Branden i Børsen

I går var vi vidne til, at 400 års kultur- og erhvervshistorie gik op i flammer.

Det skete, da mere end halvdelen af Børsen i København brændte fuldstændig ned, inklusiv det legendariske dragespir.

Christian IV havde ambitioner om, at København skulle være Europas største handelsby, og lod Børsen opføre i begyndelsen af 1600-tallet. Det blev taget i brug i 1624. Det kendte dragespir blev rejst efterfølgende, og skulle beskytte bygningen mod fjendeslag og ildsvåde. Dengang kunne skibe lægge til på begge sider af Børsen, hvor de læssede deres varer af. De blev efterfølgende solgt på Børsen, der fungerede som handelssted frem til 18-tallet. Herefter husede Børsen Københavns Fondsbørs frem til 1974. I dag ejes Børsen af Dansk Erhverv, og fungerede som hovedkvarter for denne erhvervs- og arbejdsgiverorganisation indtil branden i går.

Heldigvis kom ingen til skade, og det lykkedes at redde de fleste af de nationalklenodier, der befandt sig på Børsen. Dette takket være en fantastisk indsats af privatpersoner, ansatte i Dansk Erhverv, politiet samt brandvæsenet.

Som sædvanligt når der sker større katastrofer, så flyder kommentarsporene på Facebook over med platte kommentarer. Dels er der alle mulige spekulationer om årsagen, skønt årsagen er fuldstændig ukendt på nuværende tidspunkt, dels er der nogle der ikke ved, hvornår platte vittigheder er passende, og i særdeleshed hvornår de ikke er passende. Desuden er det imponerende, så mange der tror, at fondsbørsen stadig holder til i Børsen, skønt det er 50 år siden, de flyttede ud. Herudover, er der nogle der bare kommer med usædvanlig dumme kommentarer. Jeg har nedenfor samlet nogle af dem fra TV 2 Nyhedernes, Ekstra Bladets og B.T.’s Facebook-sider, som jeg blot vil lade tale for sig selv.

Zelenski mangler penge Lev med det - Mon der er nogle dokumenter der skulle forsvinde - tror du der var nogle dokumenter der skulle "forsvinde" - Nå... Men så kan de jo bygge en Moske der - Var det en russisk drone - På 400 året for bygningen og på dronningens fødselsdag..... det er sikkert bare et tilfælde. - ser sgu da dejligt ud. magtens symbol i knæ - Synd det ikke var Christiansborg istedet for. Det er selvfølgelig kun en joke. Der er jo ingen der vil have vores politikere kommer til skade. Men hov var dette ironi - Det er Putin og Trump som står bag branden. - Det jo egentlig godtnok, så kan der blive plads til noget nyt
På dronningens fødselsdag. Pakket ind i brandbart pressening.. jow jow. CBDC I støbeskeen. - 15 april 2019 Notre Dame, i dag 16 april 2024 Børsen!!! Dette er ikke en tilfældighed???? - Serveren med Mettes sms'er stod derinde - har hørt de lader den brænde ud og så bygger de parkeringshus og luxuslejligheder til folketings medlemmerne med gratis saftevand i vandhanerne ! - [Omgivet af node-emojis] The roof, the roof, the roof is on fire. We don't need no water, let the MF'er burn. Burn MF'er. Burn..... - [Samme person i svar] Du lyder godt nok fuldvaxxet. Kan du fortsætte og ha' en god dag.... - Stop udledningen af CO2 nu. Al den røg er ikke sund for os

De fleste markante konspirationsteoretikere, har indtil nu forholdt sig tavse om branden, men jeg har dog fundet nogle dumme opslag og kommentarer.

Her er det Martin Tidsvilde, der synes det er passende at komme med en fladpandet vittighed om branden:

Der er ingen tvivl om at branden på børsen kommer til at koste nogle spir!

Annette Narimani, der nu kalder sig Annette Parmesana på Facebook, kalder det for “programmeringen“, og deler et opslag fra Eva Evys Jørgensen, der taler om symbolismen. Dette på grund af, at der på stilladset omkring Børsen, var et reklamebanner for Airtox sikkerhedssko, med teksten “FEAR NOTHING”, og hvor de bruger Batman som blikfang. At det man ikke skal frygte, er at få noget over tæerne, hvis man har Airtox sikkerhedssko på, falder dem tilsyneladende ikke ind. Eva Evys Jørgensen håber samtidig, at folket vågner. Det er jeg så sikker på, at de gør, og indser, at disse personer er totale tosser.

Programmeringen ser vi slet ikke… Tak for perspektiv Eva

Så har vi næstformanden for Velstandspartiet Jorden Frihed Kundskab (JFK21), der tror Jorden er flad og alt i universet er elektrisk, Jimmi Roger Pedersen. Han kalder branden for et idiotisk teaterstykke.

Nå, men det er da altid noget der var to ledige brandbiler - og i øvrigt de fine presenninger med dels Batman og teksten 'Fear Nothing' ikke er smeltet..... P.S.: Jeg er umådelig træt af deres idiotiske teaterstykke.....

