Klimakrisen kradser, men er det et klimabedrag?

En konspirationsteori der er meget oppe i tiden, er, at klimakrisen i virkeligheden er et klimabedrag.

Dette klimabedrag er naturligvis noget denne her globalistiske magtelite, blot har iværksat, for at indgyde frygt hos befolkningen, så vi lettere kan manipuleres.

Nogle tror slet ikke på, at der finder klimaforandringer sted, men at magteliten blot bilder os det ind, mens andre tror, at klimaforandringerne er skabt af magteliten, f.eks. ved hjælp af chemtrails.

Der er også personer, der ikke anlægger disse konspiratoriske synspunkter, men blot betragter klimaforandringerne for overdrevne og naturlige, og at CO2 er godt for planterne.

Med udgangspunkt i et opslag fra Jette Møller, bedre kendt som Vendte Jedte, skal vi nu se på, at det ikke rigtig holder.

Da Jette Møller jo er kendt for at placere d’er, hvor der ingen d’er skal være, så er det ganske usædvanligt, at hun undlader et d i “studerende” i starten af sit opslag, hvor hun skriver:

»Dette bør enhver studerene have hørt i fysik, med mindre deres lære ikke har været i stand til at undervise i faktuelt viden, eller DU der ude havde travlt med alt muligt andet den dag, end at lytte.«

Ud fra det som Jette Møller skriver her, skulle man nu forvente, at der kommer en masse faktuel viden, men det gør der ikke. Man fristes faktisk til at tro, at Jette Møller havde travlt med alt muligt andet den dag, end at lytte.

Jette Møller remser herefter en række ting op, som vi bliver bildt ind, men er nedladende, og betragter folk som analfabeter. Det udsagn kommer til at bide Jette Møller, ikke i halen, men i røven.

Først, så bliver vi bildt ind, at 15-minuttersbyer er det nye sorte.

En 15-minuttersby, er en by, hvor det mest nødvendige, som f.eks. arbejde, indkøb, uddannelse, lægehjælp og fritidsaktiviteter, ikke ligger længere væk, end det kan nås indenfor 15 minutters gang eller cykling.

Konceptet om 15-minuttersbyer er udviklet af Carlos Moreno, men ud fra Clarence Perrys ideer fra starten af 1900-tallet.

Det ville naturligvis spare en masse transport og dermed CO2, hvis disse 15-minuttersbyer blev virkelighed, men det er nok lidt utopisk at tro, at alles arbejde, uddannelse og fritidsinteresser, skulle kunne ligge indenfor disse 15 minutter.

Men der er naturligvis opstået en konspirationsteori om, at vi alle skal tvinges til at leve i 15-minuttersbyer, og at vi ikke må forlade denne 15 minutter zone, hvilket er noget rent vrøvl.

Så bliver vi også bildt ind, at en ko på marken ødelægger vores mulighed for ren luft.

Sikke dog en gang vrøvl. Køer bøvser en rigtig masse metangas, og da metan er en meget potent drivhusgas, så medvirker køerne til den globale opvarmning, men de forurener jo som sådan ikke luften. Slår Jette Møller aldrig en prut?

Til sidst bliver vi bildt ind, at elbiler er mere energivenlige end benzinbiler.

Jamen, det er de!

En undersøgelse fra 2022 viser med al tydelighed, at elbiler generelt er mere klimavenlige end benzin- eller dieselbiler. Der er dog undtagelser, når alt regnes med, men generelt er elbiler mere klimavenlige.

Så skriver Jette Møller:

»Du bør kunne huske som sagt fra din fysik timer, at jordens hældning ændre sig hver 100 år.«

Og det er så et klokkeklart bevis på, at Jette Møller ikke har læst den artikel fra SDU (Syddansk Universitet), som hun linker til.

Artiklen handler om, at Milankovitch-cyklusserne, der eksisterer i dag, også eksisterede for 1,4 mia. år siden. Artiklen har intet at gøre med de nuværende klimaændringer.

Men hvad er Milankovitch-cyklusserne?

Der er tre i alt, og de påvirker alle klimaet på Jorden.

  1. Jordens bane om Solen ændrer sig fra at være næsten cirkelrund, til at være mere elliptisk. Dette har indvirkning på Solens indstråling på Jorden. Denne cyklus tager 95.800 år.
  2. Jordens aksehældning ændrer sig. Den svinger mellem 22,1° og 24,5°, og en cyklus tager 41.000 år. Jo mindre vinklen er, jo mindre er forskellen på sommer og vinter.
    Når Jette Møller skriver, at Jordens hældning ændrer sig hvert 100 år, så er det altså kun 20.400 år forkert. Det svarer til en halv cyklus, men det er ikke sådan, at det sker overnight. Det sker jævnt over tid.
  3. Jordens rotationsakse roterer. Det lyder som en joke, men det gør den. Man kender effekten fra en snurretop, der er ved at gå i stå. Så begynder snurretoppen at slingre i en cirkel, indtil tyngdekraften tager helt over, og snurretoppen falder. Heldigvis falder Jorden ingen steder. Denne cyklus tager 21.700 år. Det betyder, at om 10.850 år, så er der byttet fuldstændig rundt, på vinter og sommer, da Jordens akse hælder den anden vej.

Den artikel som Jette Møller linker til, slår altså fast, at disse cyklusser, også eksisterede for 1,4 mia. år siden, men dog med lidt andre tider for cyklusserne, da Månen var tættere på Jorden dengang.

Som man jo tydeligt kan se, så foregår disse klimaændringer over årtusinder, men den nuværende opvarmning af Jorden er startet i 1800-tallet, og er blevet særlig markant siden 1950’erne, og der er ingen tvivl mere blandt forskerne om, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Jette Møller kun har læst overskriften på SDU’s artikel. Ellers ville hun ikke skrive så meget nonsens som hun gør … Men på den anden side, så ved man sgu aldrig med de konspirationsteoretikere.

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier