Status over vælgererklæringer – August 2024

Så skal vi til det igen. Vi skal se, hvordan det er gået med konspirationspartiernes indsamling af vælgererklæringer i august 2024.

Inden vi tager fat, så er der sket en del på listen. Jeg har besluttet, at Nye Borgerlige kommer på listen over konspirationspartier. Dette skal ses på baggrund af, at partiet har en del konspiratoriske medlemmer samt at formanden, Martin “Man bli’r, hvad man spiser” Henriksen, selv er kommet med konspiratoriske udtalelser. Det der endeligt gjorde udslaget for min beslutning, var dette opslag:

Man kan læse mere om Tommy Robinson på Wikipedia.

Den anden store ting der er sket på listen, er, at Lars Boje Mathiesen har fået godkendt det officielle partinavn “Borgernes Parti – Lars Boje Mathiesen” den 28. august 2024, og er dermed kommet på Indenrigs- og Sundhedsministeriets liste over partier, der indsamler vælgererklæringer. Da der ikke er gået over syv dage endnu, så har ingen naturligvis kunne bekræfte deres vælgererklæring. Partiet har derfor ingen vælgererklæringer i øjeblikket. Jeg forventer dog, at der vil komme en del i løbet af september, men jeg forventer ikke, at de når særlig højt op i antal.

Borgernes Parti har en hjemmeside samt en Facebook-side. I skrivende stund har den dog kun dette opslag:

Det der dog en ting, der er mærkeligt i forhold til Borgernes Parti, og det er, hvor er Kim Boye i alt det her? Kim Boye har lavet et enkelt Facebook-opslag om, at de har brug for vælgererklæringer, og hvor han deler et opslag fra Viviane Ellasofie Karlsen, der i højere grad uddyber det nye parti, men i øvrigt virker Kim Boye temmelig uengageret i partiet, og har travlt med andre ting:

Hun er tilsyneladende også involveret i partiet, men vi må vel vente på, at der sker mere på denne front. Jeg kan i øvrigt godt lide det, hun skriver i sit opslag:

»Så hvis nu du også er grundigt træt af løgne, spin, centralisering, magtsyge og mangel på transparens i dansk politik og egentlig godt bare vil have din dieselbil, dine røde bøffer og dine børns opdragelse (inkl. deres kønsopfattelse) i fred, så er det nu, du skal gøre en lille indsats.«

Det opsummerer meget godt, hvorfor Borgernes Parti kommer med på min konspirationspartiliste.

Lad os så se på listen:

Status over konspirationspartiernes vælgererklæringer for august 2024

Som man kan se, så brager Nye Borgerlige ind på en suveræn førsteplads blandt konspirationspartierne. Men, men, men! I juli måned 2024 havde partiet opnået 942 vælgererklæringer, men i august 2024 har de kun opnået 278, og har i alt 1.220 vælgererklæringer. Med den hastighed så vil det tage næsten 6 år før, at Nye Borgerlige har de 20.195 vælgererklæringer, der er nødvendige for at blive opstillingsberettiget. Dermed kan de ikke nå det, da vælgererklæringer udløber efter 18 måneder.

Frit Fællesskab er i frit fald, og har i august mistet 35 vælgererklæringer, og har nu kun 156 i alt.

Også Velstandspartiet Jorden Frihed Kundskab (JFK21) er gået tilbage. De har mistet 29 vælgererklæringer, og har nu 96 i alt.

Herudover, er der intet sket.

Det kan dog tilføjes, at Frihedslisten, der stadig står på Indenrigs- og Sundhedsministeriets liste, nu kun har 24 vælgererklæringer.

I næste måned skal det så blive interessant, om Nye Borgerlige kan øge sine vælgererklæringer ganske betragteligt, og hvor mange vælgererklæringer Borgernes Parti har indsamlet.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Martin Auge, Pexels

Del på sociale medier