Antimyndighedsekstremistens trussel mod demokratiet

I onsdags stadfæstede landsretten byrettens dom på 50 dages ubetinget fængsel til Kent Nielsen for trusler mod tidligere sundhedsminister Magnus Heunicke.

Kent Nielsen fortsætter imidlertid sin forfølgelse af folkevalgte politikere, og søndag den 11. august 2024 chikanerede han igen Magnus Heunicke, da denne var i privat ærinde med sin kone og datter. Hvis man endnu ikke har set Kent Nielsens godt tre minutter lange video med episoden, så kan den ses her:

I torsdags medvirkede Magnus Heunicke så i Aftenshowet på DR. I indslaget fortæller Magnus Heunicke om episoden, ligesom der er klip fra Kent Nielsens video og et klip med Kent Nielsens opfattelse af episoden.

Heldigvis udstiller Kent Nielsen sig, som det usympatiske fjols som han er. Desuden fatter Kent Nielsen overhovedet ikke, hvor meget hans idiotiske adfærd ødelægger, både for andre, men i den grad også for ham selv. Faktisk har han allerede ødelagt så meget, at PET er gået ind i sagen. Udover artiklen jeg linker til, så har B.T. også lavet et Facebook-opslag med denne artikel, der nævner PET:

Men lad os lige stoppe op! Hvad i himlens navn foregår der egentlig i hovedet på Kent Nielsen og hans støtter?

Vi taler om en gruppe mennesker, der tror, at Folketinget, og navnlig regeringen, indgår i en verdensomspændende konspiration, der vil depopulere – man fristes til at skrive depolisere – verdensbefolkningen med vacciner. Dermed mener de, at f.eks. Magnus Heunicke har medvirket til “folkemord” og skader på landets borgere, hvilket i deres øjne gør ham til morder og landsforræder.

Denne gruppe mennesker er samtidig overbevist om, at det er den endegyldige sandhed. Der er imidlertid meget galt i denne “endegyldige sandhed”.

Man bemærker måske, at jeg har sat folkemord i citationstegn. Et folkemord er en “systematisk udryddelse af en befolkningsgruppe der skiller sig ud ved at have en anden etnisk baggrund, et anderledes udseende, en anden kultur el.lign.” Da vaccinen imidlertid er givet til mennesker med forskellige etniske baggrunde, mennesker med flere forskellige udseender og fra forskellige kulturer, kan der ikke være tale om et folkemord.

“Folkemordet” mangler også en vigtig ingrediens. Nemlig de mange døde. Hvor er de henne? Der er kun to dødsfald i Danmark, der sættes i forbindelse med en vaccine mod covid-19, og det er vaccinen fra AstraZeneca, der blev fjernet fra vaccinationsprogrammet den 11. marts 2021, netop på grund af meget sjældne alvorlige bivirkninger. Da der ikke er en masse døde, så kan der altså heller ikke være tale om et massemord.

De, og navnlig Kent Nielsen, råber også op om 209.141 officielle vaccineskader. Men de bygger denne fejlopfattelse på, at der er 209.141 lidelser fra 64.425 indberetninger om formodede bivirkninger, hvilket ikke er ensbetydende med, at der er sammenhæng mellem lidelserne og vaccinen. Endvidere er der i mange af indberetningerne tale om velkendte, milde og forbigående bivirkninger. Faktisk er der kun anerkendt 295 erstatningssager omkring covid-19-vaccinerne.

Endvidere er der absolut ingen evidens for, at der skulle være en verdensomspændende konspiration. Tværtimod usandsynliggør logistikken og antallet af mennesker, der skulle være involveret i en sådan konspiration fuldstændig, at den skulle være der.

På trods af alle fakta og mod al sund fornuft, så bilder disse mennesker sig altså ind, at de besidder den endegyldige sandhed, og derfor forsvarer de Kent Nielsens metoder.

Det er imidlertid ikke alle konspirationsteoretikere, der støtter op om hans metoder. F.eks. har Connie Ringgaard lavet et opslag om sagen:

Skønt Connie Ringgaard er tilhænger af konspirationsteorierne om de mange fiktive vaccinerelaterede dødsfald og vaccineskadede mennesker, og også bilder sig ind, at Magnus Heunicke skal stå til ansvar, for noget han ikke har gjort, så skriver hun i sit opslag:

»Forsøger man at tale til andre end eget ekkokammer, hjælper det ikke at forfølge de ansvarlige, hvor de er sammen med deres familie, råbe af dem og kalde dem “skide mordersvin.”
Tværtimod.

Jeg forstår og – om nogle – deler frustrationen. Men det betyder ikke, at det er hensigtsmæssig for vores budskab som helhed.

Du er velkommen til at være uenig. Men det betyder ikke, at jeg ændrer min holdning. Som cand. mag. i medievidenskab er man trænet i kommunikation, markedsføring og branding. Og desværre har denne episode ikke hjulpet “vores” budskab, tværtom.«

Skønt det er mig inderligt imod, så må jeg give Connie Ringgaard ret. Når Kent Nielsen render rundt, og fører sig frem som en psykisk syg, der overfuser andre med sine vrangforestillinger, så gavner det langt fra deres sag. Connie Ringgaard skulle så have husket sin træning i kommunikation, markedsføring og branding, da hun førte an i hetzen mod Onkel Reje. Hendes position som Danmarks mest forhadte person er nu for alvor truet af Kent Nielsen, hvis han da ikke allerede har overtaget tronen.

Nu er det så op til Kent Nielsen selv, om han vil gå over i Danmarkshistorien som det røvhul, der var med til at indskrænke den frie og demokratiske debat, og at politikere ikke længere kan bevæge sig frit uden at være mandsopdækket af PET.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Deleece Cook , Unsplash

Del på sociale medier