Hvorfor vælger »frihedsbevægelsen« sådan nogle lortesager?

Kan I huske dengang i gamle dage? Den gang den nu afdøde, såkaldte “frihedsbevægelse” kunne samle over 1.000 mennesker til demonstrationer mod coronarestriktioner og epidemiloven.

Dengang var der flere i det danske samfund, der protesterede imod restriktionerne, og mente, at restriktionerne var for vidtgående. Da restriktionerne begyndte at blive udfaset i 2021 faldt mange imidlertid fra. Sandsynligvis fordi, at de indså, at en gruppering som Men in Black, Denmark var stiftet af en flok tidligere fodboldhooligans, der blot var utilfredse med, at de ikke kunne komme til fodbold. Endvidere blev der i stort omfang spredt tåbelige konspirationsteorier i “frihedsbevægelsen” om vaccinerne, “The Great Reset”, “World Economic Forum” (WEF), WHO m.fl. Det var nok langtfra, hvad der appellerede til den brede befolkning, også blandt dem, der blot syntes, at restriktionerne var for vidtgående.

Skønt der i slutningen af 2021 igen blev indført restriktioner, så kunne “frihedsbevægelsen” ikke rejse sig igen, men gik mere og mere i opløsning. Der var svigtende tilslutning til “frihedsbevægelsen” samt interne stridigheder. Ikke blot blandt de forskellige grupperinger, men også internt i grupperingerne.

Da coronarestriktionerne blev fuldstændigt hævet den 1. februar 2022, så var det for alvor enden på “frihedsbevægelsen”, og man begyndte nu, at skyde med spredehagl for at opnå tilslutning til “frihedssagen”.

MitID og CBDC


Det første som konspirationsteoretikerne i “frihedsbevægelsen” kastede sig over, var MitID. Facebook-gruppen “Fælles front imod MitID” blev oprettet den 26. januar 2022, og har i dag stadig ca. 10.000 medlemmer.

Der opstod hurtigt konspirationsteorier om MitID. F.eks. at alle statslige myndigheder kan få adgang til, og lukke ens bankkonti, at MitID ville indsamle alle oplysninger om os, at MitID er indførsel af et socialt scoringssystem etc.

At MitID blot er en afløser af NemID, og ikke adskiller sig væsentligt fra denne, og blot er en digital signatur og adgangskode til ens personlige oplysninger, går hen over hovedet på mange konspirationsteoretikere.

Denne modstand mod MitID har også givet anledning til, at der er opstået konspirationsteorier om, at al betaling fremover skal foretages digitalt med en mikrochip i hånden. Konspirationsteorier der specielt er opstået i forbindelse med omtale af CBDC (Central Bank Digital Currency), altså en digital statslig valuta.

Chemtrails


I forbindelse med ophævelsen af coronarestriktionerne, fik en velkendt konspirationsteori også et comeback. Det var nemlig konspirationsteorien om chemtrails, hvor mange velkendte konspirationsteoretikere begyndte at lave videoer og opslag på de sociale medier om chemtrails.

Under coronaen stod denne konspirationsteori næsten stille, og hvorfor nu det? Jo, praktisk taget al flyvning var indstillet i forbindelse med coronaen, så der var ingen kondensstriber.

Da flytrafikken blev genoptaget, så kom der gang i kondensstriberne igen, og konspirationsteorien blussede op igen.

I dag er chemtrails-konspirationsteorien blevet krydret med konspirationsteorier om HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program), hvor kombinationen af chemtrails og HAARP kan påvirke vejret. Selv ganske almindeligt forekommende skyer, bliver ofte tillagt chemtrails og HAARP.

Hvor konspirationsteorien om chemtrails tidligere handlede om, at flyene spredte stoffer, der forgiftede eller sløvede os, så er det mere geoengineering, der er i højsædet i dag.

Grundloven, Dronningen og frimurerne


Konspirationsteorien om, at grundloven ikke skal tolkes, at Dronningen bestemmer det hele, og at frimurerne hjælper hende i at føre magten ud i livet, er i virkeligheden gammel.

Men konspirationsteorien fik for alvor vind i sejlende, eller i det mindste et lille pust, da Facebook-gruppen “Kend Din Grundlov” så dagens lys den 13. august 2020. Gruppen er den største danske konspirationsteoretiske gruppe på Facebook, jeg har kendskab til. Da gruppen havde flest medlemmer, havde den 30,3 tusind medlemmer, men den har blødt medlemmer på det sidste, og har i skrivende stund 29.965 medlemmer. Nok fordi mange melder sig ind i gruppen i den tro, at de vil lære noget om grundloven. Men de fleste indser hurtigt, at de blot bliver fyldt med løgne, specielt af gruppens administrator, Allan De Place Paulsen, og den selverklærede grundlovsekspert Martin Tidsvilde. Meget kan man sige om disse personer, men grundloven og hvordan det politiske system er indrettet, forstår de og gruppens aktive medlemmer ikke en dyt af.

Hele ideen om, at Dronningen bestemmer det hele, har fundet bred udbredelse i de konspirationsteoretiske kredse. Der er dog uoverensstemmelser, f.eks. om hvem der styrer Dronningen.

World Health Organization (WHO)


I forbindelse med coronapandemien har WHO påbegyndt udarbejdelsen af en ny pandemitraktat.

Det er naturligvis guf for konspirationsteoretikere.

Hver eneste gang der skal afholdes møde i WHO-regi om traktaten, så forudser konspirationsteoretikerne, at nu overtager WHO vores sundhedsministerium, nu har vi intet at sige, og at nu vil WHO bestemme det hele. Den er stensikker hver eneste gang.

Medlemmer af det konspirationsteoretiske parti Frihedslisten, stillede ovenikøbet et borgerforslag om, at vi ikke skal tilslutte os traktaten. Borgerforslaget har i skrivende stund 2.435 støtter og udløber den 11. september 2023, så der skal knald på, hvis de skal skaffe 47.565 støtter inden udløbet.

Zionistiske sammensværgelser


En mere modbydelig form for konspirationsteorier, er konspirationsteorier om zionistiske sammensværgelser.

At der skulle eksistere sådanne sammensværgelser, bringer jo tankerne direkte over på nazisme og antisemitisme.

Skønt tilhængere af disse konspirationsteorier hævder, at de ikke har noget imod jøder, og så bliver det mere og mere klart, at disse personer blot prøver at pakke deres antisemitiske holdninger ind.

Blandt nogle af de mest fremtrædende konspirationsteoretikere, der støtter disse teorier, er, Flemming Blicher og Jovan Tasevski, begge fra Frihedslisten, samt Krammebamsen Per Brændgaard.

Insekter som fødevare


I januar 2023 godkendte EU-kommissionen, at der kunne tilsættes fårekyllinger til en række fødevarer.

Skønt der tidligere forelå godkendelser fra EU om tilsætning af blandt andet melorme til fødevarer, så gik det først op for konspirationsteoretikerne nu.

Der opstod straks en række konspirationsteorier om, hvordan de onde “de” ville tvinge os til at spise insekter, som et led i deres onde plan, og at insekter er giftige for mennesker, skønt over to mia. mennesker i verden allerede spiser insekter.

Der opstod hurtigt en række Facebook-grupper om insekter i mad. Den 18. januar 2023 opstod gruppen “Advarsel – Fødevarer med Insekter eller GMO“, den 21. januar 2023 blev gruppen “Insekter i mad” oprettet, og den private gruppe “INSEKTER ER IKKE MAD !” så dagens lys den 24. januar 2023.

Der er imidlertid ikke megen aktivitet i grupperne mere, ligesom de opslag der kommer, sjældent har noget med insekter at gøre. Nok fordi medlemmerne af grupperne ikke rigtig, har kunnet finde fødevarer, hvor der er tilsat insekter.

Den 15. februar 2023 blev der stillet et borgerforslag mod insekter i mad af medlemmer fra det konspirationsteoretiske parti “Velstandspartiet Jorden Frihed Kundskab” (JFK21). Da borgerforslaget udløb den 14. august 2023, havde det 853 støtter.

Kønsidentitet


Som udgangspunkt har trans- og homofobi jo ikke rigtig noget med konspirationsteorier at gøre, men når man er en rigtig konspirationsteoretiker, så er der jo ingen grænser for, hvad der kan gøres til en konspirationsteori.

De onde “de” vil nemlig “groome” børn til pædofili, og til at gøre børn kønsforvirrede, så de vil skifte køn.

Den første “store” begivenhed var demonstrationen mod dragshowet for børn på Frederiksberg Hovedbibliotek den 17. marts 2023. En demonstration, der var arrangeret af Katjalivah Elleyhansen aka Livah Sunshine aka Livah Graa Mørk og Isla Tusindstråle.

Demonstrationen fik en del medieomtale, specielt da der var mødt en moddemonstration op med hundredvis af deltagere, der skubbede den lille demonstration mod dragshowet ud på sidelinjen.

Så skulle det det gå ud over Onkel Reje, hvor skuespilleren bag, Mads Geertsen, blev udsat for så grov chikane og trusler, at han måtte sygemelde sig. Chikanen medførte imidlertid en ren lovestorm mod Mads Geertsen, og Onkel Reje er nu tilbage i fuldt vigør.

Sidst Livah Graa Mørk gjorde sig uheldigt bemærket, fik hun den idiotiske ide, at hun ville brænde børnebogen “Det føles godt at være dig selv“. Skønt der var modstand mod afbrændingen, også fra Livah Graa Mørks egne rækker, så gennemførte hun afbrændingen ved en demonstration den 5. juli 2023. En demonstration der hovedsageligt havde deltagelse af nogle få højreekstremistiske personer. Heriblandt Kent Nielsen, Anita Vivian Alexandru og personer fra Danske Patridioter, hvor “Patridioterne Går Live” filmede.

Klimaforandringsbenægtelse


Nogle af de almindeligste konspirationsteorier, der har fundet bred udbredelse efter coronaen, er konspirationsteorier om klimaet. Ofte bliver klimaforandringerne kaldt “klimabedraget” eller “klimahoaxet”.

Før i tiden var der en del personer, der var klimaforandringsskeptikere, altså personer der tvivlede på, om det nu stod så galt til med klimaet, som klimaforskerne påstod. Efter de senere års voldsomme vejrfænomener med orkaner, voldsomme uvejr, hedebølger, oversvømmelser og natur- og skovbrande, har de fleste klimaskeptikere efterhånden sluppet deres skepsis.

Tilbage står en lille flok konspirationsteoretikere, for nu er det kun konspirationsteorier, der kan bruges som alternative forklaringer, på de klimaforandringer vi oplever.

Konspirationsteorierne går ofte på, at det er de onde “de”, der står bag, så de kan indføre et totalitært styre, hvor vi alle bliver slavebundet. Det gør de typisk ved, selv at frembringe katastroferne eller ved at lyve. Ofte med mediernes medvirken.

Her kommer konspirationsteorien om chemtrails også ind i billedet, for det bruger man naturligvis sammen med HAARP for at påvirke klimaet.

Ved at bruge CO2 som undskyldning, vil de onde “de” også tvinge os til at leve i 15-minuttersbyer, der vil blive indrettet som rene fængsler uden mulighed for at forlade 15-minutterszonen, og det bliver naturligvis under streng kontrol.

Den seneste klimakonspirationsteori, der har fået udbredelse i Danmark, er opstået efter naturbrandene på Hawaii-øen Maui. Den går på, at naturbrandene rundt omkring i verden, er påsat af de onde “de” ved hjælp af DEW (Directed Energy Weapon).

Denne konspirationsteori mangler enhver form for logik, for hvorfor i alverden skulle man bruge formuer på DEW-våben, når en æske tændstikker eller en lighter havde været nok?

Krigen i Ukraine


Den 24. februar 2022 invaderede Putin Ukraine, og den forbindelse noterede jeg mig noget interessant. I starten mente mange konspirationsteoretikere, at krigen blot var bluff, og var en afledning væk fra andre ting. Det fremgår af denne video fra den 25. februar 2022 med Pia Andersen, der var daværende næstformand i det konspirationsteoretiske parti JFK21:

Det gik dog hurtigt op for konspirationsteoretikerne at krigen var rigtig nok, men mange udtalte sig ikke rigtigt klart om deres holdning. Hele stemningen i konspirationsteoretiske kredse var temmelig afventende.

Først senere kom der klare udmeldinger, og det viste sig hurtigt, at de konspirationsteoretikere der var en del af “frihedsbevægelsen” slugte Putins propaganda og konspirationsteorier råt. Ukraine vrimlede med nazister, bundkorrupte politikere og undertrykte russere. Skønt præsident Zelenskyj er jøde, så var han skam også nazist.

Selvom mange af dem har sagt, at de ikke støtter op om Putins invasion, men blot ønsker fred, så viste mange af dem deres rette tilhørsforhold ved en nylig begivenhed.

Den 21. august 2023 holdt den Urainske præsident Zelenskyj tale for det danske folk foran Christiansborg. I den forbindelse mødte Marianne Hansen op med et russisk flag. Marianne Hansen blev samme dag hyldet som en ren helt af mange konspirationsteoretikere i den tidligere “frihedsbevægelse”. I videoen herunder bliver Marianne Hansen præsenteret af Flemming Blicher 23 minutter og 30 sekunder inde i videoen:

Når man møder op til Zelenskyjs tale med et russisk flag, så udtrykker man klart sympati med Putins invasion. Når så “frihedsbevægelsen” efterfølgende hylder personen som en helt, så er det vist helt klart, hvor deres sympati ligger.

Det helt ironiske er, at mange dem rask væk kalder os andre for landsforrædere, men man kommer vist ikke nærmere landsforræderi end de gør.

Hvorfor er der ingen opbakning?


Forklaringerne på, at ingen hopper med på disse konspirationsteorier, er sådan set enkle.

De fleste af konspirationsteorierne er ganske enkelt for tossede. Generelt er danskerne et uddannet og oplyst folk, og der er ligesom grænser for, hvad danskerne hopper på. Specielt når det kommer fra folk, der påstår, at de vaccinerede har en Bluetooth MAC-adresse, hævder at Jorden er flad og at tyngdekraften ikke eksisterer, at alle andre end dem selv, er kontrolleret opposition, at alt det der går galt for én skyldes frimurerne eller Dronningen, at man kan erklære sig et suverænt og levende menneske, og at landets love ikke gælder for én, og at de onde “de” står bag alverdens ulykker. Alt sammen serveret uden skyggen af evidens. Sådanne mennesker har jo fuldstændig undermineret deres egen troværdighed, og ingen mennesker med bare en lille smule sund fornuft, vil hoppe med på galejen.

Hertil kommer, at danskerne er et tolerant folkefærd, og accepterer, at personer kan føle anderledes end dem selv, og ikke mindst, har retten til at leve deres liv ud fra hvad de føler. Derfor vil denne trans- og homofobi, der hersker i visse konspirationsteoretiske kredse, og ofte bunder i en mørk og dyster religiøsitet, ikke få bred opbakning.

Og man kan da kun se noget seksuelt og pædofilt i Onkel Reje, hvis man har en totalt forskruet tankegang.

En ikke ubetydelig forklaring på, at “frihedsbevægelsen” ikke får opbakning, er denne nærmest altomfattende mistillid til alt og alle, og ikke mindst “systemet” og MSM-medierne, der hersker blandt konspirationsteoretikere. Dette stemmer imidlertid ikke overens med den brede befolkning. Generelt har danskerne meget tillid til forskere, myndigheder og MSM-medier.

Som jeg ser det, så er der overhovedet ingen troværdige personer tilbage i den tidligere “frihedsbevægelse”. Det er alt sammen en flok konspirationsteoretikere uden realitetssans, som ingen fornuftige mennesker tager alvorligt.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Top foto: Claire Mueller, Unsplash

Del på sociale medier

4 Kommentarer on “Hvorfor vælger »frihedsbevægelsen« sådan nogle lortesager?

  1. Det eneste, disse tosser er immune overfor, er den virkelige verdens facts. Vi andre kan skrive om valide oplysninger og evidens, men det preller fuldstændig af på konspirationssegmentet. De er saglige i deres tro, og intet kan ændre det.

  2. Husk nu, der er ifølge dem selv ikke et eneste punkt hvor de ikke fik ret.

    1. At sammensværgelsesfolk aldrig lader til at revidere succesen af hypoteserne, undrer mig til stadighed. Er det en reel psykologisk brist, der kendetegner en del af befolkningen og gør dem særligt tilbøjelige? Jeg har én bekendt, der hopper med på de fleste sammensværgelsesfænomener, og han ser sig ganske simpelt aldrig tilbage, når han opdager en ny hypotese. I hans hoved, har han aldrig taget fejl, for han har aldrig overvejet, om han har taget fejl.

Comments are closed.