Fåret tager til genmæle … igen

Da jeg startede denne blog, var jeg spændt på, hvordan der ville blive taget imod den, ikke mindst blandt konspirationsteoretikerne, da min Facebook-side er bredt kendt i konspirationsteoretiske kredse, og der er rigtig mange konspirationsteoretikere, der følger med på den.

En af dem, der virkelig må føle sig truet, er Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen, for allerede samme dag, som jeg offentliggjorde på Facebook, at jeg havde startet en blog, så følte han behov for at slå dette opslag op på sin Facebook-profil:

Besked fra Jesper Slange Scnoor: Min banebrydende hjemmeside er færdig og ligeså er derfor de frihedselskende i dette land. Intet kan nu stoppe mig nu! Muhahahaha

At Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen kan skrive alt galt i sit opslag, kommer nok ikke bag på nogen. For det første, så er det ikke en besked fra mig. For det andet har jeg ikke kaldt min blog (hjemmeside) for banebrydende, for det er den ikke. For det tredje, så er den langt fra færdig. Faktisk er der sket en hel del siden Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen lavede sit opslag den 4. april 2023.

Så ved jeg ikke helt, hvem det er som Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen mener er “de frihedselskende”. Det kan umuligt være ham selv han mener, for Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen elsker kun at kunne rende rundt og skabe sig tåbeligt ved at krænke andre, og prøve på at forhindre andres frie valg.

Det første Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen gør i kommentarerne, er at tilkalde en af sine førende medløbere, Søren Grinderslev, og bede ham om at dele nogle skærmbilleder af slangens storhedsvanvid. Det kan Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen åbenbart ikke selv finde ud af.

Kommentarer fra Kent Nielsen

Se, slangen må jo være mig, men jeg har skam intet imod sammenligningen. Slanger er nogle fascinerende dyr. Fuldstændig tilpasset deres livsførelse, og de ligger på lur og slår pludselig til, så deres bytte ingen chancer har. Desuden virker Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen bange for slanger, så han må hellere passe på.

Medløberen kommenterer så med et billede af mit opslag fra den 3. april 2023:

Glæd jer derude. Der er noget STORT på vej indenfor de næste 24 timers tid, som vil ryste konspirationsteoretikerne i deres grundvold. Det har været undervejs længe, men gode ting tager tid.

Her er et rigtig godt eksempel på, hvordan humor og ironi er fuldstændig spildt på mange konspirationsteoretikere. Mit opslag er nemlig en parodi på Connie Ringgaards opslag fra den 8. februar 2023, hvor hun proklamerede, at noget stort er på vej indenfor den næste måneds tid, som vil ryste hele systemet i dets grundvold … Behøver jeg skrive, at der ikke er sket en dyt?

Glæd jer derude. Der er noget STORT på vej indenfor den næste måneds tid, som vil ryste hele systemet i dets grundvold. Det har været undervejs længe, men gode ting tager tid.

Måske Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen skulle lave lidt research, inden han kommer galt afsted … Nåh nej! Han har jo ikke researchet noget hidtil, så hvorfor skulle han starte nu?

Lad os så se på nogle af kommentarerne

Vi starter med nogle personer, der intet aner om webdesign og -udvikling. Det er ikke overraskende medløberen Søren Grinderslev, og så en person ved navn Henrik Nygaard Jensen.

Kommentarer fra Søren Grinderslev og Henrik Nygaard Jensen

Først svarer Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen på den kommentar, hvor medløberen Søren Grinderslev har indsat mit ovenstående Facebook-opslag, hvortil medløberen Søren Grinderslev svarer:

»2006 har ringet. De synes at en HomePage er the shit.«

Her skal medløberen Søren Grinderslev lige have styr på årstallene og begreberne, for en “home page” var the shit i 1990’erne. Den første HTTP-server blev opstillet af Tim Berners-Lee i 1991, der med denne internetprotokol (HTTP) betragtes som opfinderen af World Wide Web (WWW). I starten var det mest brugt af forskere til at udveksle oplysninger, men snart begyndte kommercielle virksomheder, at lave en “home page”. Det vil sige en enkelt webside, der præsenterede virksomheden. Det er nok fra denne periode, at det danske ord “hjemmeside” stammer.

