Hvis en boykot er god, er to boykotter dobbelt så gode

I fredag udsendte Salling Group en pressemeddelelse, vedrørende åbningen af en ny føtex-butik.

Det er en helt særlig butik, så den fandt også vej til nyhederne:

Nu skulle man tro, at det specielle er, at butikken er betjeningsløs, men det er det ikke. Der har i flere år eksisteret betjeningsløse butikker. Den 10. november 2021 meldte Coop ud, at de ville åbne en betjeningsløs butik. Den 12. august 2022 meddelte Dagrofa, at de havde åbnet den første betjeningsløse Let-Køb butik, og at de havde planer om flere. Der eksisterer også en kæde ved navn near, der har betjeningsløse butikker.

Hvad er så det specielle ved den nye føtex, og hvordan virker den?

Butikken skal have åbent 24 timer i døgnet. Nu er der sikkert nogle konspirationsteoretikere, der kigger med, så jeg må hellere fortælle, at 24 timer i døgnet er hele døgnet. For at få adgang til butikken, så skal man skanne sit betalingskort, og nu kommer det nye. Man anvender en ny kamerateknologi, der kan registrere hvad kunden kommer i indkøbskurven. Ligeledes kan kamerateknologien registrere, hvis kunden sætter en vare på plads igen, så prisen bliver modregnet. Når man er færdig med at handle, så forlader man bare butikken.

Hvis man ønsker at købe alkohol eller andre varer med aldersbegrænsning, så befinder disse sig i et særligt område. For at få adgang til dette område, så skal man bekræfte sin alder med MitID.

Butikken bliver på 120 m2. Til sammenligning er et gennemsnitsparcelhus på 140 m2, så der er altså ikke tale om et stort føtex-varehus, men tværtimod en lille butik. Det er planen, at butikken skal åbne til oktober.

Som man bemærker, så betaler man med betalingskort, og man skal benytte MitID, hvis man vil købe alkohol eller andre varer med aldersbegrænsning. Hvad har vi så? Jo, vi har en flok frihedsbekæmpere, der straks vil begrænse andre menneskers frihed til at handle hvor de vil, ved at kræve en stopper for betjeningsløse butikker.

Den der har lagt sig i spidsen for denne undertrykkelse, er den lalleglade, dybt religiøse, uvidende, begrebsforvirrede, højreekstremistiske, konspirationsteoretiske, subjektive, selverklærede og forudindtagede journalist, der slet ingen research laver, Anita Vivian Alexandru:

Af hjertet endnu engang tak til Kent Nielsen for at konfrontere de korrupte landsforrædere som kalder sig folkevalgte politikere. De har eksperimenteret med folket og det næste bliver at implementere betalingsfrie butikker ligesom føtex. Derfor håber jeg I vil stå sammen og sige #nejtak samt følge siden Boykot Føtex - nej tak til krav om Mitid - Vi ønsker ikke at det menneskelige forsvinder fra samfundet eller at være en del af endnu et eksperiment. #dumid

Når jeg deler opslaget op i et skærmbillede og en indlejret video, så er det fordi, at der er nogle indlejringsproblemer, når opslag har videoer.

Vi ser her bort fra hendes udtalelser om Kent “Hold nu kæft, når jeg råber!” Nielsen, der render rundt til Folkemødet i Allinge på Bornholm og skaber sig, og koncentrerer os om Anita Alexandrus opfordring til boykot af føtex. Allerede i fredags oprettede hun en Facebook-side, med navnet Boykot Føtex – nej tak til krav om Mitid:

Skærmprint af toppen af Facebook-siden

Her skal Anita Alexandru, nok være klar over, at føtex staves med lille “f”. Desuden skal hun være opmærksom på, at der kun kræves MitID, hvis man skal købe varer med aldersbegrænsning.

Anita Alexandru har allerede arrangeret en demonstration foran butikken, når denne åbner, skønt ingen ved, hvornår butikken præcist åbner. Blot at åbningen er planlagt til oktober. I skrivende stund er der én deltager og to interesserede.

Se, føtex ejes af Salling Group, og nu bliver det rigtig sjovt, for konspirationsteoretikerne boykotter jo allerede Salling Group. Det skete da føtex og Bilka i september 2021 oprettede vaccinationssteder i deres varehuse:

Connie Ringgaards opfordring til boykot af Salling Group
Velstandspartiet Jorden Frihed Kundskabs opfordring til boykot af Salling Group
Roxanne Tirkovs opfordring til boykot af Salling Group
Per Brændgaards opfordring til boykot af Salling Group

Siden konspirationsteoretikerne allerede boykotter Salling Group, og dermed føtex, så virker det temmelig kikset, at man vil boykotte dem igen. Det lader til, at konspirationsteoretikerne har en meget kort hukommelse, så de har sikkert glemt, at de allerede boykotter Salling Group, og mon ikke de alle har glemt alt om boykot af føtex, når butikken åbner til oktober.

Anita Alexandru er så ikke den eneste konspirationsteoretiker, der har nævnt føtex-butikken. Her er det f.eks. Annette Narimani, der nu kalder sig Annette Parmesana, eller noget i den retning, på Facebook:

Nu er der jo bare det ved det, at jeg netop har dokumenteret, at vi faktisk har haft betjeningsløse butikker i Danmark i flere år, så derfor lo vi ikke bare af Annette Parmesana, men vi ler stadig. Det er jo nemt nok at forudsige noget, der allerede er sket. Jeg kan så ikke huske, at Annette Parmesana nogensinde har sagt, at betjeningsløse butikker ville komme, og da hun jo selv har indrømmet, at hun fyrer røverhistorier af, der slet ikke passer, så skal det nok tages med et gran salt. Herefter synger vi alle sammen følgende tekst til melodien Camptown Races:

Annette er en sølvpapirshat,
Doo-dah, Doo-dah

Det hedder ikke doh dah. D’oh, er noget Homer Simpson siger, men Annette Parmesana er tilsyneladende inspireret af ham. Han bruger det især, når han har kvajet sig.

Disse konspirationsteoretikere hævder at kæmpe for frihed, men de kæmper imidlertid kun mod andres frihed. I dette tilfælde friheden til at handle hvor, og hvordan man vil. Hvad værre er, at i mange små byer har dagligvarebutikker måttet dreje nøglen om. Flere steder er disse butikker erstattet med betjeningsløse butikker. Der er altså tale om, at disse såkaldte selvbestaltede “frihedskæmpere” kæmper for, at mennesker i disse byer ikke kan købe ind lokalt. Alternativet til betjeningsløse butikker er i disse tilfælde, ingen butikker.

Det fremgår også, at de betjeningsløse butikker, der bliver placeret i større byer, er et supplement til eksisterende butikker, hvorfor ingen tvinger konspirationsteoretikerne til at handle i disse butikker. De kan bare lade være, hvis de ikke vil.

Gud fader bevares for en gang dobbeltmoral og hykleri!

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Fikri Rasyid, Unsplash

Del på sociale medier