Kan World Economic Forum beordre noget som helst?

Vi skal se på en af jubeltosserne blandt konspirationsteoretikerne. En jubeltosse, der lider af falske forestillinger i en sådan grad, at det grænser til vrangforestillinger.

Det drejer sig naturligvis om Kent Nielsen, der den 13. april 2024 lavede opslaget herunder:

Jeg gengiver lige teksten i opslaget:

»Klaus Schwabs World Economic Forum har beordret verdens regeringer til at massefængsle embedsmænd, som forsøger at afsløre elitens forbrydelser under pandemien.
Ifølge en insider i World Economic Forum er der et eskalerende kaos i magtens haller i Davos, hvor eliten desperat forsøger at lukke ned for offentlighedens adgang til belastende oplysninger, der beviser, at de var involveret i planlægningen og udførelsen af pandemien og den massive udrulning af vacciner, der har tvunget menneskeheden i knæ.
Den globalistiske elite bliver stadig mere autoritær i et forsøg på at holde fast i deres magt. Men der er bare ét problem for dem. Befolkningen er ved at vågne op og gøre oprør mod dem. Og vi har allerede alle de beviser, vi skal bruge for at holde dem ansvarlige for forbrydelser mod menneskeheden.«

Hvor får den ukritiske båtnakke dog disse løgne fra? Jo, dem får han fra The People’s Voice, der er en berygtet fake news-hjemmeside, som han linker til. Teksten på siden bygger på denne video på Rumble:

I videoen hævder man, at en insider i World Economic Forum (WEF) har oplyst om arrestationerne, men videoen handler egentlig mest om sagen fra New Zealand, hvor en person blev arresteret for at skaffe sig adgang til personfølsomme oplysninger. Herudover kommer de sædvanlige løgne om, at folk i New Zealand er faldet om i massevis på grund af pludselig død.

Men lad os lige se på, hvad WEF egentlig kan beordre.

Finansministeriets hjemmeside kan man finde Danmarks samarbejdsaftale med WEF. Starten af det sidste afsnit i aftalen lyder:

»This MoU [Memorandom of Understanding] constitutes an expression of mutual good faith and is not legally binding.«

Samarbejdsaftalen bygger således på gensidig tillid, og er ikke juridisk bindende, hvorfor WEF ikke kan beordre regeringen til noget som helst. Hvis de gjorde, så må man sige, at den gensidige tillid gik fløjten, og det samarbejde ville hurtigt ophøre.

Når det er en berygtet fake news-hjemmeside som The People’s Voice, så tvivler jeg stærkt på, at de har kontakt til en insider hos WEF, hvorfor deres historie med al sandsynlighed er løgn. Det er lidt for letkøbt bare at komme med udokumenterede påstande, og oplyse, at det kommer fra en insider.

Heldigvis er befolkningen ved at vågne op, og indser i højere grad end nogensinde, at personer som Kent Nielsen er en total tosse. Og nej, konspirationsteoretikerne har ikke skyggen af beviser på noget som helst. De snakker og snakker, og røven går, og de er fuldstændig til grin.

Det er meget, meget svært, for ikke at sige umuligt, at tage en fuldstændig ukritisk antimyndighedsekstremistisk og konspirationsteoretisk tosse som Kent Nielsen alvorligt.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Nathan Dumlao, Unsplash

Del på sociale medier