Når hundegalskab bare er galskab

I sin Facebook-gruppe, Dyrenes vel – Folkets ansvar, har Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen lavet et opslag:

Det skal bemærkes, at der faktisk var en deling af en video her. Den må imidlertid være gjort privat eller slettet. Imidlertid afspejler Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsens påstande ganske godt indholdet af videoen.

Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen er tilsyneladende også blevet antivaxxer, når det kommer til vaccination af kæledyr. Han påstår – helt uden dokumentation (heller ikke i videoen) – at vaccinen ikke virker, og at den er ekstremt skadelig. Da han ikke kommer med dokumentation for disse påstande, så kan vi blot læne os tilbage, og afvise dem.

Men så kommer den del af hans opslag, der har givet navn til dette blogindlæg. Rabies, eller hundegalskab som det også kaldes, eksisterer simpelthen ikke … Det er dog besynderligt, for rabies blev første gang beskrevet i den Mesopotamiske Eshnunna-kodeks ca. i år 1930 f.v.t.

De gamle grækere troede, at rabies skyldtes vredens og raseriets ånd, Lyssa. Den gamle græske læge, Antaeus, der levede omkring 100 år f.v.t., anbefalede et præparat lavet af kraniet fra en hængt mand til behandling af rabies. Jeg tør godt æde en stråhat på, at det ikke hjalp.

Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen hævder så, at forskerne mishandlede en hund, så den fik skum om munden. Så lavede de en video, og hævdede det skyldtes rabies. Herefter gik de i gang med at producere “giftige indsprøjtninger”, som de tjener “massere” af penge på.

Altså, man har kendt til rabies i næsten 4.000 år. Den første vaccine blev udviklet i 1885 af Louis Pasteur og Émile Roux, og den første bevarede film, Roundhay Garden Scene, er fra 1888. Hvordan lavede man video i 1885?

Og hvad er det for noget med at mishandle en hund, så den får skum i munden? Man kan da bare give den noget peanutbutter. Det er da meget nemmere.

I Danmark er det eneste smittefarlige dyr, flagermus. Nu kunne det være interessant at vide, at hvis en antivaxxer som Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen blev bidt af en flagermus, der var mistænkt for at have rabies, ville han så sige nej til vaccinen? Der er naturligvis en chance for, at han ikke får rabies, men hvis symptomerne på rabies er brudt ud, så er dødeligheden 100%, uanset behandling. Dog er der rapporteret om 20 overlevende efter rabies på verdensplan, men da der dør 61.000 om året, er antallet af overlevende ubetydeligt. Naturlig immunitet er nærmest ikke eksisterende, når det gælder rabies.

Det virker utroligt, men jeg kan forsikre om, at det er sandt. Der er rent faktisk rigtig levende mennesker, der tror på den mand.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Alexas Fotos, Pexels.

Del på sociale medier