3-i-1

I forgårs oprettede jeg en ny person på Tossetoppen. Som næstformand i Velstandspartiet Jorden Frihed Kundskab (JFK21) så anså jeg, at han hørte til på listen. Denne person er naturligvis Jimmi Roger Pedersen.

Titlen på dette blogindlæg er 3-i-1, og det er ikke fordi, der skal klippes negle, men fordi jeg har lavet en lille samling af Jimmi Roger Pedersens opslag, tre i alt, i ét blogindlæg.

På Tossetoppen skriver jeg om Jimmi Roger Pedersen, at hans fornemmeste rolle som næstformand tilsyneladende er at sende idiotiske e-mails til gud og hvermand. Så lad os starte med at se på en sådan idiotisk e-mail, som han har sendt til DMI:

Hvad det er han har skrevet, kan også læses i et nyhedsbrev fra JFK21. Som det ses af starten, så har Jimmi Roger Pedersen også sendt skrivelsen til relevante politikere, myndigheder, klima- og miljøorganisationer (jublen vil ingen ende tage).

Herefter fortsætter han:

»Endnu en gang gør jeg hermed opmærksom på eksistensen af teknologien ‘Geoengineering’. Denne teknik som kan spore bl.a. gennem avisartikler helt tilbage til 1800-tallet.

I Dubai er det i dag almindelig kendt at vejret for byen og området omkring drives af deres meteorologiske institut vha. geoengineering. De har udviklet metoder og teknikker til ‘cloud seeding’, hvor skyer sprøjtes med kemikalier for at blive større, vokse sammen og give nedbør.«

DMI er udmærket klar over hvad geoengineering er. Det er nævnt flere gange på deres hjemmeside, blandt andet under punktet “Klimastabilisering” på denne side. De behøver nok ikke at blive gjort opmærksom på geoengineerings eksistens.

Jimmi Roger Pedersen viser så, at han ikke ved hvad geoengineering er. Han ved tilsyneladende ikke engang, at “cloud seeding” hedder skypodning på dansk. Han blander så geoengineering sammen med skypodning, men skypodning er ikke geoengineering. Skypodning går ud på, at få det til at regne lokalt, mens man ved geoengineering prøver at ændre hele klimasystemet. Herudover, så tror mange af konspirationsteoretikerne, at geoengineering kun omfatter solar geoengineering, altså hvor man spreder partikler i atmosfæren for at mindske Solens indstråling. Men geoengineering kan omfatte mange andre ting, hvoraf CO2-udvinding fra atmosfæren nok er den mest kendte. Der har dog også været flere “morsomme” forslag fremme, såsom at male alle hustage hvide eller sprede flamingokugler i havet for at reflektere sollyset.

Skypodning har man eksperimenteret med siden 1940’erne. Carl Barks lavede ovenikøbet en Anders And-historie, hvor Anders And skypoder:

Anders And skypoder

Jimmi Roger Pedersen behøver vist ikke gøre DMI, eller andre, opmærksomme på, at både geoengineering og skypodning eksisterer. Geoengineering er dog ikke noget man foretager sig endnu, og solar geoengineering betragtes som en allersidste udvej.

Så kobler Jimmi Roger Pedersen skypodning sammen med det kraftige regnfald og oversvømmelsen i Dubai, blandt andet med henvisning til en artikel fra Bloomberg. Imidlertid er der intet, der tyder på, at skypodning skulle have forårsaget regnfaldet. Det var ovenikøbet varslet af meteorologerne, så hvorfor skulle man skypode?

Herefter fortsætter Jimmi Roger Pedersen:

»Ift. ovenstående og DMI’s stadige benægtelse af teknologien geoengineering vil jeg, som en del af folket, rejse spørgsmålet om hvorvidt DMI, i sin nuværende form og styrke, er i stand til at varetage rollen som vejleder for politikerne og klimaorganisationer, som deraf indretter vor kultur med fx 15-min-byer – bygget på ideen om at menneskelig aktivitet og deraf CO2-udledning skulle styre verdens klima. Dertil lige en reminder – manmade-CO2 udgør ca. 1 ud 100.000 dele i atmosfæren.«

Den første del om DMI’s “benægtelse” har jeg ligesom adresseret, så lad mig lige kommentere på det efterfølgende. Jimmi Roger Pedersen hævder at være en del af folket, men her må jeg nok indskyde, at Jimmi Roger Pedersen kun kan tale for sig selv. Jeg er ret sikker på … Nej, jeg er helt sikker på, at hovedparten af folket er uenig med ham. Enhver kan stille sig op og hævde, at man som “en del af folket bla, bla, bla”, men det jo ikke sikkert man har ret eller alle er enige. Jimmi Roger Pedersen nævner så 15-minuttersbyer, men det er en gammel ide, og Jimmi Roger Pedersen ved vist ikke, at det blot er et byplanlægningskoncept.

