Fladjordsmemer IV

Så er vi kommet til fjerde afsnit af tåbelige fladjordsmemer, der illustrerer hvor dumme flat earthers (FE’ere) egentlig er. Dels er dem, der har lavet memerne dumme, men dem der deler dem, er endnu dummere, da de tilsyneladende ikke formår at lave deres egne memer.

Meme 1

Hanging on at 100mph - Hanging on at 17,500mph?

Den tager vi så lige på dansk, selvom jeg tror de fleste forstår det:

»Holder fast ved 160 km/t
Holder fast ved 28.160 km/t?«

En ting er, at FE’ere ikke forstår noget som helst om tyngdekraft, men at de heller ikke forstår luftmodstand, er sgu for dumt.

Faldskærmsudspringeren øverst er påvirket af luftmodstanden, hvorfor vedkommende hænger skråt efter flyet. I det faldskærmsudspringeren slipper, så falder vedkommende ned på grund af tyngdekraften.

Astronauterne forneden er ude i rummet, og hvad mangler der derude? Luft, så der er ingen luftmodstand, derfor har de samme fart som rumstationen de forlod.

Men hvorfor falder astronauterne så ikke ned? Elementært, for det gør de også, men da krumningen af faldet svarer til Jordens krumning, så rammer de hele tiden ved siden af Jorden, og bliver i kredsløb.

Det her er altså fysik på folkeskoleniveau, og selv det forstår de ikke.

Meme 2

you're a flat eather! - you're an evolved ape!

På dansk:

»du er en fladjordstroende!
du er en udviklet menneskeabe!«

Vi er helt klart ovre i den kreationistiske afdeling med evolutionsbenægtelse, og nu er jeg snart træt af at skrive det:

MENNESKET STAMMER IKKE FRA ABERNE, MEN MENNESKET OG ABERNE HAR EN FÆLLES FORFADER.

Gud ved hvad FE’erne har en fælles forfader med? En amøbe? Naaah! De er sgu for kloge. En bakterie måske? Naaah! De er også for kloge. Måske er FE’ere ligefrem ophavet til alt liv. De er bare gået i stå, mens den anden gren udviklede sig.

Meme 3

Billede af to stearinlys, hvor det ene er dækket af et glas så det er gået ud. Nedenunder et billede af Solen med teksten #ThatsAwkward ovenover.

Her er ikke så meget at oversætte bortset fra, at hashtagget betyder “det er akavet”.

Det er fa’me op ad bakke med de FE’ere, for det her er jeg også træt af at skrive:

SOLEN BRÆNDER IKKE MED ILD, MEN ENERGIEN KOMMER FRA FUSION.

Men hvordan fungerer det egentlig?

Solen er en kugle af gas, der holdes sammen af tyngdekraften. I Solens indre er der et enormt tryk og en temperatur på 10-15 millioner Kelvin. Hvad pokker er Kelvin, er der nok nogle der spørger? Jo, Kelvin er en temperaturskala, der svarer til Celsius-skalaen, blot med den ændring, at nulpunktet for Kelvin er flyttet til -273,15° C, der er det absolutte nulpunkt. Det kan simpelthen ikke blive koldere end det. Det er derfor let at omregne fra Kelvin til Celsius:

Celsius = Kelvin – 273,15

Det vil sige, at 10-15 millioner Kelvin svarer nogenlunde til … 10-15 millioner grader Celsius. Der er altså forbandet varmt inde i Solens center. Dermed sker der det, at brintatomer smelter sammen og danner heliumatomer under afgivelse af energi. Det er derfra sollyset stammer, sgu ikke fordi der er ild i Solen.

Videnskab.dk har en meget fin artikel om Solen.

Men er det noget vi kender her fra Jorden? Jo da! Nogen der har hørt om en brintbombe? Den fungerer faktisk ved en lignende fusionsproces, og antændes med en atombombe. Energien fra en brintbombe er så lidt ude af kontrol, men man arbejder seriøst med at lave kontrolleret fusion. Man har skam allerede fungerende fusionsreaktorer, skønt der nok går mange år endnu, før man kan starte en egentlig produktion.

Det var memerne for denne gang, og jeg har faktisk ikke flere på lager, men det skulle undre mig, hvis der ikke dukker flere op.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier