Når konspirationsteoretikerne finder på konspirationer

Ganske som jeg havde forventet, så vrimler det med konspirationsteorier om attentatet mod Donald Trump i søndags. Hvad jeg imidlertid ikke havde set, er, at konspirationsteorierne er meget blandet.

Jeg har lavet en lille samling af opslag og kommentarer med nogle af konspirationsteorierne. Lad os se at komme i gang.

En af de konspirationsteorier, jeg havde forventet flest af, var, at det var Biden der stod bag attentatet mod Trump. Det er imidlertid ikke, hvad jeg har erfaret, men de eksisterer skam. Her et opslag fra en privat gruppe:

Det var 100 p biden, der forsøgte at dræbe Trump. Biden ville have det hele for ham selv så han brugte nogle penge på at få det gjort men planen gik ikke som forventet

Så en 20-årig der har snuppet sin fars riffel, og som imod alle odds lykkedes med at kravle op på taget af en bygning, hvor han formår at skyde Donald Trumps gennem højre øre samt dræbe en blandt publikum og såre to andre, skulle være betalt af Biden? Virker hele forløbet ikke temmelig amatøragtigt og heldigt? Hvis Biden skulle stå bag, ville han så ikke have hyret en mere professionel?

Lad os se, hvad Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen siger til attentatet:

Det er altså en 20-årig venstreorienteret mand, der stod bag attentatet. Nu er Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen så højreradikaliseret, at alle partier i Folketinget, inklusive Lars Boje Mathiesen, er venstreorienterede. Når det kommer fra Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen, så kan det ikke rigtig tages for pålydende. Hvorfra ved han i øvrigt, at det ikke er en 20-årig højreradikaliseret mand, der ikke kunne lide Donald Trumps sokker, der stod bag?

I kommentarsporet er der delte meninger om attentatet. Her er det Suzanne Pedersen der lufter en konspirationsteori om attentatet:

Suzanne Pedersen: løst krudt og ketchup - Mona Svenson: du tænker at manden blandt publikum døde af løst krudt og ketchup..i er jo ikke normale.. - Suzanne Pedersen: Mona Svenson har du set en død mand - Mona Svenson: ja der er en der er død din klovn - Suzanne Pedersen: Mona Svenson har du set det, eller bare hørt det

Suzanne Pedersen er et typisk eksempel på konspiratorisk tankegang. Hvis man ikke har set det med egne øjne, så er det fake.

At attentatet skulle være arrangeret af Trump, er en meget udbredt konspirationsteori i kommentarsporet:

John Erik Wagner: USA er Fake News - Alle kunne se at høre de skyder med løs krudt ligesom Hjemmeværnet på øvelse. - Utrolig dårlig b-skuespillere Trump har hyret. - Folk sidder klappede under hele attentatet som de plejer til at vælge til møde.

John Erik Wagner påstår, at alle kunne se og høre, at de skød med løst krudt, men har han egentlig nogensinde hørt rigtige skud? De lyder nemlig ikke som på film, hvor man typisk lægger lydeffekter på. Han mener også, at det er dårlige b-skuespillere, som Trump har hyret, og at folk sidder og klapper under attentatet, som de plejer til vælgermøder. Noget siger mig, at John Erik Wagner ikke har set optagelserne af skudattentatet, skønt det er i de fleste medier, og TV 2 News nærmest har vist klippet i døgndrift.

Dennis Pedersen er sørme også i kommentarsporet. Nogle vil kende ham fra kommentarerne på min Facebook-side, hvor alle der modsagde ham, var bot’er eller NPC’er. En NPC er en Non-Playable Character i et computerspil, altså en figur der ikke kan styres af spilleren, men styres af computeren.

Dennis Pedersen: Det er fandme for skørt at påstå at Trump selv har iscenesat det. Men vi kan nu konkludere at befolkningen er delt op i frihedskæmpere der tror at ALT er iscenesat og NPCer der tror at regeringen altid taler 100% sandt. Min misantropi bliver fodret.

Det er en lidt sjov kommentar. Han betragter sig garanteret som en “frihedskæmper”, og tror tilsyneladende, at hele befolkningen er “frihedskæmpere”. Ud fra det han skriver, må han jo selv være en NPC’er, der tror, at regeringen altid taler 100% sandt.

At han er misantropisk, kommer ikke bag på mig. Gud ved, om han egentlig ved, hvad det betyder.

Den sidste kommentar fra dette opslag, kommer fra Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen:

Kent Nielsen: nogen mener at det et falskt og sat op af Trump selv. Jeg synes nu at det virker ægte og da Trump allerede har flertallet med sig pga de latterlige retssager der er blevet kørt imod ham, så ville han ikke have brug for at sætte sådan noget her op, tænker jeg. Det virker bestemt til at globalisterne vil have en 3 verdenskrig igang og de vil gerne myrde ledere, der vil det modsatte. Hvilket de har gjort lystigt under Coronabedraget også.

Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen mener ikke, at attentatet var sat op af Trump selv, men han har jo også allerede konkluderet, at det var en venstreorienteret. Til gengæld mener han, at globalisterne [læs: De onde de] vil have en 3. verdenskrig, at de gerne vil myrde ledere, der vil det modsatte, hvilket de allerede har gjort lystigt under coronaen. Jeg behøver vel egentlig ikke skrive noget her, for enhver kan jo se, at det er fuldstændig vanvittige påstande.

Vi skal have flere venstreorienterede fra Tommy Koed, der har lavet en helt ny profil, Tommy Lukas. Han har allerede profilerne Tommy Matthæus og Tommy Markus. Jeg har set Tommy Koed skrive, at han opkalder sine profiler efter Jesus’ disciple, når han kommer i Facebook-fængsel, altså ikke Jesus men Tommy. Matthæus, Markus og Lukas, var imidlertid ikke, hvad man normalt betragter som Jesus’ disciple. De var tre af de fire evangelister, der betragtes som forfatterne til evangelierne, der er skrevet mange årtier efter Jesus’ død. Der var dog en af apostlene (Jesus’ udvalgte disciple), der også hed Matthæus. Lidt pinligt, at Tommy Koed ikke kender sin bibelhistorie. Vi må jo så forvente, at den næste profil vil hedde Tommy Johannes, for han vil garanteret komme i Facebook-fængsel igen, eller få en eller flere af sine profiler slettet af Facebook.

Hvad der er virkelig komisk i dette opslag, er, at han kalder sig selv rask. Mon ikke det kan diskuteres. Jeg tror bare, at jeg lader dette tåbelige opslag tale for sig selv, da Tommy Koed blot kommer med nogle af sine tåbelige påstande og drager sine tåbelige konklusioner.

Så skal vi til Per Brændgaard, der som sædvanligt kommer med sine “vurderinger”:

Som man kan se, så køber Per Brændgaard også ind på konspirationsteorien om, at Trump selv står bag attentatet. Var det så også en del af planen, at Trump skulle skydes gennem øret, og at en uskyldig skulle dræbes og to såres?

At erkende, at man rent faktisk overhovedet ikke ved særlig meget om tingene, er vist ikke Per Brændgaards stærke side. Han skal altid lave “vurderinger”, der som regel er rent til grin eller dybt underlige.

Malue Montclairre, der er formand for Frihedsbevægelsens Fællesråd (FBF), følger selvfølgelig med i RT (Russia Today), og deler sit eget opslag med en video på FBF’s Facebookside:

Jamen, det er da også de nyheder, man kan stole på. Altså stole på, at de spreder desinformation, som naive konspirationsteoretikere hopper på.

Vi skal også til Facebook-siden Morfar fortæller, der er drevet af Jan Lillie Lauritsen. Siden har 62 tusind følgere, men det er gået stærkt tilbage. Oprindeligt postede Jan Lillie Lauritsen morsomme indslag, han fandt på nettet, og hvor han blot lavede en kort kommentar. Under coronaen begyndte sølvpapirshatten imidlertid at trykke, og i dag er han kappet helt over i konspirationsteorier. Han kalder sig satiriker og komiker, men han er kun ufrivilligt morsom.

Her kan vi vist godt konstatere, at Jan Lillie Lauritsen ikke følger meget med. Allerede søndag morgen, var der masser af udtalelser fra danske folkevalgte, blandt andet hvor de kaldte det et angreb på demokratiet.

Vi kan vist konkludere, at morfar fortæller røverhistorier, der slet ikke passer.

Til sidst tager vi en fuldstændig langt ude konspirationsteori:

Der er ganske enkelt tre udgaver af Donald Trump. Det vil sige, at han har to dobbeltgængere. Hvis Trump har sin kone, Melania, med, så er det den ægte Trump. Hvad er meningen med dobbeltgængerne, hvis det er så enkelt at gennemskue, og man kan læse det på Facebook?

I kommentarerne er der også en, der har hørt, at dobbeltgængerne har åbenstående skjorte, men Anne Passer holder fast i sin oprindelige påstand.

Jeg tror, at der er dømt rent idioti.

Der er mange flere konspirationsteorier derude, men generelt er det delt op i dem der tror, at Trump selv stod bag, og dem der tror, at Biden eller Deep State stod bag. Det er dog noget overraskende for mig, at så mange konspirationsteoretikere tilsyneladende tror, at Trump selv stod bag. Når noget dramatisk sker, så kan man imidlertid altid være sikker på, at konspirationsteoretikerne nok skal spinde en god historie. Der er virkelig nogle fremragende forfattere, der er gået tabt her.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Wesley Tingey, Unsplash

Del på sociale medier