Når kaninhullet graves dybere

I onsdags skrev jeg, at vi kun manglede lidt evolutionsbenægtelse fra den lalleglade, dobbeltmoralske, skinhellige hykler, dybt religiøse, kreationistiske, uvidende, begrebsforvirrede, højreekstremistiske, konspirationsteoretiske, subjektive, selverklærede og forudindtagede journalist, der slet ingen research laver, Anita Vivian Alexandru:

I dette opslag fra torsdag den 4. juli 2024 erklærer Anita Alexandru sig både som kreationist og evolutionsbenægter. Der skulle således kun gå en dag, før den kom.

Herefter kan jeg anbefale en bog til Anita Alexandru. Bogens navn er Den Danske Ordbog, og den kommer også i en online udgave og som app. Denne bog er så smart indrettet, at alle ordene står i alfabetisk orden. I online udgaven samt i appen, kan man søge direkte på ordene. I denne bog slår Anita Alexandru ordet “stalking” op, hvorefter hun vil opdage, at hun misbruger ordet. Når man ytrer sine holdninger og påstande offentligt, så må man altså forvente, at man bliver sagt imod.

Der er en ting, der undrer mig ved Anita Alexandrus opslag. Hun skriver “Jeg er kristen. Selvfølgelig er jeg creationist og tror ikke på evolutionsteorien.” At hun er kristen, er ingen vel i tvivl om, men fra at være kristen, er der langt til at være kreationist og ikke tro på evolutionsteorien, og det er langt fra en selvfølge. Langt de fleste kristne er hverken kreationister eller afviser evolutionen.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvad kreationisme er, så er det en religiøs overbevisning om, at hele verden og livet er skabt af noget guddommeligt, nøjagtigt som det er. Når vi taler om kristne kreationister, hvad vi som regel gør, så er det naturligvis Gud, der har skabt det hele, og som regel for 6.000 år siden. Herudover tror de på alt, der står i Biblen, og at det skal tages bogstaveligt. Det ligger i sagens natur, at kreationister forkaster evolutionsteorien og The Big Bang-teorien. Kreationisterne har dog et forklaringsproblem. Hvis Gud har skabt det hele for 6.000 år siden, hvorfor har Gud så lagt så mange falske spor, der viser noget andet? Lyver Gud for os?

At være kreationistisk kristen og afvise evolutionen og The Big Bang, og endda tro Jorden er flad, er helt legalt. Enhver må tro som de vil, men ytrer man sig offentligt om det, så må man, som tidligere nævnt, forvente at blive sagt imod.

I kommentarsporet til dette opslag er en lang kommentartråd. Her tager jeg hatten af for Thomas Boye Kallestrup. Ikke blot har han fuldstændig styr på Biblen, han har også styr på videnskaben. På en meget sober og velformuleret måde, formår han at sætte flere af disse kreationister på plads. I går skrev Thomas Boye Kallestrup så dette opslag:

Til dette opslag har Anita Alexandru denne kommentar:

Vivian Alexandru: Jorden er flad, dinosaurerne er falske og vi stammer ikke fra aber. Den falske videnskab harmonerer ikke med kristus. Men den sande gør.

Jeg bliver så træt! Nu skriver jeg for gud ved hvilken gang, at mennesket ikke nedstammer fra aberne. Mennesket og chimpansen har en fælles forfader. Denne forfader og gorillaen har en fælles forfader etc. Det kan sgu da ikke være så svært at forstå! Herudover, så må den der gud, da have nogle kæmpestore hunde, sådan som han har smidt kæmpe kødben ud over hele Jorden. Kødben guden tilsyneladende har haft på lager i mere end 65 mio. år. At benægte, at dinosaurerne ikke har eksisteret og at Jorden er flad, er simpelthen kegleåndssvagt.

Den sidste del af Anita Alexandrus kommentar er fuldstændig i tråd med konspiratorisk tankegang: Jeg kender den endegyldige sandhed.

Vi vender tilbage til kommentarerne til Anita Alexandrus opslag, hvor vi støder på Teis Lui Nielsen. Han er administrator i Facebook-gruppen “Jorden er flad. Jorden er ikke en kugle“. En lille gruppe med 290 medlemmer, hvoraf to er administratorer og ni er moderatorer. Mon ikke det skulle være nok til at holde styr på gruppen?

