Fladjordsmemer VII

Så er det endnu engang tid til en rutsjetur henover den flade jord.

Meme 1

The sun is a burning ball of gas - How can it burn in space without oxygen?

Vi tager det lige på dansk:

»Solen er en brændende gaskugle
Hvordan kan den brænde i rummet uden ilt?«

Den her har jeg forklaret adskillige gange. Sidst i Fladjordsmemer IV:

Solen brænder ikke med ild, men med en fusionsproces, hvor brintatomer smelter sammen og danner heliumatomer. Under denne proces udsendes energi i form af elektromagnetiske bølger, der til sidst bliver til det lys, som Solen udsender.

Man tror ikke, at det skulle være så svært at forstå, men den siver ikke rigtig ind, hos mange flat eathers (FE’ere).

Meme 2

If Gravity Can't sink an Egg In Salt Water Then it's NOT Gravity that Makes Things Fall But Density In it's Medium. Gravity is A Lie

Dette meme virker meget ubehjælpsomt skrevet. Der er ingen tegnsætning af betydning. Der er en apostrof for meget i “it’s”, og mange af ordene starter med stort uden et egentligt sammenhæng. Jeg tror det skal oversættes til dansk på denne måde, selvom det ikke helt giver mening:

»Hvis tyngdekraften ikke kan sænke et æg i saltvand, så er det ikke tyngdekraften, der får tingene til at falde, men massefylden i sit medium. Tyngdekraften er en løgn«

Meningen er imidlertid velkendt. Nemlig, at tyngdekraften ikke eksisterer, men at tingene falder på grund af massefylde. Vi mangler imidlertid stadig et fornuftigt svar fra FE’erne på, hvorfor tingene lige falder ned.

Ferskvand har en massefylde på 1 gram pr. kubikcentimeter (g/cm3) ved 3,8° C, mens saltvandet i Det Døde Hav, der trods navnet ikke er et hav, men en saltvandssø, har en massefylde på 1,26 g/cm3. Det er nemlig sådan, at vands massefylde bliver større, hvis man opløser salt i det. Da ægs massefylde ligger mellem ferskvands og saltvands, så vil det synke til bunds i ferskvand, og flyde i saltvand. Det er tyngdekraften, der både får ægget til at synke og flyde. Det fremgår af mit blogindlæg Fladjordsmemer V. Her beskriver jeg Archimedes lov, der indeholder tyngdeaccelerationen i beregningen af opdriften. Da æggets opdrift er mindre end tyngdekraften i ferskvand, vil ægget synke til bunds. I saltvand er æggets opdrift større end tyngdekraften, og ægget vil derfor flyde.

Meme 3

5 LOGICAL PROOFS FOR FLAT EARTH

Vi tager lige memet på dansk, så alle kan vurdere om, dette er logiske beviser på, at Jorden er flad:

»5 logiske beviser på flad jord.
1. Vand er altid i niveau, og skal indeholdes i noget. Den arktiske cirkel, Antarktis, holder havene inde.
2. Luft skal indeholdes i noget. Den solide kuppelhimmelhvælving holder luften inde på det flade jord-terrarium, og skaber et lufttæt vakuum.
3. Jorden drejer ikke, for jorden bevæger sig ikke med mindre, der sker et jordskælv.
4. Himmellegemerne, Solen, Månen og stjernerne kan alle ses bevæge sig rundt over os, hvilket beviser geocentricitet.
5. Tordenbrag kan kun skabes, når det reflekteres fra et solidt objekt, som er den solide kuppelhimmelhvælving.«

Umiddelbart, vil jeg nok mene, at dette er fem ulogiske ikke-beviser på, at Jorden er flad. Lad os se på dem et ad gangen:

  1. Jeg har tidligere vist, at “niveau” ikke er det samme som “flad”. Hvis Jorden var flad, og tingene falder ned, fordi det er ned, er det da ganske rigtigt, at vandet skulle holdes inde. Ellers ville det jo løbe ud over kanten. Nu er Jorden imidlertid rund, og tyngdekraften, der altid har retning mod Jordens centrum, holder vandet på plads. At Antarktis holder vandet inde, er blot en af FE’ernes tåbelige udokumenterede påstande.
  2. Nej, luft skal ikke indeholdes i noget. Det er en total mangel på forståelse af fysik, der ligger til grund for denne påstand. Tyngdekraften holder på atmosfærens luft, og skaber det atmosfæriske tryk. Og så har forfatteren da misforstået noget. Selv efter FE’ernes opfattelse, eller mangel på samme, er der da ikke vakuum på den flade jord.
  3. Dette er blot en udokumenteret påstand.
  4. I det geocentriske verdensbillede var Jorden rund, og man troede indtil 1600-tallet, at Jorden var universets centrum, og at alle himmellegemer kredsede om Jorden. Dette verdensbillede var imidlertid forkert. At Solen, Månen og stjernerne ser ud til, at rotere over os, skyldes, at Jorden roterer. Hvorfor roterer stjernerne mod urets retning omkring Nordstjernen på den nordlige stjernehimmel, men med urets retning omkring et punkt på den sydlige stjernehimmel. Det svar har jeg heller aldrig set en forklaring på fra FE’erne, men det kan let forklares med, at Jorden er rund og roterer.
  5. Det her er noget totalt udokumenteret ævl. Jeg citerer fra Danmarks Meteorologiske Instituts hjemmeside:

»Tordenbulder er chokbølger af lyd, der opstår som følge af den momentane og voldsomme opvarmning af luften omkring et lyn. Tordenen rumler pga. tidsforskellen mellem trykbølger fra forskellige steder i lynkanalen.«

Som sædvanlig med FE’ernes beviser, så beviser de absolut ingenting, udover en totalt mangel på forståelse for verdenen de lever i. Når de så endelig beviser noget, så beviser de, at Jorden er rund. Men FE’erne beviser dog altid, at de ikke forstår en dyt.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier