Den uærlige konspirationsteoretiker

Nu skal vi stifte bekendtskab med Mattie Danmark, der blot er et pseudonym for Matt Graverholt Okkerholm-Madsen. Matt Madsen, som jeg vil kalde ham i det følgende, har også den konspirationsteoretiske blog, Folkets Medie.

Han har den 9. april 2024 lavet et opslag på sin Mattie Danmark Facebook-profil, der afslører, at han sandsynligvis er kreationist. Han afviser altså evolutionsteorien og tror dermed, at Gud har skabt hele verden, som den er:

For god ordens skyld, så gengiver jeg lige hele teksten fra opslaget her:

»Evolutionsteorien…..
Læg mærke til ordet “Teori”
Forklaring: “begrundet forestilling, idé eller antagelse om hvordan en handling, et fænomen eller en begivenhed bedst kan forklares eller forstås”
Hvorfor bliver det indlært til mennesker via skolen, film og bøger som sandheden..?
Jeg undre mig over, at man kan finde knogler fra dinosaurer, men man kan ikke finde knogler fra de led mellem mennesker og aber..?
Er der en der kan forklare mig, hvordan det hænger sammen?«

I sædvanlig konspirationsteoretiske stil, starter Matt Madsen med at afvise evolutionsteorien, for det er jo blot en “teori”. Han bringer en definition af ordet “teori”, men slår man ordet “teori” op i ordbogen, så lyder den allerførste definition:

»ordnet system af velbegrundede og veldefinerede antagelser som søger at forstå og forklare et eller flere fænomener eller samspillet mellem dem – især inden for en videnskab«

En videnskabelig teori, som evolutionsteorien, bygger på evidens. Altså en sandsynliggørelse af, at teorien er korrekt. I dag foreligger der så stærk evidens for evolutionsteorien, at den betragtes som fakta. Derfor lærer man om den i skolen og gennem film og bøger.

Nu kommer vi så til den del, der har navngivet dette blogindlæg. Forsætter man med at se i ordbogen, så opdager man, at definition 1.b er nøjagtig den samme, som den Matt Madsen angiver i sit opslag. Matt Madsen har altså bevidst udvalgt den definition i ordbogen, der passer bedst i hans kram. Dette er ikke blot vildledning, det er bevidst uærligt, grænsende til løgnagtigt.

Vi må derfor gå ud fra, at Matt Madsens gud og religion står for uærlighed og løgn.

Matt Madsen undrer sig så over, at man kan finde knogler fra dinosaurer, men ikke fra led mellem mennesker og aber.

Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal begynde!

Vi kan begynde med at konstatere, at der eksisterede tusinder af arter af dinosaurer, og hvis Matt Madsen tror, at man har fundet knogler og fossiler af dem alle, så kan han godt tro om igen. Der dukker regelmæssigt nye arter op.

Hertil kommer, at man har fundet masser af knogler og fossiler af pattedyr, herunder fra menneskets tidlige forfædre og uddøde menneskearter. Det som Matt Madsen nok fisker efter, er det såkaldte “missing link”, men det eksisterer ikke, for mennesket nedstammer ikke fra aberne. Mennesket og aberne har en fælles forfader.

Det tætteste vi kommer et “missing link” er menneskets og chimpansens fælles forfader, for denne har man ikke fundet knogler eller fossiler af. Det er nemlig sådan, at knogler og fossiler ikke bare ligger drysset rundt, lige til at samle op for enhver.

Eftersom Matt Madsen afviser evolutionsteorien, hvorfor tror han så, at den er ukorrekt?

Måske vi kan finde et svar i kommentarerne:

Ulrik Hansen: Evolutionsteorien er en magtdemonstration overfor menneskets og naturens særlighed (eller kald det guddommelighed). Mattie Danmark: Jeg vil våge, at påstå det er fordi de vil fjerne GUD... Kim Larsen: lige præcis! Hvis vi fjerner skaber værket som det mirakel det er, så er der en grund mindre til at tro på ham. Ulrik Hansen: De vil selv være gud

Her kommer så bekræftelsen på, at Matt Madsen er kreationist. Han vil nemlig våge … våge? … Taler vi om et hul i isen eller at han holder øje med nogen? … Men i hvert fald, så går evolutionsteorien ud på, at de (der er de igen, de der “onde de”) vil fjerne Gud … Sikke dog en gang konspirationsteoretisk og religionsvanvittigt ævl.

Mens Kim Larsen lærer, at skaberværket er i et ord, så kan han tænke over, at i meget gamle dage, der troede man, at torden og lyn skyldtes guden Thor, der kørte over himlen, at det var guder der skabte storm til søs, guder der skabte jordskælv, vulkanudbrud, oversvømmelser etc. Men alt det har videnskaben ryddet af vejen. Evolutions- og Big Bang-teorien rydder så Biblens skabelseshistorie og mange andre af Biblens historier af vejen, men husk på en ting! Videnskaben aner ikke, hvad der startede Big Bang, så Gud er ikke ryddet helt af vejen … endnu.

Og husk! Videnskab handler ikke om sandheden, men om at give den bedst mulige forklaring, ud fra den viden man har1. Matt Madsens viden må så siges at være temmelig begrænset, for ikke at sige fuldstændig fraværende. Det er nok derfor, at Matt Madsen må ty til uærlighed for at forsvare sin forskruede overbevisning.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Tima Miroshnichenko, Pexels

1 Citat: Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent ved DTU Space.

Del på sociale medier