Frimurere, oprør og algoritmer

En person der har endnu højere tanker om sig selv end Martin Tidsvilde, og som er ligeså paranoid, er administratoren af Facebook-gruppen Kend Din Grundlov. Hans navn er Allan De Place Paulsen, og oprindeligt var han administrator af en gruppe med samme navn, der havde næsten 30.000 medlemmer, inden Facebook lukkede gruppen ned. Nu har Allan De Place Paulsen, så startet backup-gruppen op med samme navn, men har kun formået at få 2.634 medlemmer.

Som mange konspirationsteoretikere mener Allan De Place Paulsen, at grundloven skal læses bogstaveligt, og at den ikke skal fortolkes. Herudover mener Allan De Place Paulsen også, at kongen bestemmer det hele, og at vi ikke har demokrati. Herudover er frimurerne efter ham, for de er tilsyneladende også en magtfaktor. Heldigvis, så ved Allan De Place Paulsen, præcis hvordan man genkender en frimurer:

Jamen, hvis alle der har modsatte holdninger til Allan De Place Paulsen, er frimurere, så er 99,9% af befolkningen frimurere. Man behøver ikke at gøre Allan De Place Paulsen til grin, det klarer han selv, med sine ikke-beviser og påstande om, at vi ikke har demokrati.

Allan De Place Paulsen er overbevist om, at frimurerne er en “skjult” politisk hær til at bekæmpe dem, der ønsker demokrati:

Frimurerne er naturligvis en satanisk kult, og hvis en forening hedder noget med “loge” eller “laug”, så er det frimurere. Kongen og flere medlemmer af kongefamilien samt Mette Frederiksen er f.eks. medlem af Christian den Fjerdes Laug, hvorfor de naturligvis er frimurere. Problemet er bare, at Christian den Fjerdes Laug ikke har en dyt med frimurerne at gøre. F.eks. fejres indvielsen af nye medlemmer med røde pølser og en snaps (virkelig frimureragtigt). Allan De Place Paulsen er noget til grin ved at udnævne Christian den Fjerdes Laug til frimurere.

Allan De Place Paulsen er evigt forfulgt af frimurerne, hvorfor de gør alt for at stoppe ham. Det gør de ved at begrænse hans aktivitet på Facebook. Det er nok, hvad jeg ville betragte som nogle noget fesne forsøg. Hvis Allan De Place Paulsen virkelig er sådan en trussel, og frimurerne virkelig er så onde, ville de så ikke bare slå ham ihjel?

Allan De Place Paulsen lægger tit op til oprør, og antyder, at de ansvarlige skal af med hovedet, og hvad sker der så? Jo, frimurerne begrænser ham straks på Facebook:

Ah! Helt sat ud af spillet er han da ikke. Ellers havde han jo ikke kunne lave dette opslag. Og nej, det er ikke et tilfælde. At opfordre til oprør, er ikke blot imod Facebooks fællesskabsregler, det er faktisk ulovligt.

Det ville så være særdeles interessant at vide, hvad dette oprør går ud på, når de alle tre møder op. Udover, at Allan De Place Paulsen råber op om oprør på Facebook, er han vist kun fuld af varm luft. Ikke desto mindre kunne man frygte, at en uligevægtig person ville tage ham på ordet, og gribe til vold.

I kommentarsporet til ovenstående opslag, stødte jeg på en sjov kommentar. Det er Birgit Hentze, der skriver:

NæRmEst 1/2 aF kRiNe er jo sTaDig eJeT aF uSsPidSeR.. MeN..mÅsKe bliverstØtTet iGeN og iGeN..foR aT fÅ fOlK tIl aT hAnDle..

Vi har tidligere set et eksempel på Tove Rump, der indsætter punktummer, og laver underlige linjeskift for at snyde Facebooks algoritmer. Herudover findes der andre metoder. Konspirationsteoretikerne skriver måske vaxen i stedet for “vaccinen” eller bruger emojis i ordet, som f.eks 🐮-vid i stedet for “covid” eller 💉💉 i stedet for “vaccinerne”. Nu ser vi så en, der benytter en blanding af store og små bogstaver. Udover, at mange sikkert slet ikke gider læse kommentaren på grund af læseligheden, så er det totalt kikset.

Når man som programmør skal sammenligne tekster, er noget af det første man gør at konvertere teksten til lutter små eller store bogstaver. Birgit Hentzes tekst bliver herefter:

»nærmest 1/2 af krine er jo stadig ejet af usspidser.. men..måske bliverstøttet igen og igen..for at få folk til at handle..«

Man kan også fjerne tegnsætning og white-space (mellemrum, linjeskift og tabulatorer):

»nærmest1/2afkrineerjostadigejetafusspidsermenmåskebliverstøttetigenogigenforatfåfolktilathandle«

Herefter er det en smal sag at lede efter specifikke ord. Dette er et meget simpelt eksempel, og jeg er ganske sikker på, at Facebooks algoritmer er noget mere avancerede. Berit Hentzes metode er rent til grin.

Nogle vil måske blive forskrækket over, at der er mennesker, der virker så voldsparate som Allan De Place Paulsen, men der skal man huske tre ting: De er ufattelig få, der reelt tror på det, tomme tønder buldrer mest, og at der aldrig bliver revolution i Danmark, for enten er det regnvejr eller også skal vi hjem og spise middagsmad.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Jim Robinson, Unsplash

Del på sociale medier