Løgne, tilfældigheder og Satan

Nu skal vi stifte bekendtskab med en person, jeg faktisk ikke har skrevet meget om. Hun hører til de her konspirationsteoretikere, der tagger en masse andre konspirationsteoretikere, og de der tillader det, viser herefter hendes opslag på deres Facebook-vægge for venner og venners venner. Denne person er den ærkekonspirationsteoretiske Sascha Schmidt, og vi starter med en meget konspirationsteoretisk tilgang til tingene:

Her kommer Sascha Schmidt med en række påstande, og vi tager dem oppefra og ned. Først kommer denne påstand:

»Billede 1..:

Facebook har fjernet mit opslag om at Trump er frimur i 33 grad, vi ved når facebook sletter noget, så det fordi sandheden ikke må komme frem…«

Når Facebook sletter et opslag, så er det naturligvis fordi, de ikke vil have sandheden frem. En meget typisk konspirationsteoretisk tankegang. At det skulle være fordi, det er en løgn de spreder, er en tanke, der slet ikke falder dem ind.

Hvis man kigger på billedet som Sascha Schmidt vedhæfter, så er opslaget dog ikke fjernet fordi, det er falske oplysninger, men fordi en fejl i en algoritme betragter det som spam, og at Sascha Schmidt prøver at få Synes godt om, følgere, delinger eller videovisninger på en vildledende måde. Denne fejl har ramt rigtig mange, inklusive mig selv, men i Sascha Schmidts forskruede verdensbillede, er det naturligvis fjernet fordi, at hun fortæller sandheden.

Så kommer vi til den anden påstand:

»Billede 2..:

Lørdag den 13 juli. Attentat imod Trump, han blev skudt efter, men blev kun ramt på hans øre..
Få dage forinden udkom filmen thine ears shall blend… Intet er tilfældigt! Om du vil det eller ej, så er Trump med i showet…«

Jeg har aldrig hørt om en film, hvor ørerne skal blandes, men der er en film, hvor de skal bløde, der havde premiere den 9. juli 2024, altså fire dage før attentatet på Trump. Filmen er en gyser, der handler om, at man hører lyde, og efterfølgende tilbeder dem som en gud. Det har ikke en hujende fis at gøre med, at blive skudt i øret. Desuden er produktionstiden på en sådan film ofte op til flere år, hvorfor det er fuldstændig tilfældigt, at den havde premiere nogle dage før attentatet på Trump.

I en konspirationsteoretikers verden, er intet dog tilfældigt.

Ingen konspirationsteorier fra en religiøs konspirationsteoretiker uden satanisme:

»Billede 3..:

Tegn og symboler styre denne verden, fordi satan styre pt denne verden, den eneste måde du får en Hollywood stjerne på, er hvis du acceptere satan som din Gud. Helt enkelt ingen undtagelser…

Alle disse mennesker på verdens scenen bukker sig for og tager imod ordre fra deres Gud satan…
Det aldrig været så tydeligt som nu, ingen af disse mennesker er på vores side, fald ikke for deres heltebedrag…«

Tegn og symboler styrer denne verden, fordi Satan styrer denne verden. Vi kan altså takke Satan for, at vi kan se forskel på dame- og herretoiletter, og at vi ikke går over for rødt. Jamen, tak for det Satan!

Sascha Schmidt hævder så, at man kun får en stjerne på Hollywood Walk of Fame, hvis man accepterer Satan som sin gud. Hun linker til en artikel fra den 25. juli 2018 på TV 2’s hjemmeside. Artiklen handler om hærværk mod Trumps Hollywood-stjerne. En stjerne han fik for sin medvirken i reality-serien “The Apprentice”, sgu ikke fordi Trump har accepteret Satan som sin gud. Om Trump så er Satan selv, er så en helt anden sag. Der er omkring 2.600, der har fået en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Skulle de alle sammen have accepteret Satan som deres gud? Det er det totale forvrøvlede sludder, som Sascha Schmidt kommer med, men meget typisk for religionsvanvittige konspirationsteoretikere.

