Den fornærmede konspirationsteoretiker

Normalt er jeg ret ligeglad med, hvad konspirationsteoretikerne skriver om mig, men nogle gange så kommer der opslag, hvor jeg har lyst til at tage til genmæle. Denne gang er det Annette Narimani, der nu kalder sig Annette Parmesana, eller noget i den retning, på Facebook, der har nævnt mig i hele to opslag.

Opslagene er fra henholdsvis den 8. juni 2024 og den 9. juni 2024, hvilket er ret påfaldende, da jeg den 7. juni 2024 netop udstillede Annette Parmesanas uvidenhed om fysik og manglende research i et blogindlæg. Dette blogindlæg er Annette Parmesana tilsyneladende blevet fornærmet over. Men hun kunne jo også lade være med at indrømme på en video, at hun fyrer røverhistorier af, der slet ikke passer. Kun meget dumme mennesker har tillid til en lystløgner.

Lad os se det første opslag, hun skrev den 8. juni 2024:

Annette Narimanis opslag.

Annette Parmesana deler herefter et opslag fra Frihedsbevægelsens Fællesråd, med denne video, der virker temmelig redigeret:

Det meste af Annette Parmesanas opslag handler om Anthony Fauci, der netop har været i høring for en underkomite i den Amerikanske kongres. Her bliver han forespurgt og gjort ansvarlig for alverdens ting, af en flok republikanske antivaxxere. Det er bare det sædvanlige antivaxxer vrøvl, der kommer til udtryk i opslaget. Annette Parmesana kommer også med den sædvanlige smøre vi har hørt på i over fire år om, at de ansvarlige nu bliver stillet til regnskab. Rent vrøvl og konspirationsteoretikernes og antivaxxernes våde drøm!

Det er imidlertid det sidste, som Annette Parmesana skriver, der fangede min interesse:

»Vi snorker videre og tror stadig Coronarestriktionerne har reddet vores liv.

Blandt andet siden, @det sovende får, han håner stadig konspirationsfolket i stedet for at læse lidt op på, han faktisk er vaccineret med ubrugelig sovs under tvang.

Sandheden kan være svær at forholde sig til, når man i flere år er blevet løjet for.
Tillykke Jesper Schnoor, du er dagens idiot i skysovs.

Corona er en ufarlig snotnæse!«

Nu tror jeg ikke, at der er mange, der hævder, at lige deres liv er blevet reddet af coronarestriktionerne, men at de begrænsede smitteudbredelsen, og dermed reddede mange personer i risikogrupperne, herunder de ældre, for alvorlig sygdom og eventuelt død, er utvivlsomt.

Jeg håner ikke konspirationsteoretikere. Jeg udstiller deres des- og misinformation, og dermed løgne, uvidenhed og manglende research. Her skal jeg fortælle Annette Parmesana, at “læse op på” ikke er, at man blot ser, hvad andre påstår på de sociale medier eller at man selv kommer med løgne. Desuden er jeg helt frivilligt blevet vaccineret med en særdeles effektiv vaccine. Desværre for Annette Parmesana er der endnu ikke udviklet en vaccine mod dumhed.

Og ja, sandheden kan være svær at forholde sig til for nogle. Faktisk kan nogle slet ikke forholde sig til den, men må fyre røverhistorier af, der slet ikke passer, for at forsvare deres verdensbillede:

Jeg bliver aldrig træt af den video. Det er sjældent, at en konspirationsteoretiker udstiller sig selv i den grad, som Annette Parmesana gør her. Fatter hun ikke, at hun fuldstændig undergraver sin egen troværdighed med den udtalelse?

Så tillader Annette Parmesana sig at kalde mig for en idiot. Så kan jeg vel snildt tillade mig at gøre opmærksom på, at parmesan er en meget fed ost.

Så har coronavirussen, der forårsager covid-19 jo muteret til mildere varianter siden den oprindelige Wuhan-variant. I dag er covid-19 således på linje med influenza, men begge sygdomme koster hvert år menneskeliv, så nogen “ufarlig snotnæse” er ingen af sygdommene. I øvrigt er coronavirus en fællesbetegnelse for en underfamilie af virus. Heraf er nogle fuldstændig harmløse, andre kan give en almindelig forkølelse, mens andre kan give mere alvorlige sygdomme som f.eks. SARS, MERS og senest covid-19. Den slags ved Annette Parmesana ikke, for hun læser ikke op på noget.

Vi springer videre til Annette Parmesanas andet opslag fra den 9. juni 2024:

Det er lidt underligt, at Annette Parmesana nævner mig her. Jeg har aldrig lagt skjul på, at der eksisterer insekter som fødevarer. Jeg har endda ofte linket til “Din insekt butik“, der sælger spiselige insekter online. Jeg har også nævnt ENORM, der i øjeblikket laver dyrefoder af insekter, men på længere sigt måske vil producere insekter til menneskeføde. Tilsyneladende har Annette Parmesana først opdaget ENORM nu, men nu er konspirationsteoretikere jo heller ikke de hurtigste.

Men jeg har da også skrevet om de underlige påstande konspirationsteoretikere kommer med, og som kun er i deres hoveder. Påstande om at vi skal tvinges til at spise insekter, og at man vil “luske” insekter i vores fødevarer, hvilket naturligvis er det rene vrøvl. Hvis man ikke vil spise insekter, så kan man blot lade være.

Til sidst skriver Annette Parmesana:

»Menneskets krop er slet ikke egnet til at nedbryde de enzymer, der er i insekter. Se på de fattige i Afrika… hvis vi var ment til at spise insekter ville de ikke ende med store oppustede topmaver!«

Jeg synes, at Annette Parmesana skulle fortælle de milliarder af mennesker verden over, der spiser insekter, at deres krop slet ikke er egnet til at nedbryde de enzymer, der er i insekter. Annette Parmesanas påstand er jo en lodret løgn, og forskere har afvist disse løgne. Annette Parmesana har vist “læst op på” dumme opslag på de sociale medier. Misinformationen stammer nok fra, at mennesker ikke kan fordøje kitin, som insekters ydre skelet er dannet af.

Og så hører Annette Parmesana tilsyneladende til den type forældre, der siger til deres børn, “tænk på de sultne børn i Afrika”, hvis hendes børn ikke vil spise op. Det hun fyrer af til sidst, er idioti når det er dummest. Som om der kravler massevis af insekter rundt under en tørke og hungersnød, som man bare kan samle op og spise.

Annette Parmesana beviser gang på gang, at hun er uvidende, en løgner og den eneste knallert på molen, der kører baglæns.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Mika Baumeister, Unsplash

Del på sociale medier