Fladjordsmemer III

Så er jeg klar med tredje omgang dumme fladjordsmemer, der er delt af dumme danske flat earth’ers (FE’ers).

Meme 1

HOW CAN A BALL EARTH BE 71% FLAT PLANE LEVEL WATER ? IF THE EARTH IS 71% WATER THE EARTH IS 71% FLAT. water does not stick on a spinning ball... But, But Gravity...

Det første meme tager FE-logikken til en hel ny dimension. Lad os lige se det på dansk:

»HVORDAN KAN EN KUGLEJORD VÆRE
71% PLANT VAND I NIVEAU?

HVIS JORDEN ER 71% VAND,
ER JORDEN 71% FLAD

vand klæber ikke til en snurrende kugle…

Men, Men Tyngdekraft…«

Denne påstand er helt ny for mig. Jorden er simpelthen 71% flad. Det er simpelthen for dumt skrevet, men okay! Forfatterne af fladjordsmemer er jo næsten ligeså dumme, som de FE’ere der deler dem. Kun næsten, da de trods alt er i stand til at udstille deres dumhed i memerne.

Nu er vand ikke særlig plant. Der er f.eks. både bølger og tidevand. Memet bygger også på en total mangel på forståelse af, hvad niveau (level) betyder, og det betyder ikke flad. F.eks. siges to ting at ligge i samme niveau, hvis den ene ting er 1 meter over havoverfladen i København, mens den anden ting er 1 meter over havoverfladen i Rom. Vandret er imidlertid ikke den samme retning, da vandret er vinkelret på retningen mod Jordens centrum, og retningen mod Jordens centrum er forskellig i København og Rom på grund af Jordens krumning. Et andet eksempel kunne være en bakke. Nu bygger vi en mur over bakken, hvor murens højde er konstant over bakkens jordoverflade. Her vil murens top også være i niveau (level) med jordoverfladen, skønt murens top jo krummer. FE’ernes konstante “water always finds it’s level” er noget forbandet vrøvl, og de kan dermed tage mangel på forståelse for sproget med i samlingen.

Nej, vand klæber ikke til en snurrende kugle. I hvert fald ikke den slags kugler som FE’erne tænker på. Men det er da godt, at Jorden ikke snurrer, men roterer ganske langsomt. Dermed er centrifugalkraften ubetydelig i forhold til tyngdekraften.

Forfatteren giver selv svaret til sidst: Tyngdekraften holder vandet nede på Jorden.

Meme 2

Billede af en person, der laver det engelske tegn for Jorden på tegnsprog med teksten: Sign Language for Earth - They are deaf NOT Blind

Dette meme er nok det mest søgte fladjordsmeme, jeg endnu er stødt på. På dansk betyder memet:

»Tegnsprog for Jorden

De er døve
IKKE Blinde

Kuppel

Flad«

Jeg er faktisk aldrig stødt på en døv FE’er, så døve er heller ikke dumme. Jeg kan i øvrigt godt lide, at ordet “Flad” peger på en knyttet næve, der faktisk minder om en kugle.

Lad os lige se det amerikansk engelske tegn for Jorden:

Jeg tror, at det tegn kan tolkes på mange måder.

Lad os så se det danske tegn for Jorden:

Hovsa! Hun beskriver en kugle med sine hænder. Hvordan mon det skal tolkes? Den danske FE’er, der har delt memet, skulle nok have lavet lidt research. Videoerne er ovenikøbet fra YouTube, hvor FE’erne normalt laver research.

Der findes ligeså mange forskellige tegnsprog, som der findes talesprog, hvorfor dette meme er lige til at lukke op og skide i.

Meme 3

Perspektive is the imaginary curve

Teksten betyder på dansk:

»Perspektiv er den imaginære kurve«

Det nederste billede viser tydeligt, hvordan perspektiv virker. Lygtepælene ser mindre og mindre ud, jo længere væk de er. Afstanden imellem lygtepælene ser kortere og kortere ud, jo længere de er væk. Lamperne ser også mindre og mindre ud, jo længere væk de er. Træerne ser mindre og mindre ud, jo længere væk de er, ligesom afstanden mellem dem ser kortere og kortere ud. Vejen ser også smallere og smallere ud, jo længere væk den er.

Men mangler der ikke fuldstændig perspektiv i øverste timelapse-foto? Jo, Solen har den samme størrelse, selvom den jo skulle blive mindre. Desuden er afstanden mellem Solen den samme, selvom den skulle blive kortere. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, om billederne af Solen er taget med ens tidsforskel. Jeg ved at fotoet er fra Alaska og oprindeligt stammer fra en hjemmeside ved navn alaskainpictures.com, men den hjemmeside eksisterer ikke mere. Jeg har imidlertid fundet det flere steder, men på denne LinkedIn-profil kan man se, hvor det kommer fra, men der er ikke angivet specifikationer.

Så er det jo godt, at der er masser af gode timelapse-fotos af solnedgange på nettet.

Dette billede er taget i Norge og dækker en solnedgang over 45 minutter. Billederne af Solen, er taget med 3 minutters mellemrum.

Som man ser, så er der intet spor af perspektiv i billedet, hvilket må betyde, at Solen er meget langt væk, og flytter sig med en konstant hastighed fordi, at Jorden roterer med en konstant hastighed på 15 grader i timen.

Der er fulde specifikationer i beskrivelsen af fotoet, men FE’erne vil sikkert råbe CGI (Computer-generated Imagery), da fotoet er enkeltfotos sammensat i Photoshop. Det vil så bare vise, at de heller ikke forstår, hvad CGI er.

Det var alle fladjordsmemer for denne gang, men de næste tre er allerede klar.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier