Flemming Blicher

Flemming Blicher er tipoldebarn af den danske præst og forfatter Steen Steensen Blicher, hvilket han ofte gør opmærksom på. Derfor skal jeg da også gøre opmærksom på, at han også er stedtiptiptipoldebarn af Gyde Christiane Nielsdatter Gudme.

Flemming Blicher blev uddannet som svagstrømsingeniør med speciale i radio- og telekommunikation i 1996, og tog desuden en Master of Business Administration (MBA) indenfor international marketing i 2003 fra University College Dublin.

Den 3. december 2019 fremgår han på listen over nye medlemmer i Facebook-gruppen “Folkebevægelsen Vita”, der dengang hed “Vi Siger Nej til 5G i Danmark”.

Den 6. januar 2020 lavede han sin første video med titlen “5G – Skal vi være bange? (episode 0)”. Samme dag deles videoen i gruppen, og dette markerer Flemming Blichers indtræden i den mørke konspirationsteoretiske verden.

I forbindelse med et 1. maj arrangement i 2020, holdt han en tale i Fælledparken, og bliver introduceret som medlem af det stærkt konspirationsteoretiske parti JFK21 (Velstandspartiet Jorden Frihed Kundskab) af partiets formand, Mads Palsvig.


Flemming Blichers tale i Fælledparken 1. maj 2020

Her taler Flemming Blicher blandt andet om, at man får iltmangel ved frekvenser på 60 GHz, at man fælder træer overalt i landet for at gøre plads til 5G signaler, og så opfordrer han til, at man laver lister over lokalpolitikere der godkender opførelse af 5G, så man kan sende dem en NoL (Notice of Liability), altså en notifikation om ansvarspådragelse. I talen kommer han også ind på corona-restriktionerne.

Sammen med Mads Palsvig er han en af personerne bag de berygtede klinke-klonkere, hvor en lille flok mennesker hver dag stod, og slog på gryder, potter og pander ved Christiansborg i protest mod corona-restriktionerne og den nye epidemilov.

I starten af 2021 bryder Flemming Blicher ud af JFK21 og danner sammen med en række andre personer Forfatningspartiet. Den 8. februar 2021 godkendes partinavnet af Indenrigsministeriet, og indsamlingen af vælgererklæringer starter. Det går imidlertid noget trægt, og ved udgangen af 2021 har Forfatningspartiet kun 244 vælgererklæringer.

I forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalget i november 2021, tager Flemming Blicher initiativ til, at man stiller op på en fællesliste ved navn Fælleslisten. Ved valget den 16. november 2021 opnår Fælleslisten i alt 4.059 stemmer i 25 kommuner ved kommunalvalget og i alt 8.669 stemmer i de fem regioner. Dette udløste sammenlagt en årlig partistøtte (pr. 1. januar 2022) på 67.548,25 kr. Partistøtten bortfaldt dog pr. 1. januar 2024, da en ændring af partistøtteloven trådte ikraft. Flemming Blicher stillede op i Furesø Kommune og Region Hovedstaden, hvor han opnåede henholdsvis 41 og 508 personlige stemmer.

Frihedslistens resultat ved kommunal- og regionsrådsvalget den 16. november 2021

Den 15. januar 2022 blev Forfatningspartiet officielt omdannet til Frihedslisten. Flemming Blicher trådte af som formand, men blev medlem af partiets hovedbestyrelse. Ved et årsmøde den 10.-11. september 2022 blev Flemming Blicher valgt som ny formand for Frihedslisten.

Da Frihedslisten ikke havde vælgererklæringer nok til at stille op ved folketingsvalget den 1. november 2022, så valgte man i stedet at stille op med løsgængere i samtlige storkredse. Der var dog ingen af løsgængerne, der opnåede stemmer nok til at udløse partistøtte. Flest fik, ikke overraskende, Flemming Blicher med 600 stemmer i Københavns Storkreds.

Frihedslistens resultat ved folketingsvalget den 1. november 2022

På et ekstraordinært årsmøde den 12. december 2023 blev Frihedslisten imidlertid opløst, og alle politiske og økonomiske aktiviteter bliver lukket. Herefter vil Frihedslisten kun fortsætte som lokale folkeoplysende foreninger.

Flemming Blicher startede altså i januar 2020 bare med at være imod 5G, som han mener er sundhedsskadeligt, og siden er det gået trip, trap, træsko med konspirationsteorierne.

Blandt konspirationsteorierne er dem, der involverer 5G, corona, vacciner, chemtrails, World Economic Forum og The Great Reset. En af hans seneste skøre ideer er, at de vaccinerede har en Bluetooth MAC-adresse, der kan spores af en gratisversion af en app fra App Store, ved navn “Bluetooth BLE Device Finder”. Angiveligt skulle disse Bluetooth-transmittere blive bygget af grafenoxid og nanoteknologi i vaccinerne.

Flemming Blicher har også erklæret sig som et “suverænt og levende menneske”. Kort og simpelt fortalt, så mener man ikke, at man er bundet af landets love. Dette har medført, at mange af hans retssager er gået op i hat og briller, da han ikke vil anerkende domstolenes autorisation og/eller vil se regentens underskrift på loven etc.

Bortset fra en enkelt sag, hvor Flemming Blicher blev idømt 7 dages betinget fængsel, så er de fleste af Flemming Blichers retssager “kun” bødesager, men der er en sag, der skiller sig ud. Det er den såkaldte sygeplejerskesag, hvor Flemming Blicher blev tiltalt efter straffelovens § 119 a, stk. 1, om chikane af en person i offentligt hverv, da han i et Facebook-opslag opfordrede til, at man opsporede en navngivet sygeplejerske. Flemming Blicher blev frikendt i sagen.

I dag er Flemming Blicher nok en af landets mest markante konspirationsteoretikere.

Flemming Blicher har en Facebook-profil, en Twitter-konto, en Telegram-kanal og en hjemmeside. Han havde tidligere en YouTube-kanal, der blev slettet i august 2023, men har nu fået en ny YouTube-kanal.

Alle blogindlæg hvor Flemming Blicher er nævnt.

Opdateret 12. maj 2024

Topfoto: Ryan McGuire, Pixabay

Del på sociale medier