Mens jeg holdt pause fra konspirationsverdenen

De fleste af mine følgere på Facebook ved, at indimellem holder jeg pause fra konspirationsverdenen.

Det gør jeg dels for at vende tilbage til den rigtige verden, for konspirationsteoretikernes verden er et sammensurium af underlige virkeligheder. Dels gør jeg det, fordi jeg af og til kan blive forbandet frustreret over, at konspirationsteoretikere er fuldstændig uimodtagelige for fakta, viden og almindelig sund fornuft.

Mens jeg holder pause, følger jeg ikke meget med i, hvad der rør sig blandt konspirationsteoretikerne, og denne gang skete der to store ting, der fik dem op på dupperne.

Den første store ting

Den første var i forbindelse med DR’s dokumentar ”Forfulgt af politiet?”, der blev sendt på DR den 9. oktober 2023. Dokumentaren handler om en familie, der angiveligt bliver forfulgt og chikaneret af politiet. Sagen kulminerer med, at familiens 16-årige dreng, Farhad, forsvinder i april 2022. Hvis man endnu ikke har set dokumentaren, så er den tilgængelig på DRTV eller i DRTV-appen.

Dokumentaren giver indtryk af, at der i Vejle Politi er nogle brodne kar blandt betjentene, men den rejser så sandelig også en masse spørgsmål. Efterfølgende er det så kommet frem, at Farhad sandsynligvis har søgt asyl i Tyskland den 7. juli 2023, men aldrig mødte op på asylcenteret.

Se, denne kombination af tilsyneladende ”korrupte” betjente samt en ung mand, der er forsvundet, er naturligvis rent guf for konspirationsteoretikerne. Her er det Jette Møller, nu Pedersen, der har lavet et opslag i forbindelse med, at det blev oplyst, at Farhad skulle have søgt asyl i Tyskland:

I opslaget skriver Jette Møller, nu Pedersen, at Farhad skulle have søgt asyl den 9. april, og dermed skulle have søgt asyl to dage efter han flygtede. Og så skriver hun:

»Samtidig skulle ham på 2 dage ha tilraget sig et velplejet overskæg, fået lidt sol og strutte af sundhed.«

Hvor i himlens navn har hun datoen den 9. april fra? Det bliver endnu mere grotesk af, at i den TikTok-video hun linker til fra Kadija Jalloh (der også er konspirationsteoretiker), fremgår det både i videoens beskrivelse samt af det som Kadija Jalloh siger, at Farhad skulle have søgt asyl den 7. juli 2023. Han forsvandt i april 2022, så hvis han har haft skægvæksten til det, kan han sagtens have groet et velplejet overskæg, fået sol samt strutte af sundhed.

Men det stopper ikke der, for Jette Møller, nu Pedersen, skriver videre (jeg har tilladt mig at fjerne en del linjeskift):

»Det der kære dansk politi. Det er en ommer. Godt nok er den danske befolkning lette at trække rundt i næsen. Men lad nu vær. Han er ganske enkelt dræbt. Lad nu vær med at undervurder mennesktes intelligens. Lyt nu til vie Det under her. Han søger acyl 2 dage efter han forlader dk. Dvs d.9 april. Lyt nu for filan.«

Jeg tror, at jeg trods alt, har overvurderet Jette Møllers, nu Pedersens, intelligens, for hvordan hulen kan man linke til en video, der klart siger den 7. juli 2023, og så skrive den 9. april, i øvrigt uden angivelse af år? Og hvordan hulen kan man under alle omstændigheder, hvis man er blot en smule intelligent, konkludere på det foreliggende, at Farhad er blevet dræbt?

En ting er sikkert. Jeg lytter bestemt ikke til Jette Møller, nu Pedersen, … men det gjorde jeg selvfølgelig heller ikke i forvejen.

Ifølge den seneste udvikling, så skulle Farhad nu være i Grækenland, og spørgsmålene i denne sag, nærmest hober sig op. At prøve at besvare dem på nuværende tidspunkt vil være ren spekulation.

Den anden store ting

Den anden store ting, der skete mens jeg holdt pause, var naturligvis krigen mellem Israel og Hamas. Og her var det særligt de konspirationsteoretikere med antisemitiske tendenser, der kom på banen.

En af dem der ikke holder sig tilbage, er selvfølge Krammebamsen, Per ”Er det ik’ det?” Brændgaard. Jeg har udvalgt to af hans opslag i forbindelse med krigen. Da Per ”Er det ik’ det?” Brændgaard har for vane at slette sine opslag efter et stykke tid, så benytter jeg skærmbilleder med link til opslagene, men linkene vil nok være døde efter et stykke tid:

Hamas' angreb på Israel er en frygtelig, planlagt operation - udført af Israel selv efter min vurdering.

Så er der vist ikke tvivl om, hvor Per ”Er det ik’ det?” Brændgaard står. Han mener altså, at Israel selv står bag Hamas’ angreb, og at der dermed er tale om en false flag operation.

De tanker står han ikke alene med. Det fremgår af dette opslag fra Flemming Blicher:

Her laver Flemming Blicher noget der er meget typisk for konspirationsteoretikere. Han har jo allerede draget konklusionen, og nu skal det bare bevises, at han har ret. Jamen, held og lykke med det!

Lad os se på Per ”Er det ik’ det?” Brændgaards andet opslag:

Lad os huske, at zionisterne også støttede nazisterne i Tyskland i 1930'erne for at styrke og skabe Israel.

Det er korrekt, at de tyske zionister indgik en aftale med nazisterne ved navn Ha’avara-aftalen i 1933. Aftalen skulle fremme den jødiske immigration til Palæstina, men havde intet med dannelsen af Israel at gøre. Nazister anså det blot for en måde at løse det ”jødiske problem” på. Det er også værd at bemærke, at den zionistiske verdenskongres tog klart afstand fra aftalen i 1935.

Jeg er ikke i tvivl om, hvor Per ”Er det ik’ det?” Brændgaard står vedrørende jøder. Som flere andre pakker han det blot ind i zionistiske konspirationsteorier.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier