Chinatown

I gårsdagens blogindlæg sprang jeg let og elegant hen over 15-minuttersbyer. Det gjorde jeg af to grunde. Dels så har jeg skrevet om 15-minuttersbyer før, dels så havde jeg allerede fundet dette opslag:

Som man kan se, så er det et opslag af Jette Møller, der nu hedder Jette Sofia Pedersen, bedre kendt som Vendte Jedte. Lad os lige se, hvad det egentlig er, at vi kalder en konspirationsteori, for det er ikke 15-minuttersbyer, der blot er et byplanlægningskoncept:

Vi skal tvinges til at bo i små lejligheder. Vi må ikke forlade 15-minutterszonen, der er et rent fængsel. Vi må intet eje. Kontanter vil blive afskaffet. Vi vil blive overvåget konstant og så selvfølgelig, at vi skal tvinges til at spise insekter.

Det er i hovedtræk konspirationsteorierne omkring 15-minuttersbyer, men som ved alle konspirationsteorier, så er der varianter.

Jette Møller, nu Pedersen, deler så en artikel fra TV 2 Nyhederne, og hvad står der så i den?

Artiklen handler om et lejlighedskompleks i byen Hangzhou i Kina. I lejlighedskomplekset bor ca. 20.000 mennesker, der har adgang til blandt andet supermarkeder, frisører, pakkebokse, spa, restauranter, træningscenter og endda en politistation. Der er med andre ord, adgang til alle moderne bekvemmeligheder, så man i princippet slet ikke behøver forlade bygningen.

Bygningen hedder Regent International Center og blev indviet i 2013, oprindeligt som et luksushotel, men det blev kort efter indvielsen omdannet til eksklusive lejligheder. Priserne for lejlighederne svinger fra 1.500 kinesiske yuan for de mindste til 4.000 yuan for de største lejligheder med balkon. Priserne er nogenlunde de samme i danske kroner. Der er altså langt fra tale om de små “kube-lejligheder”, som Jette Møller, nu Pedersen, taler om.

Det er fuldstændig frivilligt om man vil bo der, ligesom man kan forlade bygningen som man lyster. Om man vil bryde sig om at bo der, er således udelukkende en smagssag.

Med det forbehold, at vi taler om Kina, så er der altså intet i det her, der opfylder nogle af de ting, der indgår i konspirationsteorierne omkring 15-minuttersbyer.

Helt uden sammenhæng i øvrigt, så skriver Jette Møller, nu Pedersen:

»Jeg ryster stadig dagligt på hovedet af den almene dansker der pakkede sig ind i mundbind og covid pas. Vejen her til blev skudt igang og stadig forstår folk Nada.«

Det vil jeg godt advare imod. Med al den rysten på hovedet, så risikerer man, at der går en skrue løs.

Vi må så antage, at Jette Møller, nu Pedersen, mener, at et lejlighedskompleks i Kina, der blev indviet i 2013, og som indeholder eksklusive lejligheder samt adgang til alle moderne bekvemmeligheder, og hvor det er helt frivilligt at bo, og hvor man kan komme og gå som man vil, er årsagen til, at den almene dansker brugte mundbind og coronapas.

Der er vist allerede gået en skrue løs, men vi får vished i morgen.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Hédi Benyounes, Unsplash

Del på sociale medier