Han hævder til sidst at “man made” CO2 udgør 1 del ud af 100.000 dele. Hvor fanden har han de tal fra? Normalt burde CO2-indholdet ligge på 280 ppm (part pr. million). Nu er det oppe på 420 ppm, hvilket vil sige, at “man made” CO2 er på 140 ppm, hvilket svarer til 14 dele ud af 100.000 dele.

Han slutter med:

»I ønsket om at DMI vil tjene folket og det sande (umagen for) vil jeg opfordre til en omfattende selvransagelse og dialog. Der er endnu mange seniorforskere som tænker helt klart, er uafhængige ift. karriere og anseelse, og derfor reelt er frie. Brug de kræfter mens de endnu er her.«

DMI tjener 99,8% af folket, og Jimmi Roger Pedersen, JFK21 samt andre konspirationsteoretikere tilhører de sidste 0,2%. Gud fader bevares for en selvhøjtidelighed.

Vi tager opslag nummer to:

Jimmi Roger Pedersen viser resultatet af en Google-søgning. Resultatet viser noget fra hjemmesiden https://ncse.ngo/. Det står for “National Center for Science Education”, der kæmper for ordentlig undervisning i fysik og biologi (science). Specielt kæmper foreningen mod kreationismen, der prøver at luske sig ind i undervisningen i USA med “intelligent design” som modstykke til evolutionsteorien. Men her laver Jimmi Roger Pedersen en kæmpe fejl. Han læser ikke artiklen! Havde han gjort det, så ville han have opdaget hvad der står fremhævet i toppen af siden:

»This satirical look at “only a theory” disclaimers imagines what might happen if advocates applied the same logic to the theory of gravitation that they do to the theory of evolution.«

Eller på dansk:

»Dette satiriske blik på “kun en teori”-fraskrivelser forestiller sig, hvad der kunne ske, hvis fortalere anvendte den samme logik på teorien om tyngdekraften, som de gør på evolutionsteorien.«

Der er altså tale om satire, hvilket bevirker, at Jimmi Roger Pedersens argument går fuldstændig fløjten. Som jeg nogenlunde skrev i en kommentar på min Facebook-side i går, så er eksistensen af tyngdekraften et observerbart faktum, tyngdekraftens natur er beskrevet i Einsteins almene relativitetsteori, mens tyngdekraftens årsag er en hypotetisk partikel ved navn gravitonen.

Og nu skriver jeg noget, jeg allerede blev træt af at skrive for længe siden: En videnskabelig teori er ikke et gæt, men bygger på evidens, og den almene relativitetsteori bliver den onde lyne mig svær at modbevise, for den er rigtig godt underbygget. Bare læs linket ovenover!

Jimmi Roger Pedersens argument, er netop et “det er kun en teori”-argument, og er meget typisk for uvidende kreationister og ikke mindst flat earthers (FE’ere). Så lad os se på et eksempel på, at Jimmi Roger Pedersen er FE’er:

Tænk engang at benytte et klip fra Flintstones for at understøtte sin påstand om, at Jorden er flad! Jeg ved ikke om man egentlig kan tale om “divide & conquer”, når 9.999 ved Jorden er en kugle, mens 1 tror den er flad.

Jeg skriver lige det sidste i Jimmi Roger Pedersens opslag:

»Selvom jorden er så meget andet end både flad og rund, er dog ideen om en roterende globe i et lukket vakuum undtaget åben for space-weather, så idiotisk at jeg mangler ord.

Som ofte sagt, jordens form og cykli vil sætte dig fri…. 🙂. 🙏🏹🍀«

Jeg tror ikke, der er meget diskussion om, hvem der er idiotisk her. Jimmi Roger Pedersens plads på Tossetoppen er yderst fortjent, og der er ikke rigtig noget at sige til, at JFK21 er gået tilbage efter han blev næstformand.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Waranont (Joe), Unsplash

Del på sociale medier