Hvorfor kan man ringe til ISS, men ikke til Godsted?

Nu skal vi se på, hvorfor man kan ringe til ISS, men ikke kan ringe til Godsted på Lolland.

Det er naturligvis kun en flat eather (FE’er), der kan undre sig over sådan noget, og den FE’er er naturligvis Bamsedyret og Mansedrengen, Christian Nørremark:

Det lader til, at Christians Nørremarks far bor ude, hvor kragerne vender, og mågerne flyver baglæns for ikke at få støv i øjnene, også kaldt Lars Tyndskids mark, for der er faktisk en række områder omkring Godsted, hvor mobildækningen er dårlig. Det fremgår blandt andet af TDC’s dækningskort.

Hvad der imidlertid vækker min undren, er, at selvom TDC ikke længere har forsyningspligt for fastnettelefoni, er der så ikke allerede trukket kobber til farens bopæl? Så kunne faren få en fastnettelefon, skønt det sikkert er en stakket frist:

Det er så smart, at man godt kan ringe fra en mobiltelefon direkte til en fastnettelefon, og omvendt, men måske vil faren bare være i fred for sin tossede søn. Hvem ved?

En anden ting der undrer mig, er, at faren dårlig nok kan se TV. Betyder det så ikke, at han godt kan se TV? Altså enten kan man se TV, eller også kan man ikke se TV, eller også kan man se TV i forringet kvalitet. Det betyder i vores tidsalder billeder der pixelerer, fryser eller undertiden helt forsvinder. Hvad fanden betyder det, at han dårlig nok kan se TV? Sne på skærmen er for længst forsvundet, da de analoge TV-signaler forsvandt tilbage i november 2009, da man var gået over til digitale signaler.

Men grunden til, at man kan ringe til ISS, er, at alle forbindelser går gennem kontrolcentrene. Derfor kan “almindelige” mennesker, ikke ringe direkte til ISS. Kontrolcenteret skal først godkende det, og videresende telefonsignalet til ISS. Så alle og enhver kan ikke bare ringe til kontrolcenteret, og bede om at tale med Andreas Mogensen på ISS. Astronauterne og kosmonauterne ombord på ISS har i øvrigt også adgang til internettet. Den forbindelse kører også via kontrolcentrene.

Det samme gjaldt i øvrigt også i 1969, da Præsident Nixon talte med Neil Armstrong og Buzz Aldrin på Månen. Nixon ringede ikke direkte til Månen, men til kontrolcenteret i Houston, der videresendte telefonsignalet via deres forbindelse. Videoen af Nixons samtale, hvor det klart fremgår, kan ses nedenfor:

Det er åbenbart svært for tossede FE’ere at forstå noget så simpelt. Men okay, de tror jo også, at Jorden er flad.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Digitalt topbillede: Norbert Kowalczyk, Unsplash

Del på sociale medier