Snart begyndte man at udvide hjemmesiderne, så egentlige websites med mange sider og navigationsmenuer blev almindelige. I dag vil man ofte betegne et website som et websted på dansk, men det danske ord “hjemmeside” dækker også dette udtryk.

På engelsk er en home page kun den side, man bliver præsenteret for, når man kun taster domænenavnet. På dansk kaldes dette for startsiden. Øvrige sider på webstedet betegnes som webpages eller websider på dansk.

Medløberen Søren Grinderslevs kommentar tyder på, at han først opdagede WWW, da han var 20-21 år, men okay! Han har bevist mange gange, at han ikke er den hurtigste knallert på havnen.

Alle virksomheder, foreninger og sammenslutninger med respekt for sig selv, har i dag en hjemmeside, altså et websted. Det gælder også blandt konspirationsteoretikerne. Frihedslisten har en hjemmeside, Frihedsbevægelsens Fællesråd har en hjemmeside, Facebook-grupperne “Danmark Vågner” og “Kend Din Grundlov” har en hjemmeside og der er mange andre.

Medløberen Søren Grinderslev skal vist få sin knallert tunet, så han i det mindste har en chance for at følge med. Spørgsmålet er bare, om motoren er så nedslidt, at det alligevel ikke vil nytte.

Den næste kommentar kommer så fra Henrik Nygaard Jensen, der skriver:

»Han skriver at han har arbejdet med webdesign og IT i rigtig mange år, og endda undervist i det. Men alligevel havde han en kamp på et år med at lave en hjemmeside med WordPress. Min kusine på 12 år lavede sin egen hjemmeside på en time 🤣«

Nu har jeg ligesom aldrig påstået, at jeg har undervist i webdesign, for det har jeg ikke. Højst hjulpet et par stykker, da jeg var bosiddende i Sydafrika. Men da jeg var indenfor forsikring, underviste jeg både i ulykkesforsikring samt de IT-systemer man anvendte internt.

Tror fjolset så virkelig, at jeg har brugt halvandet år på at udvikle denne blog? Jeg købte domænenavnene detsovendefår.dk og detsovendefaar.dk for halvandet år siden, mest så ingen snuppede navnene før mig, og så naturligvis også med den tanke, at jeg en dag kunne starte en blog.

Den tanke blev så til virkelighed, da jeg startede op, for godt en uge siden. Ti dage for at være helt præcis.

Her fik jeg viderestillet domænet detsovendefår.dk til detsovendefaar.dk, installerede WordPress, satte mig ind i WordPress, valgte tema, oprettede grafik til siden, planlagde menustruktur, skrev tekster på sammenlagt 2.275 ord, oprettede sider og indlæg. Alt sammen et tidsforbrug, der sammenlagt udgjorde ca. 8-10 timer.

Hvis hans 12-årige kusine har kunnet gøre alt det på én time, så er hun vist det mest fremmelige barn, jeg hidtil er stødt på.

Mon ikke bare, at hun har benyttet et gratisdomæne samt en app til at uploade et billede og teksten “Hello world!” til sin hjemmeside.

Og kan hans 12-årige kusine kode i HTML, CSS, JavaScript og PHP, så hun kan sætte sit individuelle præg på siden?

Kan kusinen designe og oprette databaser, og kender hun SQL, så hun kan hente oplysninger fra databasen?

Henrik Nygaard Jensen aner ikke hvad han taler om.

Hvis man ikke lige ved hvad ovennævnte teknikker går ud på, så behøver man ikke være bange for at virke uvidende, da de kræver en del indsigt i webudvikling. En indsigt som de færreste har. En konspirationsteoretiker som Henrik Nygaard Jensen virker imidlertid stærkt Dunning-Kruger-effekt-påvirket, så han tror, han ved det hele.

Så skal vi se på to kommentarer, fra mesterchikanøren selv:

Kommentarer fra Kent Nielsen

Som man kan se, så tagger Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen min Facebook-side i sin første kommentar.