Og så har vi ikke overraskende Jette Møller, der nu hedder Jette Sofia Pedersen, bedre kendt som Vendte Jedte. Hun kæder branden sammen med New World Order (NWO) og karma.

Børsen brænder. Det frygtes at folketingssalen ryger med. Dragen styrter. Eller er det NWO? NWO/KARMA. D.16

Så har vi Mads Rytter, der ellers har været meget stille den sidste tid. Mads Rytters opslag er ikke konspirationsteoretiske, og han konstaterer bare, at Børsen brænder. Men i det ene opslag, deler han imidlertid et opslag Falke Thue Mikailsen med denne video:

Ledsaget til videoen har Falke Thue Mikailsen skrevet teksten:

»Ildløs i Børs Bygningen!
Krigskassen hos kapitalen bløder sit karma nu!
Triangel Trade Karma!
Den bygning rummer og handler med de største danske og udenlandske virksomheder der ikke betaler en krone af deres overskud til vores fælles statskasse.
Den eneste skat der betales af de virksomheder er medarbejderskat!«

Eftersom Mads Rytter ikke tager afstand fra disse påstande, så må man gå ud fra, at han støtter dem.

Der hvor det virkelig bliver konspirationsteoretisk, er imidlertid i kommentarerne:

Kommentarer fra Mads Rytters opslag.

Det skal bemærkes, at når man refererer til Dronning Margrethe som Johnny Margrethe, så stammer det faktisk fra Tommy Kenters figur, Rudy S. Kleutzner, og har intet at gøre med, at nogle bindegale konspirationsteoretikere tror, at Dronning Margrethe er en mand. Johnny Margrethe lyder bare en smule som Dronning Margrethe.

Mads rytter har også et andet opslag, hvor der fuldstændig går QAnon i kommentarsporet:

Kommentarer fra Mads Rytters opslag.

Her bemærker man, hvordan det drejer sig om børn, tunneller og White Hats. Herudover så må Tina Andersen have en ganske særlig indsigt, for hun ved præcis hvorfor branden er opstået. Måske skulle hun henvende sig til politiet og beredskabet, for de har endnu ikke nogen anelse om årsagen.

Der er også en lang kommentar i kommentarsporet, der citerer fra et Telegram-opslag, som jeg ikke har medtaget. Det handler om de rygter der er opstået de sidste dage om, at Klaus Schwab, grundlægger og formand for World Economic Forum (WEF), skulle være blevet arresteret. Dette er imidlertid blevet debunket af Snopes i går. Påstanden stammer fra en satirisk hjemmeside.

Sus Light Worker kommer med alle mulige forklaringer på branden, men får klokkeslættet for branden galt i halsen. Den første alarm indløb kl. 7.36, så hvor hun har 8.04 fra, er uvist.

HISTORIC BUILDING BURNING At: 8.04. 8.4 Obama's birthday (August 4th ). 8.4 - August 4th Trump head wound ? (Upcoming). 16.4 (April 16th) abdicated Margrethe II birthday 84 yrs old. Notre Dame 15.4 2019 (France). Børsen 16.4 2024 (Denmark). 1829 days between = 9/11, 1+8=9, 2+9=11. Sacrifice. Upcoming sacrifice?. Mockery. Deleting evidence. Coincidence. Look over here not over there. Was she pissed ? Symbolism ... ? 4 dragon tales is the spear construction in the year of the DRAGON

I den private Facebook-gruppe, Vågne hjerter, var der også et par opslag. Her er der en, der mere end antyder, at branden er en afledningsmanøvre:

Nu skal vi til at rykke sammen som nation - og selvfølgelig lige glemme alt om WHO’s pandemitraktat, de blivende flystriber, de amerikanske tropper i Danmark, den kunstige inflation, ødelæggelsen af landbruget, den rekordhastige skovfældning, inddragelsen af landbrugsjord til solpaneler, fluor i drikkevandet og den imaginære klimakrise. Branden kommer akkurat så belejligt som da Ukrainekrigen afløste C-narrativet.

Ingen katastrofe uden Satan:

Dragespiret er brændt og faldet. Dragen er et bibelsk billede på satan. Og vi læser I bibelen at satan og alle som ikke vil vende om til Gud vor skaber og Frelser Jesus Kristus fra bibelen, vil blive styrtet i søen af ild og svovl og pines dag og nat i evighedernes evigheder. Læs Johs. Åbenbaring kap 20

Det er ret imponerende så mange dumme og fladpandede kommentarer og opslag, der opstår i kølvandet på denne tragiske begivenhed. Hvor de fleste af os, var triste over at miste denne kulturarv, skal mange konspirationsteoretikerne blot benytte den til at lufte deres idiotiske konspirationsteorier.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Jebulon, Wikipedia

Del på sociale medier

1 Kommentar on “Branden i Børsen

  1. KUNNE det være muligt, at vi fraveg de uskrevne regler om at lade alle komme til orde?
    Jeg er pxxxxtræt af Lise Andersen. Kan han ties ihjel ?

Comments are closed.