Kræft med turbolader

De fleste har vel efterhånden hørt om begrebet “turbokræft”. Det er et begreb og en diagnose, der på ingen måde eksisterer i det virkelige liv, men som er opfundet af antivaxxerne i forbindelse med mRNA-vaccinerne, så de kan give vaccinerne skylden for alle kræfttilfælde.

Begrebet har imidlertid fået ny næring med et nyt studie med navnet “Increased Age-Adjusted Cancer Mortality After the Third mRNA-Lipid Nanoparticle Vaccine Dose During the COVID-19 Pandemic in Japan“.

Studiet er blevet omtalt på den stærkt konspirationsteoretiske norske hjemmeside, Steigan.no. En side som kun konspirationsteoretikere tror på. Her er det den notoriske konspirationsteoretiker Michael Jakobsen (Michael Jaxon Jacobsen på Facebook), der deler et opslag af Poul Erik Antonsen med et skærmbillede fra Steigan.no:

Som sædvanligt tror konspirationsteoretikerne igen, at de har fået ret, men har de det? Nu kunne jeg godt bruge en masse tid og kræfter på at debunke dette studie, men det gider jeg ikke, når Rebecca Watson allerede har gjort det så glimrende i denne knapt 11 minutter lange video:

Det fremgår af videoen, at studiet er udgivet på Cureus, der er kendt for en overfladisk peer-reviewing-proces, og som tidligere har måtte trække adskillige studier tilbage.

Studiet hævder, at der er fundet korrelation (sammenfald) mellem vaccinationerne og en stigning i antal dødsfald af kræft i 2022, særligt kræft i æggestokke, leukæmi, kræft i blærehalskirtel (prostata), kræft i læbe, mund og svælg, kræft i bugspytkirtel (pancreas) og brystkræft. For lunge-, endetarms-, mave- og leverkræft, skulle en faldende tendens være stagneret i 2022. Som Rebecca Watson også viser i videoen, så har studiet rent faktisk ikke fundet korrelation ifølge de data, de bruger i studiet.

Det kan kun tolkes derhen, at nogle useriøse “forskere” prøver at luske turbokræft-begrebet ind ad bagvejen.

Lad os i stedet se på antal dødsfald af kræft i et land med en af de højeste vaccinetilslutninger. Nemlig, gode gamle Danmark:

Antallet af kræfttilfælde i Danmark for årene 2007-2022.

Det ses tydeligt, at det totale antal dødsfald som følge af kræft er faldet for både mænd og kvinder i år 2022.

Hvad så med de kræftformer, hvor dødsfald af kræft skulle være steget særlig meget:

Antallet af kræfttilfælde i læbe, mund og svælg, bugspytkirtel, bryst, æggestokke, blærehalskirtel samt leukæmi i Danmark for årene 2007-2022.

Det er så en lidt blandet landhandel. Nogle kræftformer er steget en anelse, nogle er faldet en anelse, og en enkelt er uændret, men der er ingen markante ændringer sket fra 2021 til 2022.

Lad os se på de kræftformer, hvor en faldende tendens skulle være stagneret. Da der er flest lungekræfttilfælde, så har jeg puttet disse i en kønsopdelt oversigt for sig selv:

Antallet af kræfttilfælde i mavesæk, endetarm og lever i Danmark for årene 2007-2022.
Antallet af kræfttilfælde i lunger i Danmark for årene 2007-2022.

Det eneste sted, hvor der er sket en stigning i dødsfald fra 2021 til 2022, er som følge af kræft i luftrør, bronkier og lunger for kvinder, der opvejes af et tilsvarende fald for mænd. Generelt er der en faldende tendens for lungekræft siden midten af 10’erne. Pudsigt nok er der sket en stigning i dødsfald af leverkræft siden 2007, men fra 2021 til 2022 er den faldet. Ud fra antivaxxer-logik skulle vaccinen således være gavnlig mod leverkræft.

Som man kan se af kurverne, så er der ikke sket noget markant fra 2021 til 2022. Så for at svare på Michael Jakobsens bemærkning, så tog konspirationsteoretikerne fejl igen, og nu er der da slet ingen, der tager dem seriøst. Specielt ikke når nogle render rundt og råber op om turbokræft, når det slet ikke eksisterer.

Det skal bemærkes, at jeg har brugt faktiske tal, som er det eneste konspirationsteoretikerne tilsyneladende forstår. Det kunne imidlertid være interessant at se kurverne korrigeret for befolkningstal og aldersfordelt, hvilket ville give et mere korrekt billede.

Vi kan godt sparke det studie til hjørne. Enhver idiot burde da kunne sige sig selv, at en stigning i kræfttilfælde ikke ville kunne ses efter et år, hvis vaccinen var kræftfremkaldende. Men nu skal antivaxxerne jo have noget at give vaccinen skylden for. I forvejen giver de vaccinerne skylden for alle dødsfald og en overdødelighed, der ikke er der. At de har taget fejl, vil de aldrig indrømme.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: National Cancer Institute, Unsplash

Del på sociale medier