Hvorfor blander konspirationsteoretikerne sig i andres kampe?

En ting man hurtigt bemærker, når man følger med i konspirationsverdenen, er, at konspirationsteoretikere har det med at blande sig i andres kampe.

Vi så det f.eks. da vognmændene protesterede imod vejafgiften, og senest blander de sig især i de tyske og franske landmænds protester imod lave priser, afgifter og fjernelse af tilskud.

Men hvorfor i alverden blander konspirationsteoretikerne sig i disse kampe, som de ikke umiddelbart har nogen interesse i?

Forklaringen skal nok findes i, at konspirationsteoretikere som udgangspunkt er imod systemet i almindelighed og staten i særdeleshed. Derfor vil de støtte op om enhver protest imod disse instansers beslutninger. Altså, det vil sige, hvis det er protester fordi man mener, at den grønne omstilling går for langsomt, så støtter de naturligvis ikke op.

Det der imidlertid ofte bliver problemet for konspirationsteoretikerne, er, at de prøver at dreje eventuelle protester over på en kamp for deres egne sager. Her gør Jette Møller, nu Pedersen, f.eks. de tyske og franske landmænds protester til modstand mod blandt andet FN’s 17 verdensmål, agenda 2030 og World Economic Forum (WEF), skønt det slet ikke er det, protesterne drejer sig om:

Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen er vildt begejstret, og kalder det et europæisk, ja, ligefrem et verdensomspændende folkeoprør:

Imidlertid er det eneste, der tilnærmelsesvis ligner et folkeoprør de kæmpestore demonstrationer mod det ultrahøjrepopulistiske tyske parti AfD (Alternative für Deutschland). Senest deltog ca. 150.000 personer i en demonstration mod AfD i Berlin lørdag den 3. februar 2024.

Der hvor det bliver problematisk for konspirationsteoretikerne, er, når det går op for de seriøse demonstranter, at de får støtte fra en flok sølvpapirshatte. Ingen ønsker at blive sat i bås med useriøse sølvpapirshatte, der blander deres egne skøre konspirationsteorier ind i demonstrationerne.

I forbindelse med demonstrationer, så skal man nok også lige passe på med hvad man skriver. Her skriver Bente Dahl Pedersen, bedre kendt som Strikke-Bente, at hun er flov over de danske landmænd, der sidder i sofaen og gasser sig:

Mon Bente Dahl Pedersen er velkommen blandt danske landmænd fremover? … Spørgsmålet er nok snarere, om hun overhovedet nogensinde har været velkommen, det er jo ikke ligefrem Smilende Susie vi har med at gøre.

Nogle gange dukker der også nogle lidt sjove opslag op. Nedenstående opslag har bredt sig som en steppebrand i konspirationsteoretiske kredse, og er blevet delt mere end tusind gange:

Opslaget rejser dog et stort spørgsmål: Hvad i alverden laver de tyske landmænd dog i Heathrow i London, og hvordan er de kommet derover?

Heathrow er Europas største lufthavn, herefter kommer Istanbul i Tyrkiet, Charles de Gaulle i Paris, Schiphol i Amsterdam og … Hov! Vent lidt! Der var vist noget med en aktion ved Frankfurt. Her blokerede nogle hundred traktorer vejene til lufthavnen, men de lukkede jo ikke lufthavnen. Dels, så er Frankfurt Lufthavn “kun” Europas femtestørste lufthavn. Dels, så lukkede de ikke lufthavnen, hvorfor opslaget er ukorrekt. Hertil kommer, at de tyske landmænds protester er landsspecifikke, så hvorfor i alverden skulle dansk TV koncentrere sig om det, når danskerne ikke er berørt.

Lige nu er konspirationsteoretikerne stadig oppe at køre over disse landmandsprotester, men jeg har dårligt nyt. Landmændene i Frankrig har forladt Paris efter de blev tilbudt over 400 mio. euro, og i Rumænien er der også indgået en aftale.

Efter en del uro i Bruxelles er det vist kun et spørgsmål om tid, før den sidste traktor har blokeret noget som helst nogen steder. Gud ved hvad det næste “folkeoprør” bliver, og hvad konspirationsteoretikerne så vil kaste sig over?

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Sergi Viladesau, Unsplash

Del på sociale medier