En bog, to bøger, tre bøger

Den 9. marts 2024 er der kæmpe boglanceringsfest med gratis adgang. Der vil være koncert med Rasmus Nøhr og Peter Lützen-band.

Anledningen til denne kæmpe boglanceringsfest er, at bogen “Fritænkerne” bliver udgivet.

Bogen har hele 12 sølvpapirshatteforfattere. Det drejer sig om pseudostatistikeren Max Schmeling, fotografen Kim Skovsby, Lisa Sofia Larsson, der er næstformand i Frihedslisten, Lene Bang, der er bestyrelsesmedlem i Velstandspartiet Jorden Frihed Kundskab (JFK21), Mikkel Meinike Nielsen, der er … dansemus, Lone Nørgaard, der blandt andet er skribent på den konspirationsteoretiske blog NewSpeek, den fyrede frømand, Lars Gram Pedersen, nissehaderfrikirkepræsten, Jon Knudsen, Space Girl (Metgry), der er kendt for sin sølvgrå flyverdragt, som hun danser rundt i ved demonstrationer, Dan Johannesson, der bare er kedelig at høre på, Andrei Fencker, som jeg aldrig har hørt om før, men som tilsyneladende er kunstner og sidst men ikke mindst, Flemming Blicher.

På bogen er anført, at det er del 3, men først kom del 1 af “Illusionen om Danmark”. Det var så meningen, at der skulle komme en del 2 af “Illusionen on Danmark”, men her blev afsnittet om grundloven så langt, at det blev udgivet som en selvstændig bog, ved navn “Illusionen om Grundloven”. Det må jo så være del 2, men hvor er resten af del 2? “Illusionen om Grundloven” er vel i virkeligheden et tillæg til del 2 af “Illusionen om Danmark”, der aldrig er udkommet. For nu at gøre forvirringen større, så kommer der nu en ny bog ved navn “Fritænkerne”, der er del 3, men som i virkeligheden vel også er et tillæg til del 2 af “Illusionen om Danmark”. Det er sgu ikke rigtig til at finde ud af.

Nu ved vi jo godt, at konspirationsteoretikerne hader at blive kaldt konspirationsteoretikere. Endnu værre bliver det, når de bliver kaldt sølvpapirshatte, skønt enkelte faktisk indrømmer, de er det.

Næh, konspirationsteoretikerne kalder sig jo netop fritænkere, men som vi skal se nu, så er det endnu et ord, som bliver misbrugt af dem, for hvad betyder det egentlig at være fritænker.

Ifølge Den Danske Ordbog, så er en fritænker:

»person der ikke anerkender nogen autoritet i religiøse eller filosofiske spørgsmål; person der ikke tror på Gud«

Og her kan vi allerede konstatere, at ingen konspirationsteoretikere er fritænkere. Rigtig mange af dem er dybt religiøse, ofte ramt af decideret religionsvanvid, og de ser satanister alle vegne.

Hertil kommer, at konspirationsteoretikere er utrolig fastlåste i deres tankegang. Er de en gang blevet overbevist om en eller anden idiotisk konspirationsteori, så fastholder de stædigt denne, også selvom de bliver overdænget med evidens om det modsatte. Det er der sgu ikke meget fritænkning over.

Endvidere, så hævder konspirationsteoretikerne, at de er kritisk tænkende, men de sluger udokumenterede påstande i dumme opslag og videoer på SoMe råt, uden nogen form for kritisk sans.

De hævder også, at de tænker selvstændigt, men de fleste konspirationsteoretikere følger jo bare en eller anden “overguru”, som de på ingen måde tør stille kritiske spørgsmål eller sige imod. Gør de det alligevel, så bliver de ofte udstødt og blokeret, hvilket er noget lort, når man allerede har mistet forbindelsen til familie og gamle venner. Hvor er det man kender det fra? … Nåh jo, fra sekter.

Desuden påstår de også, at de er “vågne”, men de snorksover, og aner ikke hvad der sker omkring dem i det virkelige liv, for de undersøger intet.

Konklusionen må blive, at konspirationsteoretikere langt fra er fritænkere. De opfylder hverken definitionen på en fritænker, ligesom de er fastlåste i deres tankegang, og ikke ejer kritisk sans eller kan tænke en selvstændig tanke. De undersøger intet, men følger bare flokken, og gør og mener som de andre.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Topfoto: Josh Applegate, Unsplash

Del på sociale medier