Endnu en uge i konspirationsteoriernes tegn

Opdateret 11. maj 2024

Denne uge har i den grad været fyldt med sager, som konspirationsteoretikerne har kunnet tage fat i.

Faktisk startede det allerede søndag aften, hvor antivaxxerfilmen “De forbudte bivirkninger” havde premiere.

Det var en film, som DANMARKS MEST FORHADTE PERSON, Connie Ringgaard, havde blæst op til noget STORT, som ville ryste hele systemet i dets grundvold:

Dagen oprandt, og da konspirationsteoretikerne var helt oppe at køre over filmen, så måtte jeg jo også se den, og den levede fuldstændig op til mine forventninger: En gang makværk med følelsesporno, vildledning og misinformation.

Konspirationsteoretikerne startede straks med, at dele filmen, men ikke kun på deres egene profiler på de sociale medier, men spammede også mediernes og myndighedernes sider til, med links til filmen i kommentarerne.

Specielt på Sundhedsstyrelsens Facebook-side gik de til den, og i den forbindelse kommenterede Sundhedsstyrelsens pressechef, Tina Guldmann Gustavsen, på min anmeldelse af filmen på min Facebook-side, og så var der ellers lagt op til shitstorm mod hende. Denne stod DANMARKS MEST FORHADTE PERSON, Connie Ringgaard, naturligvis også i front for, da hun oplyste både Tina Guldmann Gustavsens arbejdstelefonnummer og e-mailadresse samt opfordrede sine følgere om at maile eller ringe til Tina Guldmann Gustavsen:

Imidlertid har Tina Guldmann Gustavsen ret. Filmen er tåbelig og det er idioti at spamme Facebook-sider til, med ligegyldige links til filmen.

Det ironiske ved filmen er, at hvis man udelod forbindelsen til vaccinen i filmen, så kunne man rent faktisk have lavet en lødig dokumentar, om personer der var i “klemme” på grund af, at man ikke har kunnet give en diagnose. Dermed har man ikke kunne behandle lidelsen, men kun symptomerne. Funktionelle lidelser, altså lidelser, hvor man ikke kan finde nogen fysiologisk årsag til lidelsen, har altid været et problem, og er ikke specielt knyttet til vacciner.

Filmen prøver imidlertid at spille på folks følelser, og ved at koble lidelserne sammen med vaccinerne, helt uden lægefaglige udtalelser eller dokumentation, at skabe en modvilje mod vaccinerne. Dermed stempler filmen sig som useriøs, og som en vaskeægte ANTIVAXXERFILM.

Hvad er der så mere sket i den forløbne uge?

Jo, samtidig med, at filmen havde premiere, så sendte Vibeke Manniche, der er læge og har en ph.d., en live, hvor hun truede med, at blokere personer blandt hendes følgere og Facebook-venner, der ikke støtter hendes og Max Schmelings forskning.

Videoen blev fulgt op af et opslag mandag aften, hvor hun gentager truslen.

Både video og opslag er nu slettet.

Denne “betal eller du er hater”-mentalitet, faldt ikke i god jord hos mange konspirationsteoretikere, og rigtig mange tog afstand fra disse metoder:

Der er ikke så meget tvivl om, at Vibeke Manniche har skudt sig selv godt og grundigt i foden denne gang.

Skete der ellers noget i ugen der gik?

Ja, selvfølgelig gjorde der det.

Etisk Råd støttede nemlig op om, at man kunne indføre abort ved graviditeter op til 18. uge, og at unge mellem 15 og 17 kunne få abort uden forældrenes samtykke.

Det faldt naturligvis også mange af konspirationsteoretikerne for brystet. Og hvem anden end den lalleglade, dybt religiøse, uvidende, begrebsforvirrede, højreekstremistiske, konspirationsteoretiske, subjektive og selverklærede journalist, der slet ingen research laver, Anita Vivian Alexandru, kunne tordne mere imod det:

Hun har efterfølgende haft utallige opslag om det.

I forbindelse med abortdebatten kom Sofie Mosgaard, kultur -og ligestillingsordfører i Venstres Ungdom, med hvad hun selv betegnede som jokes, omkring abort.

Så kom Anita Alexandru på banen igen, og det samme gjorde DANMARKS MEST FORHADTE PERSON, Connie Ringgaard:

Konspirationsteoretikerne har det altid med at påstå, at alle nyheder, blot er for at aflede folks opmærksomhed fra andre ting. F.eks. da Putin invaderede Ukraine, så var det blot for at aflede opmærksomheden fra corona. I denne uge har konspirationsteoretikerne imidlertid formået selv at aflede opmærksomheden fra denne STORE film, der ville ryste systemet i dets grundvold.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier

1 Kommentar on “Endnu en uge i konspirationsteoriernes tegn

  1. I all the time used to read post in news papers but
    now as I am a user of net thus from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.

Comments are closed.