Her skal han nok vide, at jeg ikke kan se, hvor min Facebook-side bliver tagget. Jeg får blot en Facebook-notifikation med, at jeg er blevet nævnt, og jeg kan kun se navnene på de to sidste, der har tagget mig samt, at et antal andre også har tagget mig. De første to navne bliver hurtigt overskrevet, da jeg bliver tagget en del på min egen side, og jeg kun ser notifikationer et par gange om dagen. Faktisk så jeg først hans kommentar, da jeg begyndte på at skrive dette indlæg.

Så stiller han et mærkeligt spørgsmål til mig:

»hvorledes forholder du dig til afskaamning?«

Afskaamning giver slet ingen søgeresultater på nettet, og afskamning giver kun forkerte stavninger af “afskalning” og “afskærmning” som resultat. Medmindre der selvfølgelig findes et ord, der hedder “afskamning” og er fjernelse af døde hudceller. I begge tilfælde, så kan jeg ikke rigtig forholde mig til det.

Til sidst har vi lige Nenne Elody Soffi Mogensen, der skal lufte sin uvidenhed … igen, for hun er velkendt fra kommentarerne på min Facebook-side.

Nenne spørger, om man kan anmelde hjemmesider, f.eks. hvis de chikanerer andre. Til dette svarer Ken “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen på ubehjælpsomt dansk, at magthaverne hjælper, så de nærmest har frit spil.

Lad os hjælpe dem lidt på vej! Jo, man kan godt anmelde en hjemmeside, hvis den har ulovligt indhold. I så fald kan man anmelde den til politiet eller til den udbyder, som lægger server til hjemmesiden.

Men i nogle tilfælde, så er der privat påtale, hvilket vil sige, at man selv skal anlægge en sag ved domstolene. Det gælder f.eks. injurierende indhold eller overtrædelser af ophavsretten til indhold.

En ting jeg nok aldrig vil forstå ved konspirationsteoretikere, er, at de altid og hele tiden udstiller deres egen uvidenhed og inkompetence. Det må da gå op for bare nogle enkelte, at de gør sig selv fuldkommen til grin.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier

5 Kommentarer on “Fåret tager til genmæle … igen

  1. Hvorfor er det konspirationsteoretikere så gerne vil anmelde ting?
    Hvis jeg læser en kommentar fra en kon… (Kan vi ikke opfinde en forkortelse? Kst leger vi..) så trækker jeg på smilet, griner, væmmes eller lign. Afhængig af indholdet.
    Men min første tanke er da ikke: “Hvor anmelder jeg kst’en?”
    Det er pudsigt som nogle segmenter anmelder alt der ikke lige passer ind i deres perspektiv.

    1. De klynker som små børn, hvis Facebook fjerner et af deres opslag. Så råber de op om censur, men de er de første til at anmelde og blokkere andre brugere. Dobbeltmoral og hykleri er gennemgående i det segment.

  2. Henrik Nygaard Jensen er lokomotivfører ved DSB. DSB er nok ikke klar over at manden er lidt for glad for alkohol. Eller meget glad for at drukne sorgerne. Ydermere er/var han særdeles glad for NB, især Lars Boje og Svend Pedersen (medstifter af NB) I ved han tilhører segmentet af vrede, sure, halvgamle mænd, med hang til racistiske tilbøjeligheder. Alt hvad der har med myndighederne at gøre er naturligvis – ifølge Henrik selv – Mettes slaver og Fyha staten er noget ækelt noget. Henrik har ikke en kusine på 12 år.

    Henrik er sur, for DSB er nogle idioter – igen ifølge ham selv! Henrik føler sig truet af førerløse tog, som nok skal komme, Herre Gud det ligger i udviklingen, med signalprogrammet CBTC, som også er Metroens signalprogram. Og ja, dette har jeg forstand på.

    Den sure Henrik passer fint ind i Lars Boje og Kim Boye eventyr om idioter på besøg hos Trump.

    Søde tunger fortæller at Kim Boye besøgte Lars Boje inden Lars Boje fik stemplet som småkassedåsemønteopsamler.

    Vi lader Henrik være i fred, fordi han er sur!

    PS: 1 + 3 = 4, det er for svært for antimyndighedsekstremisterne.

  3. Afskaamning med udtalen afskumning kunne være et fint udtryk for “udskamning af afskum”, hvilket vel er essensen af fårets virke.

Comments are closed.