Ææææææh! … Øøøøøøøh!

Er der noget som mange konspirationsteoretikere elsker, så er det at lave live-streamede videoer. Her er der nok lige nogle konspirationsteoretikere, der skal tænke sig lidt om. Når man laver lives, så både sender og modtager mobiltelefonen nemlig et hav af elektromagnetisk stråling, og det er jo farligt. Specielt hvis man anvender 5G.

Disse lives kan imidlertid være noget af en ørkenvandring at se. Ofte starter live-streamingen med, at konspirationsteoretikeren venter på, at nogen kommer på, og følger med i live-streamingen. Når der så endelig er kommet et par stykker på, så kommer der typisk en bemærkning fra konspirationsteoretikeren i stil med, “hvis der er lyd, så giv en thumbs up!”

Således er der gået adskillige minutter, hvor der ikke er sket en hujende fis.

Nogle er naturligvis bedre til live-streaminger end andre, men der er en klar tendens til, at konspirationsteoretikere overhovedet ikke har forberedt, hvad de egentlig vil sige. Herunder har jeg f.eks. lavet et videoklip med Andreas Nilsson, der er kæreste med den lalleglade, dybt religiøse, uvidende, begrebsforvirrede, højreekstremistiske, konspirationsteoretiske, subjektive, selverklærede og forudindtagede journalist, der slet ingen research laver, Anita Vivian Alexandru. Videoen, der varer 59 minutter og 10 sekunder, handler om de mange retssager, Andreas Nilsson skal igennem på grund af ubetalte bøder. Mit klip er på 61 sekunder:


Se den fulde video på YouTube.

Se, 61 sekunder med æh’er, øh’er og lange pauser af en video med en varighed på totalt 59 minutter og 10 sekunder lyder jo sådan set ikke af meget. Det skal dog ses i forhold til, at jeg kun har anvendt klip fra de første 3 minutter og 45 sekunder af videoen. Da Andreas Nilsson fortsætter stilen i hele videoen, svarer det altså til, at han bruger over 16 minutter på at sige æh, øh eller holde lange pauser, hvor han ikke ved, hvad han skal sige. Den eneste trøst ved denne video er, at det mest intelligente i den video foregår i de over 16 minutter, hvor han siger æh, øh eller holder lange pauser. Bemærk specielt, det fuldstændig tomme blik, der indikerer, at der ikke foregår meget bag øjnene. Jeg har set hele videoen, og når man først får øre for alle æh’erne og øh’erne, så hører man ikke andet. Budskabet går fuldstændig tabt.

Det virker også tit som om, at mange konspirationsteoretikere blot finder på ting hen ad vejen, når de laver lives. Kender man ikke lige fakta, så finder man bare på noget. En af de rigtig dumme var da Kent Nielsen f.eks. sagde, at færgen Estonia sank i Middelhavet. Jeg har nu aldrig hørt om, at færger på ruten Tallinn i Estland til Stockholm i Sverige skulle sejle via Middelhavet. En anden jeg har kraftigt under mistanke for blot at finde på tingene hen ad vejen, er Michael Jakobsen, der nu kalder sig Michael Jaxon Jacobsen på Facebook. Michael Jakobsens letsindige omgang med sandheden, har jeg allerede skrevet om i et blogindlæg.

En anden ting som mange konspirationsteoretikere tilsyneladende ikke er klar over, er, at når man sender lives med frontkameraet på en mobiltelefon, så vises billedet spejlvendt. Alligevel stikker de ofte papirer op foran kameraet, men teksten er ulæselig, med mindre man lige har et spejl ved hånden. Ofte må man se videoen efter live-streamingen, så man kan sætte videoen på pause.

En anden ting, der virkelig irriterer mig, er ikke noget, der retter sig specielt mod konspirationsteoretikere, men alle der sender lives eller optager videoer. Hold for helvede telefonen vandret, specielt når man optager videoer i det offentlige rum. Ville det ikke give et meget bedre overblik, hvis denne video var sendt i bredformat:

Videoen er fra i fredags (store bededag) ved Store Bededags Initiativets fest for sølvpapirshatte i Aarhus, hvor omkring 85-90 sølvpapirshatte deltog. Kraftig regn senere, tyndede dog gevaldigt ud i deltagerantallet.

Jeg har også set mange, der vender telefonen, mens kameraet kører. Dermed kommer billedet til at se sådan her ud:

Billede af Kent Nielsen i højformat, hvor han er drejet 90 grader.

Når man skal ændre formatet af videoen fra f.eks. højformat til bredformat, skal man ikke gøre det mens kameraet optager. Man skal gøre det fra starten, eller afbryde den igangværende optagelse, dreje telefonen, og starte en ny optagelse.

Hvad enten man sender live eller optager videoer, så kræver det forberedelse. Hvis man skal lave lives, så lav for hulen nogle cue cards med stikord, og forbered nogenlunde, hvad man vil sige. Og lad for helvede vær med, at rode tykke stakke af papir igennem, mens I sender. Hav styr på dem inden I sender!

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Obed Hernández, Unsplash

Del på sociale medier

2 Kommentarer on “Ææææææh! … Øøøøøøøh!

  1. Ææææææææææææmmm ææææææøøøøøøøøhøøøø ved ikke hvad æææææææææmmmm jeg skal ææææææææææææhhh sige, skal lige øøøøøøøøøøhhh finde det ææææææææææææmmm først… Øjeblik æææææææææææmmmh🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂

    1. Jeg havde egentlig tænkt mig at klippe samtlige æh’er, øh’er og lange pauser ud af videoen. Da jeg imidlertid havde klippet et minut ud af de første 3 minutter og 45 sekunder af videoen, så tænkte jeg … “neeej!”

Comments are closed.