Return of the Mad Rider

Det er lang tid siden, at vi har hørt noget fra Mads Rytter. Forleden lavede han dog et opslag, hvor hans tilhørsforhold kommer frem. Opslaget viser meget godt konspirationsteoretikernes manglende kritiske sans:

Mads Rytter: Hmm gad vide hvem der er Vance. For ham der står ved siden af Trump er vil 1.93-1.95 ikke 1.70

Mads Rytter vedhæfter et foto af J.D. Vance og Donald Trump, og konkluderer, at J.D. Vance må være
mellem 1,93 meter og 1,95 meter, men man kan se på fotoet, at Donald Trump står bag ved J.D. Vance og er lidt ude af fokus. Fotoet er sandsynligvis taget med høj brændvidde, altså der er brugt et tele- eller zoomobjektiv, hvorfor afstanden mellem dem er svær at afgøre. Desuden ses det, at fotoet er taget lavere end J.D. Vances og Donald Trumps hoveder, hvorfor J.D. Vance vil virke højere end Donald Trump, både på grund af vinklen fotoet er taget med og på grund af perspektiv, da Trump står længere væk. Man kan således ikke bruge billedet til at sammenligne deres højde.

Hvis nogle ikke skulle vide hvem J.D. Vance er, så er det ham, som Donald Trump har nomineret til sin vicepræsident, hvis Trump vinder valget.

Herudover har Mads Rytter lavet to søgninger. En hvor han spørger om Donald Trumps højde, og en hvor han spørger om J.D. Vances højde. Han får Googles svar på højderne, hvor Donald Trumps er 1,9 meter, hvilket er korrekt, men Google skriver, at J.D. Vance er 1,7 meter. Mads Rytter stoler tilsyneladende blindt på Google, og antyder, at J.D. Vance på fotoet slet ikke er J.D. Vance.

Jeg har tidligere skrevet om, at man ikke altid kan stole på Googles svar. Se hvilket svar Google giver, når man spørger, om Rundetårn eller et tordenskrald er højest:

Googles svar på forespørgsel

Som man kan se, så får man det svar, at Rundetårn er højest, skønt alle ved, at de to størrelser ikke er sammenlignelige. Man ser også, at søgeresultatet stammer fra RokokoPosten, som de fleste ved, er en satirisk hjemmeside. Ikke desto mindre, så har jeg set konspirationsteoretikere, der deler artikler fra RokokoPosten eller det satiriske ATS (At Tænke Sig) fra Politikens bagside i den tro, at artiklerne er sande.

Enhver der har fulgt lidt med på TV og medierne, har bemærket, at J.D. Vance faktisk er meget højere end 1 meter og 70 cm. Da J.D. Vance figurerer i IMDB (Internet Movie DataBase), så kan man se, at han faktisk er 1 meter og 88 cm, hvilket er ganske højt.

Google har nu fjernet sit søgeresultat, måske efter at Daily Mail tirsdag aften offentliggjorde en artikel om det fejlagtige søgeresultat.

Skønt opslaget kun har 19 kommentarer, så er kommentarsporet ganske underholdende:

Herdis Sveinsdottir: Forklaringen er vel nærmest at dette ikke er den ægte DT, men en af mange doubles. Så han er åbenbart lavere end DT. - Louise Søndergaard: Det bliver spændende at opleve når alt kommer frem med at det længe har været et stort skuespil for vække verden - Jan Michael Buhl: Det kan være at Trump er sunket? Han er 78 år og derfor ikke 190. Eller det er endnu en Body double.. - Helle Boesgaard Pedersen: For mig at se er det et konstrueret foto. - Hanne Nørgaard: Ja Trump kan sagtens være en dobbelt gænger vi ved jo at han har nogle stykker [hjerte og foldede hænder emojis] Ja det bliver spændende når det hele bliver afsløret - Simona Hjaltalin: Det kan tænkes at Google måske bare ikke har ret?

Her er det ganske sjovt, at de fleste vender den om, og tror, at det er fordi, at Donald Trump benytter en dobbeltgænger. Altså en dobbeltgænger, der er mere end 20 cm lavere end Trump, da alle dem der påstår det, ikke sætter spørgsmålstegn ved, at J.D. Vance kun skulle være 1,7 meter. Det kan selvfølgelig også være, at dobbeltgængeren bare har glemt plateauskoene.

Der er en i kommentarsporet, der hævder, at det vil komme frem, at det er et stort skuespil for at vække verden. Den kommentar kan jeg overhovedet ikke finde hoved eller hale i. Hvis det kommer frem, at det er et stort skuespil, vil mange af Trumps tilhængere så ikke føle sig snydt?

Jan Michael Buhl foreslår, at Trump er sunket, da han er 78 år. Han var 1,9 meter, da han var præsident. Han skulle altså være sunket mere end 20 cm over en kort årrække. Alternativt mener Jan Michael Buhl så, at der er tale om en dobbeltgænger.

Så er der en, der mener, at fotoet er konstrueret. Den havde jeg ikke lige set komme, og hvor får hun den ide fra? Hvad skulle formålet dog være? At narre fjenden i Aalborg eller hvad?

Hanne Nørgaard ved, at Trump har flere dobbeltgængere. Hvor ved hun det fra? Hvis Trump havde dobbeltgængere, ville det da være en dyb hemmelighed. Ellers ville der jo ikke være et formål med at have dobbeltgængere.

Som den eneste i kommentarsporet, så sætter Simona Hjaltalin spørgsmålstegn ved Googles resultat. På trods af, at hun er konspirationsteoretiker, skal hun da have en stjerne for at udvise lidt kritisk sans.

Vi har efterhånden set mange eksempler på, at konspirationsteoretikere ikke udviser den mindste kritiske sans. De har så travlt med at påstå, at det er os andre, der ikke kan tænke selvstændigt eller ikke har kritisk sans. Sandheden er imidlertid, at de sluger alt råt fra suspekte opslag og videoer de ser på de sociale medier, denne gang ovenikøbet søgeresultater fra Google, og videregiver oplysningerne uden en selvstændig tanke eller den mindste kritiske sans.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Daniel Lloyd Blunk-Fernández, Unsplash

Del på sociale medier