Kort og godt IV

Så skal vi igen til et afsnit i serien “Kort og godt”, hvor jeg har fundet nogle opslag på de sociale medier med konspirationsteorier, der er lette at debunke, eller blot opslag der er til at grine af.

Opslag 1

Vi starter med et opslag fra Frihedsbevægelsens Fællesråd (FBF) fra den 4. august 2024:

Se, jeg har ikke læst denne rapport på over 500 sider. Og hvorfor har jeg ikke det? Det er såmænd fordi, at den 4. december 2023 havde FBF dette opslag:

Her henviser FBF også til en rapport, hvor der angiveligt skulle være 17 millioner dødsfald af vaccinen på verdensplan. Her skal man bemærke, at linket til brightlightnews.com er dødt, men rapporten fra den 17. september 2023, der er på sølle 180 sider, kan ses på correlation-canada.org eller på Wayback Macine.

Påstanden er faktatjekket og afvist af AFP den 5. oktober 2023. Der er således ingen grund til, at se nærmere på rapporten fra den 19. juli 2024.

En af forfatterne til begge rapporter, er Denis G. Rancourt, der er regulær covid-19 benægter. Han skrev sin mening om covid-19 på sin blog den 4. januar 2021.

Det er jo direkte uanstændigt, at formanden for FBF, Malue Montclairre, konstant bilder sine følgere løgne ind.

Opslag 2

Det andet opslag er fra den 5. august 2024 og kommer fra Daniel Rosenberg, der på Facebook kalder sig D’Amaro Orgonite, men som måske bedre er kendt som ChaosNavigator:

Her forudsiger Daniel Rosenberg, at krige vil eskalere, at der vil ske et økonomisk crash og der vil være en katastrofal fødevaremangel. Alt sammen vil ske inden året er omme.

Der er intet at debunke her – endnu – men jeg vil holde ham op på hans opslag, når året er omme. Jeg har derfor lavet en kalenderbegivenhed pr. 1. januar 2025, hvor jeg vil tjekke hans forudsigelser. Så vil vi se, hvor meget han ved.

Opslag 3

Det tredje opslag er også fra den 5. august 2024 og kommer fra Flemming Blicher, stedtiptiptipoldebarn af Gyde Christiane Nielsdatter Gudme:

Da nogle måske ikke se hele teksten, så kommer den her:

»Hvem er egentlig øverstbefalende for Danmarks politi og Danmarks væbnede styrker❓

Som det står i Grundlovens paragraf 3, så er det kong Frederik 10. Der har den udøvende magt i Danmark.

Politi, militær og alle de offentlige forvaltninger, som man har uddelegeret noget af den udøvende magt til, de hører alle sammen under kong Frederik 10.

Det er Wikipedia også enig i👇«

Jamen, for helvede! Jeg har jo lige påpeget i et blogindlæg, at “kongen” kan erstattes af “regeringen”. Kongen er ansvarsfri jf. grundlovens § 13, hvorfor han ingen reel magt har.

I grundlovens § 19, stk. 2 står:

»Bortset fra forsvar mod væbnet angreb på riget eller danske styrker kan kongen ikke uden folketingets samtykke anvende militære magtmidler mod nogen fremmed stat. Foranstaltninger, som kongen måtte træffe i medfør af denne bestemmelse, skal straks forelægges folketinget. Er folketinget ikke samlet, skal det uopholdeligt sammenkaldes til møde.«

Men også her kan “kongen” erstattes af “regeringen”.

I øvrigt er forsvarschefen den øverste chef i forsvaret, og refererer direkte til forsvarsministeren og dennes militærfaglige rådgiver. Kongen er slet ikke nævnt i forsvarsledelsen.

At kongen er udnævnt til admiral og general, er jo kun på papiret.

Politiet og forsvaret hører under henholdsvis Justitsministeriet og Forsvarsministeriet, og kongen har ingen indflydelse.

Opslag 4

Det sidste opslag, er ikke konspirationsteoretisk, men forløbet er bare dumt. Det er fra den 4. august 2024 og bliver leveret af Jette Møller, der nu hedder Jette Sofia Pedersen:

I kommentarerne skriver Tussetøsen kl. 14:05:

Tusse Tosen: den er go ,den napper jeg

Et minut senere:

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Firmbee.com, Unsplash

Del på sociale medier