Teis Lui Nielsen er også kendt som Meme-Nielsen, da det eneste han kan finde ud af, er at lave opslag med dumme fladjordsmemer og ubegavede fladjordsvideoer. Han har kun et argument for flad jord: “De er fulde af løgn”. Faktisk har han to argumenter, for det andet argument er ad hominem argumentet, hvor han blot sviner modparten til. Skønt manden er dybt kreationistisk tillader han sig at kalde folk, der kender den virkelige verden for religiøse. Dette fremgår også af disse kommentarer:

Teis Lui Nielsens kommentarer

Som man kan se, så er manden så besat, at han rent faktisk bilder sin datter løgne ind. Herudover kan hans viden om evolution, vist ligge på et meget lille sted, hvis han da overhovedet har nogen viden.

Teis Lui Nielsen har en mobilforretning, og nogen skulle fortælle ham, at f.eks. de lyssensorer der sidder i mobiltelefonernes kameraer, oprindeligt er udviklet af NASA. Han er vist en rigtig NASA fanboy.

Vi springer videre til den næste kommentar, hvor svaret bliver interessant:

Palle Schultz: Hvis vira muterer, hvorfor tror du så at mennesker ikke gør? - Vivian Alexandru: spørgsmålet er jo om vira muterer og eksisterer.

I svaret stiller Anita Alexandru simpelthen spørgsmålstegn ved, om virussen muterer, og om den overhovedet eksisterer … Det kunne tyde på, at kaninhullet er bundløst.

Den næste kommentar er fra Henrik Fastrup. Ja, det er ham der påstod, at vaccinen indeholder små barberblade, der skærer os op indefra, og at de vaccinerede er blevet levende sendemaster. Han har en noget speciel skabelsesberetning:

Henrik Fastrup: Jeg kan fortælle Jer, hvem vi er og hvor vi kommer fra. I vores Univers er der racer uden krop og racer med krop. Dem med krop kunne noget mere. Vi er fra de racer i universet som er kun sjæl. Vi gik til creator og sagde at vi godt ville prøve at kunne leve i en krop. Derfor blev vores solsystem lavet. Så vi er en sjæl i en krop. Sjælen kommer ind i 13. uge, og vi er vores sjæl og ikke vores krop. Vores sjæl lever lige så lang tid at universet består. Så vi dør ikke, vi skifter blot tilstand

Den er så skør, at jeg bare lader den tale for sig selv.

Den næste kommentar er Niels Jensen, der praler med, at han har blokeret alle i “Det Sorte Fårs gruppe”. Han blokerede en del i december 2022, hvor jeg havde 1,6 tusind følgere. Nu har jeg næsten 4,1 tusind, så mon ikke han mangler nogen:

Niels Jensen: Jeg har blokkeret alle i Det Sorte Fårs gruppe, det er skønt stillet

Jeg har kun medtaget Niels Jensens kommentar, så han ikke skal føle sig helt udenfor.

Så har vi en kommentar fra Christopher Thomas:

Christopher Thomas: Jeg er både kreationist, evolutionsbenægter, overbevist om at neanderthalere er afkommere af nephillim, at dinosaurere var de samme som Bibelens drager OG at jorden er mellem 10.000 og 20.000 år gammel. Så rabiat er jeg. Jeg er videnskabsbenægter i dét omfang at den “moderne” darwinistiske “videnskab” sætter sig imod Bibelen og ikke er bevidst fra ende til anden.

Nephillim var nogle kæmper med vældig styke. Nogle tror de var faldne engle mens andre, at de var efterkommere af Set og Kain. Christopher Thomas tror så, at neandertalerne var “afkommere” (hvad fanden er det for nogen?) af Nephillim, at dinosaurerne var drager, og at Jorden er mellem 10.000 og 20.000 år gammel. Jeg kan så oplyse Christopher Thomas om, at det er forkert.

Christopher Thomas har så en mærkelig tankegang. Han tror ikke på moderne videnskab fordi, at den sætter sig mod Biblen, og ikke er bevist fra ende til anden … Hvor meget evidens er der lige for det Christopher Thomas tror på? … Ingen!

Til sidst har vi Linda Kragh Johansen, der formulerer sig på sit yndige sprog:

Linda Kragh Johansen: Er de klammoer nu også krænket over du er kristen

Nej! Jeg tror ingen er krænket over, at Anita Alexandru er kristen. Det er snarere en forundring over, at en person siden foråret 2020 har bevæget fra at være nogenlunde normal til nu at være en religionsvanvittig tosse.

Man kan jo ikke andet end konkludere, at Anita Alexandru nu har fået gravet sig så dybt ned i kaninhullet, at der ingen udsigt er til, at hun nogensinde kommer op. Det bliver spændende at se, om hendes VTV fremover kun vil vise vækkelsesvideoer.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier