Onkel Reje og John Dillermand

Opdateret den 4. september 2023, da to af de indlejrede videoer på siden, er fjernet fra Facebook.

Først demonstrerede mange af de såkaldte “frihedskæmpere” mod Frederiksberg Hovedbiblioteks dragshow for børn, og nu har de kastet sig over børneprogrammerne på DR’s Ramasjang med Onkel Reje og John Dillermand.

En af de personer der er gået i front i “kampen” mod Onkel Reje og John Dillermand, er Anita Vivian Alexandru. Hun har den 11. april 2023 oprettet en Facebook-side med navnet “Stop Onkel Reje og John Dillerman” (det er ikke mig, der har glemt et d), hvor hun tordner mod begge programmer i sin sædvanlige lalleglade stil.

Se, når man gør den slags, så kommer man uforvarende til at lave opslag, der nok ikke helt har den tilsigtede virkning. F.eks. har Anita Vivian Alexandru lagt denne meget morsomme video med Onkel Reje fra Cirkus Summarum op på Facebook-siden:

[Videoen er blevet fjernet, og er ikke længere tilgængelig.]

En anden person, der nærmest er gået amok over Onkel Reje, er Connie Ringgaard. Den 12. april 2023 har hun politianmeldt DR for overtrædelse af straffelovens § 232, hvor stk. 1 siger:

»Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.«

[Videoen er blevet fjernet, og er ikke længere tilgængelig.]

Man spørger sig selv, har hun aldrig været på stranden?

Allerede to dage efter medvirkede Connie Ringgaard i programmet “En Uafhængig Morgen”, hvor hun redegjorde for sine begrundelser, og sjældent har jeg hørt noget så dumt. Se med i nedenstående klip, der starter hvor indslaget med hende begynder. Skulle det ikke virke, så starter det 47 min. og 40 sek. inde:

Connie Ringgaard starter med at advare mod Facebook, der har fjernet (“censureret”) hendes opslag fordi, at de overtræder Facebooks fællesskabsregler om nøgenhed. Det vidner imidlertid snarere om hendes uvidenhed. Facebook har en algoritme, der automatisk fjerner opslag med billeder, der viser meget hud. Hun kan blot erklære sig uenig, så ville der blevet lavet et gennemsyn, og opslagene var med stor garanti kommet tilbage. Anita Vivian Alexandru var ude for det samme, men hendes opslag kom tilbage. Connie Ringgaard foretrækker at spille fornærmet og udnytte det i hendes agenda.

Og så kommer Connie Ringgaard med en dybt tåbelig analogi: Forestil jer en familie – far, mor og to børn på 5 og 7 år – der går en tur i skoven, og så kommer der en mand med rød hjelm og trenchcoat. Så smider ham trenchcoaten, og nedenunder er han iført en sort læder-g-streng og sort bh. Så beder han moren om at stikke en stor sort stav op i røven (på hende?) og så får hun to flødekarameller som tak … Og hvad ville man så gøre? … Hold kæft hvor er det dumt!

En af Connie Ringgaards påstande er, at Onkel Reje er iført SM-tøj i læder, men det er ikke korrekt. Han er iført et typisk kostume brugt af kvindelige cirkusakrobater, og det er ikke læder.

Connie Ringgaard benytter også disse konspirationsteoretikeres nye buzzword, nemlig “grooming”. I radioudsendelsen hævder Connie Ringgaard også, at man godt kan lave grooming på et samfundsmæssigt plan, hvilket hun altså mener, at DR gør. Men kan man bruge grooming på et samfundsmæssigt plan på dansk? Ifølge Den Danske Ordbog, har grooming tre betydninger, hvoraf de to første kan udelukkes. De betyder nemlig skønhedspleje eller det at dyr fjerner utøj og urenheder fra skind eller pels.

Den tredje betydning, som de fleste af os forbinder ordet med, er:

»en pædofils gentagne henvendelser til en mindreårig, typisk via internettet, med henblik på at skabe et tillidsforhold der med tiden gør det muligt for den pædofile at forgribe sig seksuelt på sit offer«

Jeg har ved gud svært ved at se, hvor det samfundsmæssige kommer ind i billedet i den danske definition og almindelige opfattelse af ordet.

Ved at misbruge ordet på denne måde, kobler man både DR, Onkel Reje og John Dillermand direkte sammen med pædofili.

Connie Ringgaard er imidlertid forsigtig med – og sandsynligvis også for snedig til – at nævne pædofili. Måske fordi hun selv har haft et opslag på Facebook om, at DR har politianmeldt nissehaderpræsten Jon Knudsen fra Løkken Frikirke, netop fordi han har udtalt, at DR opfordrer til pædofili.

Connie Ringgaard har også inviteret Mads Geertsen, der spiller Onkel Reje, til en debat i Aftenshowet. Siden hvornår er Connie Ringgaard blevet tilrettelægger på Aftenshowet? Der er vist en, der har meget høje tanker om sig selv.

Senest er konspirationsteoretikerne gået i selvsving over, at Onkel Reje har aflyst nogle arrangementer, og de er naturligvis overbevist om, at det er på grund af deres “kamp” mod ham.

Imidlertid optræder Onkel Reje også i år i Cirkus Summarum, og jeg skulle hilse og sige, at man skal skynde sig. I hvert fald hvis man vil have gode billetter. De kan købes her.

En ting er jeg dog enig med Connie Ringgaard i. Det her har intet med krænkelsesparathed at gøre. Det her har noget at gøre med, at nogle er usædvanligt snerpede, og har en fuldstændig forkvaklet tankegang.

Man kan blot konstatere, at disse såkaldte “frihedskæmpere” kun kæmper for deres egen opfattelse af frihed, og imod vores andres frihed. De burde nok hellere kalde sig frihedsbekæmpere.

Og lad os så slutte af med sangen “Prutte prutte prutte”:

Eller hvis man er til lidt mere heavy, “Det klør i min røv”:

Kommentér nedenfor eller på Facebook-opslaget.

Del på sociale medier

3 Kommentarer on “Onkel Reje og John Dillermand

  1. Den såkaldte frihedsbevægelse er rendyrkede facister. Og som mange af os ved, kæmpede de rigtige frihedskæmpere netop mod den slags

    1. JA! Jeg har længe talt om hvordan disse “frihedskæmpere” i virkeligheden er noget af de allermest autoritære.

      Som regel er de jo også vilde med Putin og Trump.

  2. Staniolhattene har aldrig nogensinde i deres liv åbnet en ordbog når de kan få et ord til at have en så alternativ betydning som de gør det til. Det vidner lidt om hvor sørgelige de er.

Comments are closed.