Kort og godt VII

Så gælder det afsnit syv i serien med konspirationsteoretiske opslag på de sociale medier, der blot kan affærdiges med få linjer eller et grin. Denne gang har jeg ændret lidt i formatet, da jeg tidligere blot har brugt overskrifterne “Opslag 1”, “Opslag 2”, … etc. Nu har jeg givet opslagene nogle mere sigende overskrifter.

Bytte bytte købmand

Vi starter med dette opslag fra den 22. august 2024 af Christian Nørremark:

Det er tilsyneladende ikke gået op for Christian Nørremark, at influenza skam lever i bedste velgående. Det er derfor man stadig tilbyder influenzavaccine til personer over 65 år. Covid-19 er kommet til, og har intet erstattet.

Og nej! Der er ingen sammenhæng mellem noget som helst, for der er ikke flere hjertetilfælde nu end før covid-19. Det fremgår af Hjertestopregistrets årsrapporter. I 2018 var der 5.400 hjertestop uden for hospitalerne. Siden har tallene ligget på ca. 5.000 hvert år.

Hvornår mon konspirationsteoretikerne undersøger bare en lille smule.

Man skal ikke gå ned på hashtags

Vi fortsætter med et opslag af Sascha Schmidt fra den 23. august 2024:

Opslaget er på 13 ord og 72 tegn. Der er 28 hashtags på i alt 339 tegn, hvor langt fleste intet har at gøre med mpox.

Og hvorfor fanden skulle man nedlukke samfundet, når mpox ikke smitter gennem luften.

Kært barn har mange navne

Så skal vi se et opslag fra Facebook-gruppen “Støt Læger uden Sponsor“, der er skrevet af Kurt Christensen den 25. august 2024:

Hvad skal vi kalde alle de såkaldte konspirationsteorier der er blevet til fakta & sandheder?

Se opslag

Tja! Hvad kalder man egentlig noget, der ikke eksisterer?

Der er mange forslag i kommentarerne, men hvad der er bemærkelsesværdigt, er, at ingen nævner et eksempel på en konspirationsteori, der er blevet til fakta og sandhed.

Skulle det utænkelige dog ske, at en konspirationsteori skulle være sand, så er der faktisk en i kommentarerne, der har et godt navn: “Blind høne kan også finde et korn”.

Dræberlastbilerne

Det næste opslag er fra Bente Dahl Pedersen, tidligere kendt som Strikke-Bente, men nu som Brokke-Bente, der den 30. august blot har delt et link:

Historien er kort fortalt, at en medarbejder fra en nordjysk campingplads er afgået ved døden i Polen. Der er ingen detaljer omkring dødsfaldet.

Ikke blot er en medarbejder tragisk afgået ved døden, men en 88-årige kvinde, der tidligere var medejer af campingpladsen, og mor til personen der nu driver campingpladsen, afgik ved døden, da hun blev ramt af en skraldebil.

Det afføder følgende dialog i kommentarerne til opslaget:

Sys Høj: De falder som fluer - Christian WindJammer Christiansen svarer Sys Høj: Nu blev den ene, så ramt af en lastbil - men det bliver det jo ikke mindre trist af! - Sys Høj svarer Christian WindJammer Christiansen: nej gør ingen forskel - Bente Nygaard svarer Sys Høj: det er som om alle der pludselig dør bliver ramt af en lastbil - Sys Høj svarer Bente Nygaard: ja

Det giver da rigtig god mening, at vi skal vogte os for lastbiler i trafikken, for de mejer os ned, så vi falder som fluer. Det giver endnu mere mening, at det skulle være skraldebiler, for så kan de rydde op efter alle deres påkørsler.

Det her er nok en af de dummeste kommentartråde, jeg har læst.

Det virkelig dumme spørgsmål

Så skal vi på et opslag fra den 31. august 2024, hvor Birthe Boll stiller et spørgsmål:

Er det alvorligt, hvis man finder drageslim i sin leverpostej? Er det alvorligt, hvis man opdager luftballoner i sin sodavand?

Birthe Boll stiller et totalt åndssvagt spørgsmål, for det sker aldrig. Hun bruger et typisk konspirationsteoretikertrick: “Jeg stiller bare spørgsmål.”

En glad aften i byen

I det sidste opslag, så skal vi se, hvorfor man skal holde sig fra sociale medier, når man er fuld. Det er Daniel Rosenberg aka D’Amaro Orgonite aka ChaosNavigator, der den 31. august 2024 skriver:

Politiet arresterede mig under falsk anklage inat, ingen vand, ingen mad. Tvang. #Kina

Jamen, jamen! Hvad er dog sket? Lad os se, hvad et førstehåndsvidne skriver, og hvad Daniel Rosenberg svarer:

Kommentarer fra Heidi Wagner. Daniel Rosenberg sparkede på butiksvinduer, smadrede flasker og kastede med vejskilte. Han var med andre ord, stangstiv

Er der nogen, der kan huske Jeppe Severin? Det var ham, der mente, at Sean Jakobsen (Jesus fra PET) var besat af en ondsindet ånd. Gud ved, om han også mener, at Daniel Rosenberg har været besat af en ondsindet ånd, eller om Daniel Rosenberg bare har været stangstiv.

Ikke overraskende, er dette opslag blevet slettet, og Daniel Rosenberg har ikke kommenteret yderligere omkring episoden.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Firmbee.com, Unsplash

Del på sociale medier