel. Limos som er sult. Og så Ate: Ate selv står for forbrydelse og er forbundet med at forvirre menneskets fornuft. Hun kaldes vrangforstillingens ånd og får os til at skade hinanden og naturen gennem overgreb (f.eks vold, voldtægt, pædofili). Og at sætte os selv op som Gud (hybris). Ate er også gudinden, der straffer synderen, og det gør hun på snedig vis ved at få synderen til at begå ny synd. Virker det ikke bekendt? Er det ikke tydeligt at Ateismen har godt fat i en verden der bare producerer synd på synd på synd. Så hvis du siger, du er ateist, så ved du nu hvem du bekender dig til.
Billeder vedhæftet opslaget

Se opslag

I første linje skriver Avalon Madonna:

»Den tredje største religion i verden er nu Ateisme.«

Øøøh, nej! Ateisme har ingen religiøs retning, så ateisme er ikke den tredjestørste religion i verden. Hvis man derimod ligestillede ateisme med trosretninger, så ville den være på en tredjeplads efter kristendom og islam. Det har den så været i lang tid.

Så hævder Avalon Madonna, at ateister bekender sig til den græske gudinde Ate. Avalon Madonna pensler herefter gudinden Ates slægtshistorie op. Hvor meget af det der er rigtigt, ved jeg ikke, og jeg gider ikke undersøge det, for det er fuldstændig irrelevant. Ateisme er netop en livsanskuelse, hvor man ikke tror på en gud, guder eller noget guddommeligt, så hvordan fanden skulle man kunne bekende sig til en gudinde fra den græske mytologi?

Avalon Madonna tror tilsyneladende, at fordi de første tre bogstaver i ateisme, danner Ates navn, så har det noget med gudinden at gøre. Men ordet ateisme kommer fra det græske præfiks a- efterfulgt af theos, der betyder gud, og ordet betyder således “uden gud”.

Mange religionsvanvittige personer har denne besynderlige opfattelse af, at ateister må tro på noget guddommeligt. Avalon Madonna er tilsyneladende så vildfaren i sin overbevisning, at hun frit opfinder ting, der passer i hendes verdensbillede, der tilsyneladende indeholder en fuldstændig forskruet opfattelse af, hvad ateisme er.

At ateister skulle tro på en gudinde fra den græske mytologi, er så ufatteligt tåbeligt, og i direkte modstrid med, hvad ateisme er. Hvis man troede på og bekendte sig til Ate, så var man jo ikke ateist.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Francisco Ghisletti, Unsplash

Del på sociale medier