Gammel vin på nye flasker

I går havde Mikkel Meinike Nielsen arrangeret 1. maj-fest for BRATS-bevægelsen.

Det rejser jo straks spørgsmålet: Hvad fanden er BRATS-bevægelsen? Her kan jeg passende citere fra Mikkel Meinikes hjemmeside:

»BRATS står for “Betrayal Recognizing And Truth Seeking” som på dansk bliver til “Bedrags Erkendende og Sandhedssøgende”. BRATS er samtidig det engelske ord for “møgunger” og det er også navnet på et legendarisk dansk punk-band fra sluthalvfjerserne.«

At BRATS skulle være det engelske ord for “møgunger” er lidt en sandhed med modifikationer. Godt nok oversætter både Google Translate og den engelske-danske ordbog på bab.la ordet til “møgunge”, men kigger man lidt efter i engelske ordbøger, så siger Cambridge Dictionary:

»a child, especially one who behaves badly«

Altså specielt et barn, der opfører sig dårligt.

Meriam-Webster Dictionary siger:

»disparaging : CHILD
specifically : an ill-mannered annoying child«

Altså nedsættende om et barn, specielt et uopdragent irriterende barn.

Jeg synes disse definitioner passer meget bedre end bare “møgunger”, da frihedsbekæmperne minder frygtelig meget om en flok uopdragne irriterende børnehavebørn, der opfører sig dårligt. Mikkel Meinike kan ligeså godt tage springet, sløjfe B’et, og bare kalde det RATS-bevægelsen.

Jeg har lavet en del søgning på internettet, men kan ikke finde nogle internationale bevægelser, med navnet BRATS. Søger man på den eksakte frase ” Betrayal Recognizing And Truth Seeking “, får man tre resultater, der alle er fra Mikkel Meinike. Det mere end tyder på, at det er et navn, som Mikkel Meinike selv har fundet på. Første gang han benytter betegnelsen BRATS, er i dette Facebook-opslag fra den 11. oktober 2023:

Angiveligt skulle BRATS-bevægelsen være den bevægelse, der opstod under coronaen. Det må jo næsten være den bevægelse, som frihedsbekæmperne selv kaldte for “frihedsbevægelsen”. Der er imidlertid et stort problem med den såkaldte “frihedsbevægelse”: Den er afgået ved døden, og eksisterer ikke mere. Man kan kun få det indtryk, at Mikkel Meinike desperat prøver at give kunstigt åndedræt til en, der døde for flere år siden.

Men hvordan gik BRATS-bevægelsens 1. maj-fest?

Festen startede kl. 11.00 og videoen er optaget kl. 11.24. Som man kan se, så var det ikke fordi, at de stod oven på hinanden. I en senere live, hvor kameraet laver en panorering, talte jeg omkring 30 personer. Der var i alt 18 personer, der skulle tale eller optræde, så mon ikke mange af deltagerne, var nogle af dem. Som sædvanligt optog kameraet lodret, men det er da en fantastisk naturoptagelse, for man kan se en masse dejlige trætoppe og himmel samt en masse dejligt grønt græs.

Præmien for den suverænt dårligste taler må gå til Martin Dybro Stoffregen, der talte om klimaet. Magen til elendig og totalt uvidende taler, skal man lede længe efter. Hvordan han overhovedet formår at åbne øjnene om morgenen, må stå hen i det uvisse. Hans tale er selvskrevet som eksempel til skræk og advarsel. Den vil man høre mere til her på bloggen.

Og hvem mon optrådte:

Space Girl (MetGry) optræder.

Hvem anden end Space Girl, også kendt som MetGry, i sin sølvgrå flyverdragt.

Imidlertid er jeg dybt, dybt skuffet. Billedkunstneren, eurytmisten og healeren Lisa Sofia Larsson, næstformand i Frihedslisten, dansede slet ikke. Her havde jeg ellers glædet mig til en gang Rudolf Steiner eurytmi.

Herudover var der en del talere, blandt andet Flemming Blicher, Per Brændgaard og Katjalivah Elleyhansen aka Livah Sunshine aka Livah Graa Mørk. Hertil kommer en del optrædende.

Alt i alt må man sige, at der absolut intet nyt er under Solen, når det kommer til den nu afdøde såkaldte “frihedsbevægelse”. Mikkel Meinikes ide om at genskabe fortiden, ved blot at tildele den afdøde bevægelse et nyt navn, virker temmelig søgt. Som navnene “frihedsbevægelsen” og “fritænkerne” er navnet, “BRATS-bevægelsen”, utroligt misvisende, idet der er tale om en gruppe mennesker, der spreder løgne som ingen andre. Mon ikke BRATS-bevægelsen blot vil være et navn, som en ny lille gruppering blandt sølvpapirshattene vil anvende, hvis nogen anden end Mikkel Meinike overhovedet vil anvende det.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Apolo Photographer, Unsplash

Del på sociale medier