Så tager vi et andet opslag fra Sascha Schmidt:

Det opslag deler vi i to. I den første del skriver Sascha Schmidt:

»Kan i huske at vi sølvpapirhatte sagde at coronapasset var starten til de med magt og kontrol vil indføre et vaccinekort…
Kan i huske i grinede af os, trods vi lagde dokumentation på, at det havde været under udvikling år forud for corona… 😏

NWO Den Europæiske Union.

Europæisk vaccinationskort vil blive realiseret som pilotprojekt i fem lande:
Letland, Grækenland, Belgien, Tyskland og Portugal skal styre det nye værktøj fra september 2024.

Kommer snart til hele verden…«

Nu er det sådan, at nogle lande kræver vaccination ved indrejse. I dag skal man så medbringe alle mulige papirer, der dokumenterer, at man er vaccineret. I Danmark er vi faktisk gået i forreste række, og allerede i 2013 blev Det Danske Vaccinationsregister (DDV) lanceret. Siden 15. november 2015 er der indberetningspligt til DDV for givne vaccinationer i Danmark. Dermed har borgere og sundhedspersoner nem adgang til oplysninger om vaccinationer. Hvis alle lande kunne arbejde for et fælles system, så ville det da være nemmere for alle parter. Dermed kunne man let udskrive dokumentation, have et kort eller en app, så det hurtigt kunne tjekkes, om vi har de nødvendige vaccinationer.

Det er jo ikke sådan, at bare fordi man laver en elektronisk løsning, så bliver man pludselig afkrævet vaccinepas overalt for at måtte rejse rundt. Det er rendyrket konspirationsteoretisk tankegang, at det skulle blive sådan.

I den anden del af opslaget, så ser vi igen et eksempel på denne rendyrkede konspirationsteoretiske tankegang:

»Det samme gælder deres 15 minutters byer, de er også under udvikling, glæder du dig til du ikke må bevæge dig ud af byen du bor i, at du kun må bevæge dig 15 min væk fra din bopæl, glæder du dig til at leve i et fængsel?
Bor dine kære inden for 15 minutters afstand 😉
Et af testlandede på dette projekt er Danmark 😉

Hvornår rejser du dig og siger fra 🤷‍♀️«

Her har vi den klassiske konspirationsteori om 15-minuttersbyer. Man må ikke bevæge sig mere end 15-minutter væk fra sin bopæl, og man vil leve i et fængsel.

Jeg har skrevet det 117 gange. Okay! Jeg overdriver! Jeg har ikke skrevet det 117 gange, men jeg har skrevet det mange gange. 15-minuttersbyer er et velkendt byplanlægningskoncept, der handler om, at man kan nå alle daglige fornødenheder indenfor 15 minutters gang, cykling eller kørsel med offentlig transport. F.eks. arbejde, indkøb, uddannelse, lægebehandling og fritidsinteresser. Rigtig mange byer i Danmark (og verden) er allerede 15-minuttersbyer. Jeg bor selv i en.

15-minuttersbyer har intet med øget overvågning at gøre, og har intet at gøre med, at man ikke må bevæge sig udover 15 minutter væk fra sin bopæl og skal bo i et fængsel. Det kunne egentlig være interessant at vide, hvordan Sascha Schmidt tror dette kunne føres ud i livet. Skal vi alle sammen have et halsbånd, der giver os stød, hvis vi kommer længere væk end 15 minutter fra vores bopæl? Og hvordan beregnes de 15 minutter? Er det til fods? Er det på cykel? er det med offentlig transport? Er det med elbil? Hvordan beregnes de?

Til Sascha Schmidts sidste bemærkning vil jeg blot sige: Jeg rejste mig for over tre år siden, og sagde fra overfor tåbelige konspirationsteorier fra konspirationsteoretikere med et tåbeligt og forskruet verdensbillede.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Vitaliy Shevchenko, Unsplash

Del på sociale medier