Advarsel mod d-shedding

Sundhedsstyrelsen advarer nu mod den såkaldte d-shedding.

D-shedding medfører, at man bliver inficeret af d’er, hvorved man bruger overdrevent mange d’er, når man udtrykker sig skriftligt. I øjeblikket spreder d-shedding sig voldsomt i konspirationsteoretiske kredse.

Annette Narimani, der nu kalder sig Annette Parmesana, eller noget i den retning, på Facebook, og som ønsker at være anonym, er en af de konspirationsteoretikere, også kaldt sølvpapirshatte, der er blevet alvorligt ramt af d-shedding.

Her kommer det til udtryk i et af hendes nylige opslag:

WTF!!!! Det er lige så grald som, DR Ramasjang vil undervise småbørn i onani!

Her skal man bemærke, at d-shedding også påvirker ens staveevne i almindelighed, idet hun skriver “grald” i stedet for “grelt”.

Herudover, er det ved nærmere undersøgelser konstateret, at d-shedding kan medføre en seksuel afsporing, hvor man ser seksuelle tegn og symboler allevegne.

Det lader også til, at en bivirkning ved d-shedding er, at man bliver desorienteret på internettet, og særligt på de sociale medier. Dette medfører, at den ramte ofte vil tagge de helt forkerte i deres opslag:

Tagging af en side ved navn DR Ramasjang, der repræsenterer et firma, der laver børnerumsindretning

Denne bivirkning kan også ramme ens dømmekraft, så man deler indhold uden kritisk sans, ligesom man undlader at læse baggrundsmateriale om emnet. F.eks. fremgår det af artiklen, der ligger til grund for det delte indhold, at

»Enkelte træer er også blevet brændt i forbindelse med projektet. Det fremskynder aldringen af træerne og tiltrækker samtidig nye insekter.«

samt

»Formålet med projektet er at genindføre oprindelige træarter og genoprette de naturlige vandforhold i skovens jordbund ved at lukke for drænsystemer.
Derfor fjerner man blandt andet klitfyr, der ikke er hjemmehørende i Danmark. I træernes sted planter man træer og planter, der hører hjemme i Thy.«

At Annette Narimani er hårdt ramt af d-shedding er uomtvistelig, da hendes opslag på de sociale medier er helt hen i vejret, og hun virker totalt bims i bøtten.

D-sheddingen er sporet til en såkaldt patient nul, altså den første hos hvem man har konstateret lidelsen. Det viser sig at være en kvinde i 50’erne fra Middelfart, der blandt lokalbefolkningen er kendt som Vendte Jedte. Denne patient er alvorligt ramt af d-shedding, der udover at skrive ord med malplacerede d’er, som f.eks. “vandvittig” og “budsemænd”, ligefrem opfinder sine egne ord. F.eks. “depolisere”, der angiveligt skulle betyde “depopulere”.

Der er i øjeblikket ingen kendt behandling for d-shedding, men det lader til, at vaccination mod covid-19 har en betydelig forebyggende effekt, da kun ikke-vaccinerede er blevet ramt.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Ryan McGuire, Pixabay

Del på sociale medier