Nedbrud

Kvinden der bliver ved med at give. Kvinden der fyrer røverhistorier af, der slet ikke passer. Kvinden der ikke læser det hun linker til, eller vedhæfter til sine opslag. Kvinden der ustandseligt spreder mis- og desinformation, gør det igen:

Rigtig gættet! Der er naturligvis tale om Annette Narimani, der kalder sig Annette Parmesana, eller noget i den retning på Facebook. Da der er noget galt i hvert eneste afsnit, så tager vi opslaget oppefra og ned.

Annette Parmesana starter med at skrive:

»DET VAR LIGE GODT POKKERS…
Så fik min søn ret… der kommer cyberattacks i fremtiden.«

Cyberangreb har været kendt i årevis, og man forventer ikke, at der bliver færre i fremtiden. Behøver Annette Parmesana virkelig sin søn til at forudsige ting, man allerede ved? Det nylige nedbrud var så slet ikke et cyberangreb, men en fejl i en opdatering.

Hun fortsætter:

»Gad vide om Vladimir Putin nu også får skyld for det som med Nordstream2?
Og gad vide hvorfor Facebook stadig kører?«

Der er ingen, der har givet Putin skylden for Nord Stream 2. Han har i lighed med flere andre været under mistanke, men man ved ikke, hvem der stod bag.

Facebook er blandt andet programmeret med et programmeringssprog, der hedder PHP. Det kører næsten altid på Linux-servere, men kun Windows-enheder blev berørt. I alt 8,5 millioner Windows-enheder blev berørt, og kun dem der anvender Crowdstrike-komponenten Falkon Sensor var berørt. 8,5 millioner Windows-enheder lyder af meget, men det er faktisk under en procent af alle Windows-enheder. Det var langt fra alle, der var berørt af nedbruddet.

Vi skal selvfølgelig også lige forbi kontanter, for Annette Parmesana skriver videre:

»God årsag til at minde jer om…
#BevarKontanter«

Nedbruddet medførte, at enkelte butikker helt måtte lukke. Hvis en butik helt er lukket, så er kontanter jo fuldstændig ligegyldige. Dette nedbrud er ikke et argument for kontanter. Der findes væsentlig bedre argumenter end det, og der er ingen planer om at afskaffe kontanter.

Så linker Annette Parmesana til en artikel fra TV 2. Hun har åbenlyst ikke læst den, for den er i direkte modstrid til hvad hun skriver. Blandt andet når hun skriver:

»Og hvor er det egentlig hylende morsomt, Microsoft står bag… Bill and Melinda Gates foundation som nu både står for medicinalindustrien, BIG PHARMACY, Corona Vacciner og nu også flere af vores fødevarer via Rainforest Alliance…«

Microsoft har intet med nedbruddet at gøre udover, at det var Windows-enheder, der blev ramt. Det er som tidligere nævnt en fejlbehæftet opdatering fra virksomheden Crowdstrike, der forårsagede nedbruddet. Desuden står Microsoft ikke bag Bill & Melinda Gates Foundation. Det gør Bill og Melinda Gates, ved at spytte milliarder af deres personlige formue i fonden.

Annette Parmesana påstår også, at Bill & Melinda Gates Foundation også står for fødevarer via Rainforest Alliance, men fonden har intet haft med Rainforest Alliance at gøre siden 2007, hvilket jeg tidligere har påpeget.

Her kommer så nogle af Annette Parmesanas mærkelige tags. Hun tagger et malaysisk apotek ved navn BIG PHARMACY og en mindre indisk debatgruppe for coronavacciner. Hvad har de med noget at gøre?

At Bill & Melinda Gates Foundation har doneret milliarder af dollars til udvikling af lægemidler og vacciner, er vist ingen hemmelighed. Dermed har de været medvirkende til at redde millioner af liv.

Annette Parmesana slutter af med:

»Du stoler på Bill Gates kan helbrede dig via vacciner og via sund mad… HA!
Han kan ikke en gang holde styr på din computer… eller sin egen!

#LivetSomSølvpapirshatViFårAltidRet
#GåMedKærlighed«

Vacciner handler ikke om helbredelse, men er en såkaldt profylakse, der forebygger sygdom. En sund og alsidig kost har altid været forbundet med sundhed, så hvorfor skal Bill Gates specielt blandes ind i det? Annette Parmesana burde selv prøve sund kost.

Jeg er ganske sikker på, at Microsoft har betydelig mere styr på deres operativsystem, end Annette Parmesana har styr på sin viden. Hendes næstsidste hashtag burde også ændres til #LivetSomSølvpapirshatErEtLivIUvidenhed.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Trevor Vannoy, Unsplash

Del på sociale medier