Fladjordsmemer II

Nu trænger jeg virkelig til at slappe af med nogle simple fladjordsmemer. Ikke fordi der eksisterer avancerede fladjordsmemer, højst nogle der får en til at undre sig over, at forfatterne og dem der bringer memerne, kan være så dumme.

Meme 1

Did you know that the aurora borealis lights are the colors around God's throne? And he that sat was to look upon like a jasper and a sardine stone: and there was a rainbow round about the throne, in sight like unto an emerald. Revelation 4:3.

Der er ikke så meget tvivl om, at vi er på religiøs grund. Vi tager den lige på dansk:

»Vidste du, at nordlys er farverne omkring Guds trone?«

Og så kommer der lige et bibelcitat fra Johannes’ Åbenbaring, kapitel 4, vers 3, der selvfølgelig er taget fra King James Bible, som de her hundehoveder af en eller anden grund elsker. På dansk efter Bibelselskabets oversættelse lyder det:

»Og han, som sad på tronen, var at se til ligesom jaspis og sarder, og der var en regnbue rundt om hans trone, at se til som smaragd.«

Nu ved de mere oplyste, at nord- og sydlys opstår, når ladede partikler fra solvinden opfanges af Jordens magnetfelt, føres mod nord- eller sydpolen og herefter kolliderer med atmosfærens molekyler.

Det kunne være interessant at vide, hvad forfatteren tror sydlys (aurora australis) er? Farverne omkring Guds lokum?

Meme 2

Plane flying from East to west at 300 mph... The earth rotates from west towards east at 1,400 mph under the plane... How does the plane not reach it's destination 1,400 mph faster? Nor is the return trip longer or shorter. How? Answer: The earth is not spinning.

Vi tager den lige på dansk:

»Fly, flyver fra øst til vest med 300 mph…
Jorden roterer fra vest mod øst med 1.400 mph under flyet…
Hvorfor når flyet ikke sin destination 1.400 mph hurtigere? Hjemturen er heller ikke længere eller kortere. Hvordan?

Svar: Jorden snurrer ikke.

Jeg har faktisk tidligere lavet et Facebook-opslag med et lignende scenarie, og generelt kan det bare læses igen:

Den korte forklaring er, at atmosfærens luft drejer med, samt at flyet har samme udgangshastighed som jordens rotation, og den udgangshastighed bevarer den under flyvningen. Flyets hastighed i forhold til jorden er således kun 300 mph, hvis vi ser bort fra vejrforhold.

Forfatteren kan så ikke finde ud af noget som helst. Han skriver, at Jorden roterer under flyet med 1.400 mph (miles per hour), hvilket svarer til 2.253 km/t. Men den maksimale hastighed for Jordens vandrette hastighed er 1.670 km/t ved ækvator. Hastigheden mindskes, jo længere mod nord eller syd man er fra ækvator, da afstanden til Jordens rotationsakse er kortere, men rotationshastigheden på 24 timer for en omdrejning er uændret. Ved polerne er den vandrette hastighed nul. I øvrigt et lidt langsomt fly, der kun flyver 483 km/t.

Gud ved om de fjolser, nogensinde fatter det.

Meme 3

Præst der løfter et emblem med NASA's logo og hvor teksten lyder: BECAUSE ATHEISTS NEED A RELIGION TOO.

En dansk oversættelse? Så gerne!

»Fordi ateister også behøver en religion.«

At være ateist betyder bare, at man ikke tror på nogen guder. Der er således ateister, der har en religion. F.eks. er der ingen gud i mange buddhistiske retninger. Nogle ateister tror også på genfødsel, der ikke involverer nogen guder. At være ateist betyder således ikke i sig selv, at man ikke har en religion.

Personligt hører jeg så til den type ateister, der ikke har nogen former for religion, heller ikke NASA. Jeg tror på de forklaringer, som bygger på den viden man har. Med andre ord så accepterer jeg videnskaben. Da menneskets viden kan ændre sig, så kan videnskabelige forklaringer også. Disse ændringer accepterer jeg, ligesom jeg accepterer, at der bare er nogle ting, man ikke ved. Ændrer disse religiøse fladjordstosser deres overbevisning, selvom evidensen peger på noget andet? … Nej!

Det her meme er fuldstændig åndsvagt, selv for en fladjordstosse!

Så mange fladjordsmemer for denne gang, men der er allerede tre nye på bedding. De danske fladjordstosser bare spytter det ene idiotiske meme ud efter det andet. Meget andet kan de jo ikke finde ud af. Det skulle da lige være idiotiske og manipulerede videoer.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier