Boykot!

Vi har set det rigtig mange gange. Konspirationsteoretikere, der vil boykotte hvad som helst, hvis en virksomhed ikke følger deres alternative verdenssyn.

F.eks. ville de boykotte Salling Group, det vil sige Netto, føtex, Bilka m.fl. tilbage i september 2021, da man i tilslutning til en række Bilka-butikker tilbød vaccinationer. Umiddelbart derefter ville de boykotte Cloetta, da Skipper’s Pipes lavede en reklamekampagne med teksten “Stik piben ind” med et billede af en person iført en sølvpapirshat og en lakridspibe i munden. Senest boykotter de alle varer, der indeholder Rainforest Alliances mærkat.

Men nu tager en berygtet konspirationsteoretiker boykotten til helt nye højder. Det drejer sig om Annette Narimani, der kalder sig Annette Parmesana, eller noget i den retning, på Facebook.

Det startede torsdag den 22. februar 2024, kl. 16.26, hvor Annette Parmesana, eller noget i den retning, deler et opslag fra Svend Erik Ibsen Houlberg:

Til delingen skriver Annette Parmesana, eller noget i den retning:

»Jeg mener, det er ufatteligt vigtigt at støtte op om alle landmænd nu hvor globalister er ved at udfase dyr og kød.
Planen er, vi skal leve af skovens rødder og bær, samt vandmænd, tang og insekter…«

Der er der ingen planer om at udfase dyr og kød. Der er imidlertid tale om, at der skal skæres ned på vores forbrug af kød, og dermed produktionen, da produktionen af kød i høj grad bidrager til udledningen af CO2 og metan i atmosfæren, og dermed er en medvirkende årsag til klimaforandringerne.

Hvem der har bildt Annette Parmesana, eller noget i den retning, ind, at vi skal leve af “skovens rødder og bær, samt vandmænd, tang og insekter” må stå hen i det uvi … Nåh jo! Jeg ved da godt, hvem der har bildt hende det ind. Det er naturligvis noget hun har fra andre konspirationsteoretikere, der kommer med lige så tåbelige udokumenterede påstande som hende selv.

Senere torsdag den 22. februar 2024, kl. 20.08 følger Annette Parmesana, eller noget i den retning, op med et nyt opslag, hvor hun deler et opslag fra Pia Nygaard Hansen, der tilsyneladende er mælkeproducent, men ikke virker specielt konspiratorisk. Blandt andet har hun et ukrainsk flag på sit profilbillede:

Til delingen skriver Annette Parmesana, eller noget i den retning:

»Læs hvad jeres landmænd melder ud…
Fødevarekrisen er på vej.
Det er NU vi skal sige stop til klimabedraget.«

Pia Nygaard Hansen nævner imidlertid intet om fødevarekrise, og slet ikke noget om et klimabedrag. Pia Nygaard Hansen er bare af den opfattelse, at Danmark allerede er en af de mindst klimabelastende mælkeproducenter i verden, og at det ikke nytter at pålægge branchen afgifter, da Danmark er et lille land, og det alligevel ikke nytter. Lidt en “de andre gør ikke noget, så hvorfor skal vi”-holdning, som jeg i øvrigt er temmelig uenig i, men det er en anden sag.

Annette Parmesanas, eller noget i den retning, konklusion, står helt for hendes egen regning.

Annette Parmesana, eller noget i den retning, laver så lidt ligegyldige delinger af opslag med samme tema, indtil hun fredag den 23. februar 2024, kl. 13.21, tilsyneladende får en af sine gode [læs dumme] ideer. Der laver hun nemlig dette opslag:

I opslaget skriver hun:

»Jeg søger selvstændige, vågne, iværksættere, selvforsynende, landmænd og så videre… Det er på tide, der reklameres for gårdbutikker, selvstændige og mindre erhvervsdrivende, så vi ikke behøver handle ind hos de store Luciferister.
Skriv pb eller i kommentartråden.
Så får du PR i stor stil indenfor et par dage ❤️«

Her søger Annette Parmesana, eller noget i den retning, altså “selvstændige, vågne, iværksættere, selvforsynende, landmænd og så videre”, så de – her mener hun nok konspirationsteoretikerne – ikke behøver handle ind hos de store luceferister. Her er så et lidt selvopfundet ord, for hun mener nok satanister. Der er skam noget der kaldes luceferisme, eller mere præcist luceferianisme, men det er ikke det samme som klassisk satanisme.

Hun lover så “selvstændige, vågne, iværksættere, selvforsynende, landmænd og så videre” PR i stor stil indenfor et par dage. Ih ja, PR inden for en begrænset del af konspirationsteoretikernes ekkokammer, og som slet ikke når ud til den brede befolkning.

Og nu kommer vi for alvor til boykotten og hvem “luceferisterne” er, for fredag den 23. februar 2024, kl. 14.52 laver Annette Parmesana, eller noget i den retning, nemlig et opslag med en kort video på et minut:

Teksten til videoen lyder:

»Farvel Salling Group, Coop Danmark, Dagrofa mv…
Nu er det på tide at takke nej til Folketingets, regeringens og Mette Frederiksens afgifter på fødevarer og forbrug.
Lad os støtte hinanden 🩷🙏🏼«

Allerede 1 time og 31 minutter efter sit sidste opslag, er Annette Parmesana blevet kontaktet af hele 30 “erhvervsdrivende, selvstændige og små gårdbutikker og ting” … Ting? … der godt vil være med.

Nu har Annette Parmesana, eller noget i den retning, selv indrømmet, at hun “godt kan finde på en røverhistorie, der slet ikke passer”, så kan man nu stole på det?

De erhversdrivende, selvstændige og små gårdbutikker … og ting, vil altså være med til at støtte Annette Parmesanas, eller noget i den retning, projekt, hvor hun opfordrer til boykot af Salling Group, Coop, Dagrofa og alle de store butikker. Dermed omfatter boykotten det meste af detailhandlen i Danmark.

Annette Parmesana, eller noget i den retning, vil i stedet hellere støtte gårdbutikker og de små lokale erhvervsdrivende, og det er der jo sådan set mange, der godt vil. Ofte får man meget bedre kvalitet i en lille gårdbutik, men ofte også til en højere pris. Gårdbutikker skal jo også følge fødevarestyrelsens regler, og pålægge samme afgifter som andre butikker.

Køber man ind i gårdbutikker eller små lokale erhvervsdrivende, så skal man fare rundt til mange forskellige steder, for at få det hele. Kød et sted, mel et andet sted, frugt og grøntsager et tredje, fjerde og femte sted, æg et sjette sted osv. Honning behøver man slet ikke købe hos den lokale biavler, for honning er jo opkast fra en bi, der er et insekt, så puha, bad, bad! Og så må man håbe, at der er en lille lokal værktøjsmager eller smed, så man ikke skal i Silvan for at købe en hammer.

Samtidig kan man kun få årstidens danske frugt og grøntsager, ligesom man skulle sige farvel til en stor del af fødevarer. F.eks. ris, mange krydderier, og så held og lykke med at finde en banan- eller ananasplantage i nærheden.

Der er også et spørgsmål, der rejser sig. Er gårdbutikker og små lokale erhvervsdrivende i stand til at brødføde og levere varer til knap 6 mio. mennesker?

Et andet spørgsmål der rejser sig, er, gider en moderne dansk familie, køre land og rige rundt for at finde det de lige mangler? Og hvad hvis de ikke har en bil? For det er naturligvis forbudt at bestille det digitalt på nettet, specielt hvis man skal bruge MitID til købet.

Det tredje spørgsmål der rejser sig, er, vil Annette Parmesana, eller noget i den retning, nu lave sine nuggets selv? Og vil hun bruge papkasser til sine hjemmelavede nuggets?

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Fikri Rasyid, Unsplash

Del på sociale medier