Rumbenægternes løgne

Nu skal vi se, hvordan fladjordstroende og rumbenægtere rask væk lyver om de faktiske forhold, og at danske rumbenægtere sluger alt råt uden at lave den mindste research.

Det er et opslag fra Kenneth Bresdahl, hvor han deler en video, der angiveligt skulle vise, at den tredje rumvandring der blev foretaget, er fake. Jeg har set denne video delt adskillige gange, og alene dette opslag har 58 delinger:

Jeg gentager lige hele opslaget:

»3 juni1966 blev dette sendt til hele verden fra NASA unitet states of america til hele verden
Og overbeviste vore bedste forældre om at de havde astronauter i rummet….
Fede film tricks må jeg sige…
I år 2024 havde de igen sendt folk til månen “siger de. Og blev spurgt af en journalist om hvorfor der ikke var live udsendelse, svaret var at den teknologi har de ikke endu…!!
Men det havde de altså i 60erne skal vi huske på 😒😒😒😒😒«

Videoen viser så noget, der ligner noget fra en tidlig James Bond-film.

Vi kan starte med det åbenlyse forkerte, nemlig, at videoen faktisk er fra en live-udsendelse, der blev sendt på CBS News den 5. juni 1966 og ikke den 3. juni 1966.

Kenneth Bresdahl skriver så “Fede film tricks må jeg sige…”, hvilket jeg kun kan være enig med ham i. Der er nemlig tale om en simulation, hvilket der ikke bliver lagt skjul på i udsendelsen.

Walter Conkrite, der kommenterede på begivenheden, gjorde adskillige gange opmærksom på, at der var tale om en simulation, ligesom det også fremgik af udsendelsen, som det ses i nedenstående video:

I videoen har man imidlertid taget netop de få scener fra udsendelsen, hvor der ikke står, at det er en simulation, hvorfor der er tale om bevidst manipulation. Scenerne fra videoen kan ses i ovenstående video fra den originale udsendelse fra 11 minutter og 26 sekunder inde.

Forfatteren følger så ikke meget med i, hvad der rør sig i rumfarten. Han hævder, at der i 2024, altså i år, er sendt folk til Månen. Gu er der da ikke nikke nej. De næste mennesker på Månen er først planlagt til september 2026.

Nu lander de til den tid nok ikke lige i nærheden af en filmfotograf, men der vil ganske givet være adskillige kameraer monteret på rumfartøjet, der sender det hele i farver og fuld HD. Det gjorde sig i hvert i fald gældende, da Perseverance Roveren landende på Mars i 2021:

Det er så typisk blandt flat earthers og rumbenægtere, at de må ty til løgne for at forsvare deres synspunkt. Disse løgne bliver som regel lavet i USA og Storbritannien af professionelle konspirationsteoretikere, der lever af at tage røven på naive og godtroende mennesker, der ingen research laver. Det tog mig kun en enkelt Google-søgning, at finde frem til et fact check, der ledte mig videre til den originale TV-udsendelse.

Er man lidt af en rumnørd som mig, så kan man læse mere om Gemini 9 på NASA’s hjemmeside.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: NASA, Unsplash

Del på sociale medier