Fra plastikaffald til museumsbillet

I konspirationsteoretiske kredse deles i øjeblikket en nyhed om, at Wonderful Copenhagen har et projekt kørende, hvor man kan betale for attraktioner med grønne handlinger.

Det har rigtig fået konspirationsteoretikerne op på dupperne. Blandt andet Danmarks mest forhadte person, Connie Ringgaard:

Vi starter lige med en simpel korrektion, for det var den 16. juni, at Connie Ringgaard lavede et opslag om Kinas pointsystem:

Og så del da for helvede artiklerne, i stedet for at tage et skærmbillede. Der er ikoner til det samme i bunden af artiklerne.

Som det ses af Connie Ringgaard nye opslag, så påstår hun, at Social Credit Score er her, og at staten begynder i det små med “at det kan betale sig økonomisk for os, hvis vi fravælger bilen eller samler plastikaffald op fra gaden.” … Men det er Wonderful Copenhagen, der er en turismeorganisation, der står bag, ikke staten.

Lad os lige se lidt på, hvad denne “Social Credit Score” går ud på.

Hvis man f.eks. tager cyklen i stedet for bilen, så kan man blot tage et billede af cyklen, og bytte det til en billet til et museum. På Statens Museum for kunst kan man også indløse plastikaffald til en billet til et workshop, hvor plastikaffaldet kan omdannes til et kunstværk.

Det er et noget fimset og ikke særlig effektivt Social Credit Score-system, hvis I spørger mig. Hvor er ansigtsgenkendelsen? Hvor er plus- og minuspointene? Hvor er registreringen? Hvor er straffen? Hvis man ikke gider tage cyklen eller samle plastikaffald, så kan man da bare lade være, og betale for adgangsbilletten som hidtil. Selvom man hverken bliver registreret eller straffet, så må dem der gør en indsats, tilsyneladende heller ikke belønnes. Det er sgu da en mærkelig tankegang.

Der hvor det bliver et endnu mere fimset Social Credit Score-system, er, at det primært er rettet mod turister, skønt lokale også kan deltage, samt at projektet løber fra uge 29 til og med uge 32. Hvis det bliver en succes, vil man muligvis brede det ud og gentage det næste år. Hurra! et meget fimset Social Credit Score-system, der løber fire uger om året.

Vi ser jo en klar tendens hos konspirationsteoretikerne. Nemlig, at de konstant hævder, at de har fået ret. Sandheden er imidlertid, at de aldrig har fået ret i noget som helst. Her er det Jesper Poulsen, der antyder, at de har fået ret:

Ja, hvad sagde de egentlig om fremtiden:

  • At alle vaccinerede vil dø.
  • At vi vil blive indespærret i små lejligheder i 15-minuttersbyer.
  • At vi vil blive tvunget til at spise insekter.
  • At WHO vil overtage vores sundhedsministerium.
  • At der vil blive indført tvangsvaccination.
  • At der vil blive indført et socialt pointsystem.
  • At kontanter vil blive afskaffet.
  • At I bliver flere og flere.
  • At … nu gider jeg ikke skrive mere, for listen er lang.

Fælles for det hele er, at konspirationsteoretikerne ikke har fået ret i noget af det.

Og hvad sagde os får så til det? Jo, vi sagde, at I er en flok uduelige sølvpapirshatte, der ikke aner hvad I taler om, og lever i en fantasiverden.

Jeg vil så godt komme med en undskyldning: Undskyld, at I er en flok uduelige sølvpapirshatte, der ikke aner hvad I taler om, og lever i en fantasiverden.

Kommentér på Facebook-opslaget.

Topfoto: Janis Rozenfelds, Unsplash

Del på sociale medier