Det Sovende Fårs nytårstale 2023

Endnu et år rinder ud lige om lidt, og det var et år, hvor sætningen “nu bliver det ikke dummere” dukkede op den ene gang efter den anden. Ikke desto mindre blev det konstant dummere og dummere.

Det blev et år, hvor skænderierne blandt grupperingerne i den tidligere såkaldte “frihedsbevægelse” fortsatte, og begrebet kontrolleret opposition, også bare kaldt KO, blev udbredt i konspirationsteoretiske kredse. Alle begyndte at kalde hinanden for KO. Selv Det Sovende Får blev kaldt KO af ignoranter, der tilsyneladende ikke engang ved, hvad en kontrolleret opposition er.

Ja, man må tage sig til hovedet, for grupperingerne i den tidligere såkaldte “frihedsbevægelse”, behøver ingen hjælp til at udslette de sidste rester af sig selv. Det klarer de så fint selv.

Først på året opstod der grupper på Facebook om, at insekter ikke er mad. Grupperne opstod på baggrund af en tilladelse fra EU om, at der måtte tilsættes insekter til visse madvarer. Grupperne var koncentreret om at identificerer madvarer, hvor der var tilsat insekter. Da der ikke blev fundet nogen, blev grupperne hurtigt overtaget af konspirationsteoretikere, der lavede alskens konspirationsteoretiske opslag om alt muligt andet end insekter i mad. Insekter som mad blev også hurtigt genstand for alskens konspirationsteorier om, at vi skulle tvinges til at spise insekter, at insekter er giftige for mennesker, og at vi udover at skulle tvinges til at spise insekter, også skal leve i 15-minuttersbyer, som vi ikke vil have mulighed for at forlade, og hvor “de onde de” vil have fuldstændig kontrol over os.

Det blev også året, hvor vi så, hvordan religionsvanviddet blandt konspirationsteoretikerne tog til. Her er der tale om en mørk og fordømmende form for kristendom, og hvis man afviger fra den, så er man satanist og sandsynligvis en del af “de onde de”. Dette religionsvanvid var også en medvirkende faktor i forbindelse med hetzen mod Onkel Reje, hvor mange religionsvanvittige havde forskruede forestillinger om, at Onkel Reje, John Dillermand og DR medvirkede til “grooming” af børn til pædofili.

Et af de større emner blandt konspiratoriske klimaforandringsbenægtere i 2023, var elbiler. Ikke blot bryder elbiler ustandseligt helt spontant i brand, neeej, de vil også blive spækket med elektronik, der gør det muligt for “de onde de”, at overvåge os, og lukke bilen helt ned, hvis vi ikke makker ret.

Den gamle konspirationsteori om chemtrails, altså at flyenes kondensstriber indeholder kemikalier, fik også fornyede kræfter i 2023. Tidligere handlede teorien om, at man sprøjtede kemikalier ud, der forgiftede eller sløvede folk, men nu handler det i højere grad om vejrmanipulation. En teori går på, at flystriberne kan påvirkes ved hjælp af HAARP, hvorved man kan påvirke vejret og skyerne. Helt naturlige skyer og dårligt vejr skal HAARP og flyenes kondensstriber, så have skylden for. Andre teorier blander geoengineering, skypodning og kondensstriber sammen i en pærevælling, skønt de intet har med hinanden at gøre.

Kampen mod MitID fortsatte også i 2023. Det kulminerede med, at Marc Real og Mette Bækgaard tog initiativ til et sagsanlæg mod bankerne, for ikke at tillade adgang til deres netbanker uden MitID. Til dette havde de naturligvis brug for en jurist, og det naturlige valg – hvis man altså er konspirationsteoretiker – faldt naturligvis på Samantha Kirkegaard Poulsen aka Amanda Maya Haywood, der i øvrigt slet ikke må kalde sig jurist i erhvervsmæssigt øjemed, da hun ikke er cand.jur. Der vil nu blive anlagt et gruppesøgsmål mod en udvalgt bank, sandsynligvis Danske Bank, og for bare 100 kroner om måneden, kan man være medsagsøger. Man kan naturligvis også bare støtte. “Juristen” tager 10.000 kroner om måneden for sit “arbejde”, mens den ukendte advokat tager et ukendt beløb. Vil man bedrages, så ved man, hvor man kan indbetale. Kasse “lige ned i foret” har døgnåbent.

I 2023 blev kunstig intelligens (AI) for alvor mainstream. Da konspirationsteoretikere som regel er imod al nytænkning og digitalisering, så skulle man have forventet, at de ville være imod AI. Mange af dem har imidlertid taget imod AI, og skønt de fleste ved, at man ikke altid kan stole på svarene, så har flere af konspirationsteoretikerne brugt AI til støtte for deres dårlige argumenter. Ofte er AI-chatrobotterne imidlertid blevet manipuleret til svarene, eller der er ligefrem forfalskede svar. Nogle af konspirationsteoretikerne er blevet taget i at bruge AI til deres svar i kommentarsporene på Facebook. Dette har medført nogle temmelig pinlige kommentartråde for nogle konspirationsteoretikere.

I forbindelse med konflikten mellem Israel og Hamas, har den antisemitiske del af konspirationsteoretikerne også fået vist deres sande ansigt. Tidligere pakkede de deres antisemitiske holdninger ind i zionistiske konspirationer, men nu fremkommer der åbenlyse angreb mod Israel i almindelighed, og jøder i særdeleshed. For disse konspirationsteoretikere handler det ikke om at støtte civile palæstinensere, men om at være imod jøder.

I midten af november 2023 meddelte formanden for Frihedslisten, Flemming Blicher, at Frihedslisten ville lukke. Det ville hovedbestyrelsen indstille til på et ekstraordinært årsmøde, der skulle afholdes den 12. december 2023. På årsmødet blev det imidlertid besluttet at fortsætte Frihedslisten, men man lukker for en række aktiviteter og omorganiserer. Endvidere vil man ikke længere benytte den parlamentariske platform til oplysning. Lidt ærgerligt, da det var en fornøjelse at se, hvordan de gjorde sig selv til grin under kommunal- og regionalvalget i 2021 og i forbindelse med folketingsvalget i 2022, hvor de blandt andet hængte deres valgplakater på hovedet, så man ikke kunne læse dem.

2023 blev også det år, hvor Nationalbanken meddelte, at 1000-kronesedlen og gamle seddelserier ville udgå pr. 31. maj 2025. Samtidig blev det oplyst, at man fortsat har brug for kontanter og også vil have brug for kontanter i fremtiden. Derfor meldte Nationalbanken ud, at der vil blive udgivet en ny seddelserie i 2028/2029 med 50-, 100-, 200- og 500-kronesedler. Nu skulle man mene, at “bevar kontanter”-grupperne på Facebook ville være overflødige. Næh nej, de har blot forvandlet sig til “bevar 1000-kronesedlen”-grupper, ligesom en række konspirationsteorier har set dagens lys. Blandt andet, at der vil blive indsat chips i den nye seddelserie, så kontanterne kan spores, og så den sædvanlige om, at “de onde de” er fulde af løgn.

Og hvad kan vi så se frem til i det nye år?

Der er selvfølgelig de sædvanlige om, at Nürnberg 2.0 starter, de “vågne” vil blive flere og flere, vi vil alle dø eller blive syge af vaccinerne, år gamle nyheder fra Tekst-TV vil blive delt som nyheder, og til efteråret vil konspirationsteoretikerne igen tale om nedlukning og restriktioner. Måske vil Michael Schultz endda igen spørge Sundhedsstyrelsen om man må synge omkring juletræet, skønt det ikke har været nævnt siden julen i 2020.

Ud over ovenstående, er en ting sikkert: Det vil blive dummere!

Igen i år takker jeg konspirationsfolket for god underholdning i året der gik.

Særligt tak til Flemming Blicher, der valsede rundt med sin gratisversion af appen “Bluetooth BLE Device Finder” for at bevise, at de vaccinerede havde fået en MAC-adresse. Underholdning i absolut verdensklasse.

Og så skal jeg naturligvis også takke mine følgere på Facebook, uden hvilke denne blog og Facebook-siden ikke ville eksistere.

En særlig tak skal rettes til de af mine følgere, der også synes godt om Facebook-siden.

DE SOVENDE FÅR BÆÆÆH-VARE DANMARK

GODT NYTÅR!

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Top foto: Jingda Chen, Unsplash

Del på sociale medier

2 Kommentarer on “Det Sovende Fårs nytårstale 2023

  1. Strålende nytårstale, jeg er sikker på den er bedre end statsministerens og kun marginalt dårligere end Hendes Majestæts.
    Sikkert er i alt fald at den er mere underholdende end statsministerens, underholdningsværdi i Hendes Majestæts nytårstale bør vi ikke tale om, derfor ingen sammenligning til denne.
    Tak til dig Sovende får for gode grin i årets løb, hav et dejligt nytår

  2. Super dejligt at se en roast af de gak gak folk der forpester vores dejlige land men dog også sørger for dum underholdning.
    Altid godt at se man er klogere end så mange andre.
    Som at se luksus fælden……
    God nytår. På nær til KT og sølvhattende., for de får formodentligt et endnu mere ensomt 2024

Comments are closed.