Er konspirationsteoretikere fulde af løgn?

Det korte svar er et “ja, det ved gud de er!”

Problemet med de fleste konspirationsteoretikere er imidlertid, at de løgne de spreder, tror de selv er den skinbarlige sandhed. De er med andre ord ikke selv klar over, at de spreder løgne. Det er dermed det, man kalder misinformation.

Imidlertid er der nogle konspirationsteoretikere, der bevidst lyver, og dermed spreder de desinformation. Ofte gør de det på grund af det, de selv beskylder os andre for, nemlig at lide af “kognitiv dissonans“. De gør det altså, når der bliver rokket ved deres verdensbillede, og de bliver ubehageligt til mode, ved at blive konfronteret med virkeligheden. De lyver dermed ikke blot for os andre, men dybest set også for dem selv, for at holde fast i deres forvrængede verdensbillede.

Så er der imidlertid nogle der gør det for egen vindings skyld. Det kan enten være for økonomiske grunde, altså rent svindel, for at undgå at tabe ansigt overfor deres følgere, for at fremstå som oplyste eller simpelthen for deres fornøjelses skyld. Sidstnævnte er dog sjældent konspirationsteoretikere, men blot nogle der synes, at det er sjovt at tage pis på konspirationsteoretikere. Ikke desto mindre, er de med til at sprede mis- og desinformation.

En af de konspirationsteoretikere der bevidst lyver, er Annette Narimani, på Facebook senere kendt som Annette Parmesano eller noget i den retning, men som nu kalder sig Annette Parmesana eller noget i den retning.

Og hvordan kan jeg så vide, at hun bevidst lyver?

Jo, for det første har hun selv indrømmet det i en video, hvor hun siger, at hun “kan nogle gange fyre en røverhistorie af, der slet ikke passer”, hvilket jo klart er at lyve:

Dermed har man jo ligesom selv, skudt sin egen troværdighed i smadder.

For det andet har hun lige lavet et opslag, der tydeligt viser, at hun spreder løgne:

Hun starter sit opslag ved at skrive:

»Vidste du, at fordi du SELV tager imod vaccinerne, både influenza, covid-19, hepatitis, pnenumkokker, HPV, mv. så er der INGEN erstatning eller hjælp ved vaccinebivirkninger?«

Og allerede her roder Annette Narimani sig ud i en løgn. I Danmark kan man nemlig få erstatning efter bivirkninger fra alle lægemidler – også vacciner – efter Patienterstatningens regler. Det vil sige, at man eventuelt kan opnå erstatning, der beregnes efter erstatningsansvarsloven. Der kan udbetales erstatning for svie og smerte, helbredsomkostninger, løntab, varige mén og varigt erhvervsevnetab.

Der er dog et såkaldt egetbidrag, der i 2023 er på 8.305 kroner, der fratrækkes en eventuel erstatning. Man får således ikke erstatning hvis den er under 8.305 kroner. Dette svarer således til selvrisikoen på en forsikring.

På Patienterstatningens opgørelse over erstatninger efter covid-19-vaccinerne kan man se, at der i skrivende stund er i alt 152 anerkendte skader efter samtlige fire covid-19-vacciner.

Hertil kommer, at alle der bliver syge i Danmark, uanset årsag, har krav på gratis lægehjælp, så det Annette Narimani skriver, er en total løgn.

Annette Narimani skriver videre:

»Der er blevet en kultur, hvor man ikke indberetter bivirkninger. Alligevel har lægemiddelstyrelsen modtaget over 200.000 indberettede bivirkninger bare af covid19 vaccinen.

Hvorfor er det ikke BREAKING NEWS, TV 2 NYHEDERNE og DR1?

200.000 mennesker er måske ikke nok?«

Her er Annette Narimani igen ude i en løgn. Det er korrekt nok, at der er over 200.000 indberettede formodede bivirkninger til lægemiddelstyrelsen (i skrivende stund præcist 208.326), men de kommer altså “kun” fra 64.219 indberetninger, hvilket fremgår af Lægemiddelstyrelsens Interaktive Bivirkningsoversigter. Her skal man søge på de aktive substanser Tozinameran, Elasomeran, Imelasomeran, ChAdOx1 nCoV-19 og Ad26.Cov2.S. Imelasomeran har dog kun 83 indberettede formodede bivirkninger.

Der kan således maksimalt være tale om indberetninger fra 64.219 personer, og det skal understreges, at langt hovedparten af disse indberetninger ikke har sammenhæng med vaccinerne, eller at der er tale om milde, velkendte og forbigående symptomer, som f.eks. ømhed ved indstiksstedet eller lette influenzalignende symptomer i nogle få dage.

Det er også påfaldende, at “kun” 2.233 personer har søgt erstatning hos patienterstatningen, specielt i betragtning af de mange millioner vaccinedoser, der er givet i Danmark.

Og så kommer Annette Narimani virkelig med en stor røverhistorie, der slet ikke passer:

»4/1-21 var jeg med til at vaccinere 40 personer. Indenfor et døgn havde 10 bivirkninger. 2 havde direkte vejrtrækningsproblemer.
Vi skulle heller ikke indberette bivirkninger, og da jeg insisterede blev jeg fyret.
“Du må forstå, Annette, coronavacvinerne har ingen bivirkninger”.«

Se, nu er jeg i besiddelse af en video, som jeg downloadede den 20. december 2021. Her sendte Annette Narimani en video, hvor hun er på vej for at tømme sit skab, efter at hun var blevet fyret fra Hjørring Kommune, hvor hun arbejdede på et plejehjem. Her oplyser hun, at hun var blevet fyret for ikke at ville fremvise coronapas. Efter eget udsagn fordi, at det ville ske under protest, og at hun ville filme fremvisningen, hvilket blev afvist.

Hun oplyser at fyringen skete i hendes prøveperiode, hvorfor hun næppe har været ansat mange måneder. Før det skulle hun have arbejdet på et hjem i Hirtshals, der også hører under Hjørring Kommune, hvor hun oplyser, at hun blev fyret, fordi hun råbte højt om, at nogle beboere fik medicin uden lægeordination.

I hendes opslag oplyser hun nu, at hun den 4. januar 2021 var med til at vaccinere 40 personer, … men den første vaccination i Hjørring Kommune blev først givet om morgenen den 6. januar 2021.

Der er noget i den historie, der slet ikke stemmer, og hvorfor kommer den først nu, næsten to år senere, og efter at hun tidligere har oplyst helt andre grunde til sine fyringer?

Der er tilsyneladende nogle konspirationsteoretikere, der er ganske ivrige efter at hævde sig selv.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Top foto: Brett Jordan, Unsplash

Del på sociale medier